belki ilginizi çeker
  1. · this is sparta
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · prison brake
  4. · ugg
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · izmirli kızlar
  9. · itü

sevgilinin ailesiyle tanışmak  

1. çiftin evlilik kararını aileye ilan etmeleri amacıyla yapılıyorsa, çok sıkıntıya düşüren bir durum olabiliyor. sevgilinin ailesi tarafından kabul görmek, beğenilmek ve evliliğin aileler tarafından onaylanması açısından çok artı puan toplanması gereken bir tanışma anı.
    (katinanınelindemakası, 17.04.2007 12:22)
  2. insanı gerim gerim geren anlardandır. insan ne yapacağını bilemez kendini sevdirmek için sevimli mi olmalı yoksa kasmamalı mı arasında gider gelir. eğer tanışma evlilik kararını etkileyecekse köprüyü geçene kadar die düşünülmesi muhtemeldir
    (comeundone, 17.04.2007 13:07)
  3. "size baba/anne diyebilir miyim" deme isteği yaratırken sizi gelecek günlerin hayaline taşıyan aynı zamanda da ter dökmenize sebep olan durumdur. doğal olmak gerekir, kasmamak. "kendinizi" ancak böyle sevdirebilirsiniz.
    (mjoranda, 06.06.2007 23:54)
  4. inanılmaz gergin bir ortam. ya ağzımdan yanlış bir söz çıkarsa, halim nice olur. tamir edilmeyecek potlar kırılabilir(pot demişken, çömlek olan ingilizcedeki pot mu kastediliyor bu arada merak ediyorum. neyse, o ayrı.), kapanmayacak yaralar, onarılamayacak yıkımlar gerçekleştirebilirim diye korkuyorum. hayat acımasız, belli olmaz.

- merhaba, hoşgeldin evladım.
    + hoşbulduk teyzeciğim, iyi akşamlar.
    - sonunda görüşebildik, buyursana içeri
    + kızınızın meme uçlarını yaladım
    - this is spartaaaaaaaaaa
    (azureel, 29.10.2007 02:17)
  5. işlerin ciddiye binmesine yol açabileceği için çok yersiz bir eylemdir kanımca.kişi de gerginlik yarattığı da görülmüştür...
    (ağır hasarlı, 29.10.2007 23:22)
  6. sevgilinin annesinin boy ,kilo, kaş ve göz organlarını daha yakından incelemesi, diş, tırnak, bacak çarpıklığı , gibi kontrollere tabi edeceği olaydır..

anne olan kişiyle, konuşurken niyeyse göz temasından kaçınmanız.. sanki kötü birşey yapıyormuşçasına utanmanız. lan gelmesemiydim acaba, ay gitsem bir an önce eve diye öfleyip pöflemeniz..kasım kasılmaktan bunalan bünyeye, bir de evin küçük torunu tarafından, '' sen gitme bizde kaaaal nolur abbaa '' diye naralarını duymanız, kucağınızdan bir türlü inmemesi, iki yudum çayı içirmemesi, kayınvalide adayının, eve giderken ' annenlere selam söyle ' demesiyle içinizden '' oldu söyleyim de kessin beni lime lime diye konuşmanız''
    akşam sevgili kişisine telefonda, '' ay nooldu beğenmişmidir annen beni acaba ? '' diye sormanız karşısında, '' hayır hiçbirşey söylemedi '' sözünü duymanız.. sizinde gene içinizden '' yok yok kesin beğenmedi bu kadın beni, amaan bende çok meraklıydım sümüklü oğluna diye geçirmeniz.. bu uzuuun cümle kadar karışık, aynı zamanda okuyanlarıda bunaltan yazı kadar; bunaltıcı, garip, sıkıcı, bünyeyi gerim gerim geren bir hedisedir...
    (admine, 10.03.2008 13:13)
  7. "ilk kez kendim gibi davranmama riskim var ama kendim gibi davranırsam ödleri patlayabilir, azıcık gizem iyidir, çeneni tut, az ye, sakın ha sakın espri yapıp, oğullarına sallama" vs gibi telkinlerle gerçekleşen fiildir.
    (heidi, 10.03.2008 13:56)
  8. evlilik kararı verilene kadar gerçekleştirilmemesi gereken hadise.

zira siz daha söz konusu kişinin gerçekten ruh eşiniz olup olmadığını sorgulayadurun, ilişkiniz, çoktan kutsal bir maneviyatla mühürlenmiş olur. siz, "okul bitsin iş miş ayarlayalım, bir de askerlik" filan diye düşünürken, ya sizin ya onun ailesinden "nişan ne zaman nişan" gibi tepkilerin gelmesi kaçınılmazdır. düğün dernek tutkusu bizim toplumumuzda adeta hastalık gibidir. "bu insanı tanımak istiyorum, anlaşırsak ilerde belki evleniriz" diye tanıştırdığınız sevgilinizi, onlar gelinlik/damatlık içinde üzerine paralar takılmış oynarken görürüler. hele de kız tarafı iseniz, sevgiliniz, damat beydir artık. erkekler bir nebze rahattır, "oğlumun işi belli olmaz çapkındır benim oğlum" mantığını güden anneler hala yaşıyor.

kafanıza göre tartışamaz, kafanıza göre ayrılamazsınız. sınırlarını bilmeyen bir aileyse, ve ayrılan sizseniz, ayrılırken sıradan hesap vereceğiniz bir yığın insan vardır, hepsi tek tek arayacaktır. patronunuz veya hocalarınız dışında ılımlı davranmak için kasacağınız ve durmadan gülümseme modunda olmaktan başınızı ağrıtacağınız bir grup insan daha olur hayatınızda.. özgür karar veremezsiniz. evliliğe hazır olmadan evlenmiş gibi yaşarsınız. geciktirilmelidir, evet. sevgili yeteri kadar sorun çıkarabiliyor zira. onla mı didişeceksiniz, okulla mı uğraşacaksınız, işinizde yükselmeye mi çalışacaksınız, bir de ailesiyle mi başa çıkacaksınız.

ha demiyoruz ki ilişkinizi 007 gizli görev tadında yaşayın. aradığında, evin alaturka tuvaletine girip gizli sigara içer gibi kısık sesle konuşun, onunla buluşmaya giderken okul veya işle ilgili palavralar atın, sanki çok sosyalmişsiniz de her gün arkadaşlarla takılıyormuşsunuz gibi roller kesin, yolda yakalandığınızda önüne geçip "kız mı?/erkek mi? nerde? göremiyorum ben?" deyin filan, olmaz böyle tabi, terbiyesizlik bir yerde sevgiliye karşı. adını sanını bilsinler, çay kek muhabbetine çağırmasınlar, her pazar aile yemeklerine beraber dahil olmayın, hemcinsi kardeşinizle kanka olmasın, kafi.
    (tatalu, 10.03.2008 14:38 ~ 14:40)
  9. sekse davet çıkarmaktır. nasıl olsa tanıştım diyerek evleneceğim sananlar için ideal kandırmacadır.
    (lolita lempicka, 10.03.2008 18:05)
  10. bazen de öngörülebilen felaketi görmezden gelmektir.

sevgilinin ailesiyle tanışmak için izmire gidilir,teyzenin evinde karargah kurulduktan sonra bir akşam aile sizi yemeğe davet eder.tam kapıdan çıkılacakken teyze ölümcül yorumlarına başlar.
    t: teyze
    l:liselle

t: kızım bunu mu giyeceksin?
    (giymişim saatler olmuş artık kapıdan çıkıyorum)
    l: evet teyzecim olmamış mı?
    t: hmmm eööhm yok olmuş da...bu ayakkabılarla mı gideceksin?
    (converse-3 yıllık ve paramparça)
    l: evet teyzecim onun nesi var?
    t (laf çakacak bir kusur bulmanın verdiği rahatlıkla): öyle köpek parçalamış gibi bunlarla gitme insanların evine!yokluk sefalet içinde yaşıyorsun sanacaklar! (suratıma doğru 100 ytllik banknot fırlatır) git kendine adam gibi ayakkabı al!
    l:teyzecim bak gökhanın ayakkabıları da böyle,ailesi biçimci insanlar değil,sen takılma bunlara,bi$ey olmaz...

-----------2 saat sonra,sevgilinin evinin girişinde------
    a:sevgilinin annesi

a: hoşgeldin kızım aman bidibidibik...
    l: hoşbulduk..
    a: ahah ben de gökhanın ayakkabılarına diyordum köpek paralamış gibi diye ama seninkilerin yanında onlar sapasağlammış maşallah napmışsın ayakkabılara! (şirin bir gülümsemeyle maskelenmiş oğlumu elimden aldın pis kız edası)
    l: eööhm şey.

demek ki neymiş?yırtık converse sevgilinin ailesiyle ilk görüşme için uygun değil pek.
    (liselle, 20.07.2008 00:41 ~ 00:42)
  11. babanızın ne kadar kıskanç olduğunu fark etmenizi sağlayan olaydır.
    sevgili eve getirilir,kahvaltıdan önce salonda oturulurken baba içeri dalar,sevgiliye selam bile vermeden doğruca lisellein yanına gelir ve boynuna sarılır.

liselle: günaydın baba baba baaab..
    baba: canım kızımmmm güzel kızım bitanecik kızııım seni kimselere vermem paylaşamam aman kimseler öpmesin sevmesin oh aman şapşup...
    (şok halinde koltuğunda büzüşmüş oturan sevgiliye döner) günaydın gökhan,hadi kahvaltıya.
    der ve salonu terk eder.

(bkz: pakanajuhla of boreat)
    (liselle, 20.07.2008 00:45 ~ 00:59)
  12. en büyük jüri karşısında yetenek sınavına girmek gibidir. dizler titrer, replikler karışır.
    (billy, 20.07.2008 00:46)
  13. (archi, 20.07.2008 00:53)
  14. david lynch sineması tadında bir gerilimli ilk intiba ve ilişkinin geleceğini belirleyen bir faaliyettir.
    (george constanza, 20.07.2008 03:02)
  15. ss kuralının en geçerli olduğu durumlardan biridir sevgilinin ailesiyle tanışmak.allahtan çoğumuz işin seve seve kısmındayız.istanbul'a gidilir,saat 8'de hatun kişi gelip esenler'den sizi alır ve en can alıcı soruyu sorar " nereye gidelim?" ya ben kalkıp ta ebesinin şeyinden çıkıp gelmişim,ziktiğimin şarampol turizmi sabah kahvaltısı bile vermemiş,ah nerde nilüfer turizm diye iç geçirmiş durmuşum yol boyunca ve yanıma da lümpenin biri oturup sabaha kadar horlamış durmuş,esenler'e girdiğimizde independence day naralarını atmışım içimden ve gelip beni karşılayıp nereye gidelim diye soruyorsun,evet ben istanbul'u avucumun içi gibi biliyorum ya nereye gideceğimizi söyleyeyim hemen.ık gık kem küm ederken insanı dehşete düşüren bir öneri savrulur " bize gidelim hem ailemle tanışırsın." hassiktir falan oldum edalarındasındır ama yok yok boşver dersen tongaya düşersin tıpkı benim gibi.hatun kişisi daha da ısrarcı davranmaya başlar illa bize gidelim diye tutturur.yolculukta zikilen kafan daha fazla hasar görmesin diye kabul edersin.

aslında nereye gidelim sorusunun alternatifi o anda ortaya çıkmamıştır.buluşma sabahının öncesinde evdekiler direktifleri vermiştir muhtemelen,çaktırmadan bize getir demişlerdir.hatun kişi de misyonu başarıyla yerine getirmiş,psikomediyi eve götürmeyi başarmıştır.psikomedi içinde tüh keşke küpemi çıkarsaydım falan diye sayıklamaya başlar ve sevgilinin ailesiyle tanışma moduna girmiştir ama o anda yüce mevlana'nın ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol sözü gelir zikik kafasına.kuruntulardan arındırır kendini ve evin ana giriş kapısından içeri girilmiştir.bir kat çıkılmadan önce motivasyonu tavan yaptırmak için hatun kişisi bir french kiss patlatır ve bişeyciği kalmaz psikomedinin.

eller önde bağlanmış,boyun eğilmiş masumane bir imaj çiziliyorken kapı açılıverir ve evde bir bayram havası.bayram havasının nedeni psikomedinin gelmesi değil yanlış anlaşılmasın,bayram havasının nedeni kızımız bizim direktiflerimizi başarıyla uygulayabilen sorumluluk sahibi bir kız tezinin çürümeyip aileyi hayalkırıklığına uğratmamasıdır.zaten psikomedinin pek de sikinde değildir,gözünü kahvaltı sofrasısına dikmiştir bir kere.

hoşgeldin faslı uzun sürer aile erkanının yüzünden ve bir türlü kahvaltıya geçilemez.içinden ana avrat sayar,söversin ama ne fayda.ee anlat bakalım oğlum annen-baban nasıl,okul nasıl,işler nasıl,izmir nasıl güzel mi,yolculuk nasıldı,rahat mıydı diye sormalarının akabinde sövme katsayısı hızlıca artar.en nihayetinde kahvaltıya oturulur ve o ana kadar rahat tavırlar yerini açlık hissinin giderilmesi ve ulan sevgilinin ailesiylesin kendine gel mesajlarının beyne ulaşmasıyla heyecana bırakır.bir de heyecanlandığını belli etmemek için şekilden şekle girersin ama nafile,aslında bu tür durumlarda heyecanı belli etmek daha iyi olur kanımca,ailenin size baktığı açıyı yumuşatır.

kısacası şudur ki ; sevgilinin ailesiyle tanışmak artık ilişkinin iki kişi arasında yaşanmayacağının en büyük kanıtı ve tek tek doğum günlerini hatırlamanızı,sevgilinin ailesine çiçek,börtü,böcek gibi hediyeler almaya hazırlıklı olmanızı gerektiren eylemdir.
    (psikomedi, 20.07.2008 08:02)
  16. zordur ve tavsiye edilmez . hele ki anne , baba ve kardeş ile aynı anda tanışılacaksa . büyük bir gerginlik söz konusudur . elini nereye koyacağını şaşırır , lokmalar boğazında kalır insanın .
    (samalith, 20.07.2008 20:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil