belki ilginizi çeker
  1. · sikmeden duramıyorum
  2. · yok eşeğin siki
  3. · sikmeden duramıyorum
  4. · eski sevgili ile sevişmek
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · ugg
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  6. · the twilight saga new moon
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · inside us all
  9. · öbür dünyada geçersiz olan karizma laflar

sevgilinin alışkanlık yapması  

1. kaçınılmaz durum..insanı esir ediyor,aşk alışkanlık mıdır dedirttiriyor..
    (noxious, 13.05.2004 23:10)
  2. (hepten aykırı, 13.05.2004 23:12)
  3. son moda gençlik safsatası. sevgi alışkanlığa dönüşüyor artık, sevildiğinden diil de alışıldığından birlikte olunuyor. yani hemen vazgeçilir aslında da, alışkanlık olmuş işte. sevgilinin alışkanlık yapması sevginin bitmesiyle eşdeğer sayılıyor nerdeyse.
    alışmak neden bu kadar kötü bişi bilmiyorum ben. yani çünkü bence çok şahane. düşünsene, alışabilicek kadar sevmişsin sen onu, birini sevebilmek çok zorken hem de. o kadar alışmıssın ki bu sevgiye hem de, onsuz düşünemez olmuşsun hayatı. onunla olmaktan o kadar mutluymuşsun ki hep, 'o yokken nasıl olduğumu hatırlayamıyorum bile' diyebiliyorsun. memnunmuşsun yani, nesi kötü bunun, hasta mısın?
    aslında 20 yaşında 1.63lük boyumla kime ne aklı veriyorum, o da var. hani bi bakınca neden ciddiye alasın yani, böle bi ilişkileri çözmüş, insan ilişkilerinde uzman havaları falan. ama şimdi bu bahaneler de çok dandik, hadi 'heyecan bitti' filan desen neyse, sevgi bu, sevgili. mal.
    (andromeda, 27.12.2007 13:02)
  4. (diazepam, 27.12.2007 13:12)
  5. (sycokiller, 27.12.2007 13:15)
  6. (kukumsal, 27.12.2007 13:16)
  7. (bkz: terbiyesiz)
    (iddqd, 27.12.2007 13:20)
  8. bağımlılık,
    hazırda olan,
    cepte.
    (girift, 27.12.2007 13:26)
  9. kötü alışkanlık ise bırakma isteğine doğru gidecek durum.
    (serversirverme, 14.01.2008 23:25)
  10. ilk sevgiliyse kaçınılmazdır. hele bir de geç yaşlarda geldiyse tiryakilik mertebesine vardırabilir.
    (spaindustrial, 14.01.2008 23:45)
  11. sen gidince ötede kaldı hayat
    kırılıp tuz buz oldu
    toparlanamadı aşk
    bir deli düzeni bu
    akıllı masalında
    ---ya boşan alışkanlığımdan
    ya otur kalkmamaya---
    ayrılık seni görmezden gelirim
    meret oyalama aklımı
    uzakta saldım yüzde yüzümü
    dön demeyi valla unuttum ben...

* *
    (centrocampista, 15.01.2008 00:03)
  12. bir ara herkes 'o sende alışkanlık olmuş' diyordu. ne demek ki alışkanlık? anlamının ötesinde, alışkanlıklar hep iyi ya da kötü mü olmak zorundadır da ilişki kötüye gittiğinde bu yorum yapılır? bazıları iyi bazıları kötü olsa olmaz mıdır?
    o bende alışkanlık olmuş. evet, içgüdüsel olarak geliyordu aklıma o artık. babam gibi, annem gibi. yani hep olan ve hep olacak olanlarmış gibi. zorunluluk gibi. seçme şansım yokmuş gibi.
    başka bir alışkanlığımla karşılaştırsam mesela.
    ben dışarı çıkarken el bileklerime saattir bilekliktir takmadan çıkmam mesela, okula ne kadar geç kalmış olursam olayım. nedendir? bileklerimi ince bulduğuma göredir belki ellerimin büyüklüğüne göre, ya da başka eksiklerim vardır fiziksel olarak dikkati onlardan uzak tutmak istiyorumdur bir şekilde, ya da sadece annemin armağan ettiği bir saatim vardır, annemden uzak bir şehirde onu her daim yanımda hissetmek istediğim için takıyorumdur devamlı bileklerime bir şeyler. bu bir alışkanlıktır. arkadaşlarımı gözlemlesem mesela her dışarı çıktıklarında, yok hayır, takmıyorlar illa da bir şeyler, demek ki evet, bu bir alışkanlık. gördüğüm yararların görebileceğim zararlardan daha fazla olduğuna inanıyorum o bileklikleri takarken, ve takmayı sürdürüyorum. alışkanlığımın ömrüne ömür katıyorum.
    bütün bilekliklerimi alsa çöpe atsa biri, yokluklarını hisseder miyim? tabi ki, çünkü hala ihtiyaçlarım ve benliğim aynı. ama benliğim değişse ya da mesela ellerim küçülse de bileklerimle -bana göre- orantılı hale gelse, ihtiyaç duymam hiç onlara, aramam, sormam.
    peki şimdi nasıl bir sevgiliyle karşılaştıracağım ben bu olayı?
    sevgilimi deyim yerindeyse daimi bir şekilde yanımda hissetmek istememin mantığı nedir? alışkanlık mı?
    aradan geçen uzun süre mi onun adını alışkanlığa çıkarır?
    her sabah takabileceğimiz cansız bir şey değil ki bu, durağan değil ki herhangi bir nesne gibi. devinimli. alışmak durağanlıktan gelmez mi? insan dediğin hiç devinimi terk edebilir mi?
    tekrarlı değiliz ki hiç birimiz, bir sonraki sabaha asla aynı 'biz' olarak uyanmıyoruz.
    beklentilerimiz her daim şekilleniyor, değişiyor. bir ilişki tek bir bireye bağlı değildir ki, en kendini tekrar eden insanların bile bir basamak üstündedir her ilişki...
    eğer aradan geçen zamana rağmen hala birlikteyseniz bu alışkanlık değildir, bu birlikte yenilenmek, birlikte gelişmek, iki tarafında ayrı ayrı kendisini aşması demektir.
    eğer sıkıldıysanız bu alışkanlık olduğundan değildir, hiç alkol almaktan, sigara içmekten sıkılanını duydunuz mu? ya da ışıklar açık uyumaya alışmış birinin bundan sıkıldığını, çamaşır makinasına her rengi ayrı atmaya alışmış olan insanın bundan sıkıldığını duydunuz mu?
    çünkü alışkanlığa öznelik yapan eylemler o anki şartlara göre belirlenmiş en iyi durumları doğuran seçilmiş eylemlerdir, rastgele değildirler.
    sevgili alışkanlık olamaz. eğer bir yanlışlık varsa, nedeni alışmış olmak değildir.
    tüm bunlar gösteriyor ki ,sanırım, sevgiliden alışkanlık olmaz.

(bkz: karar ver ulan)
    (bkz: ne olacak bu benim halim)
    (bkz: yok eşeğin siki)
    (inthepainofsalvation, 15.05.2008 02:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil