güzel bir aşk filmi izlersiniz. film kötü bir sonla biter. birdaha izleyip filmin güzel dakikalarını anımsamak istersiniz, fakat dvd'yi bulamazsınız. sevgiliden ayrılmak budur. dünyanın en acı duygularından biridir.
(whopper, 21.01.2005 23:57 ~ 23:57)
bazen yıkıcıdır, bazense gerekli ve rahatlatıcıdır..
ama yine de alışılması zor bir dönemin başlangıcıdır.
yeni bir sevgili bulmadan önce yapılırsa iyi olacak olan eylem.yapılmaması halinde zor anlar yaşanabilir.
bugün pek revaçta olmayan eylem..
**
vakti geldiğinin işaretleri tespit edilmeye başlandığı anda yapılıp kurtulunması gereken duurm.
önceleri sessizdir ayrılanlar
mutluluğu başka yerde ararlar
oysa geçen günlere yakınırlar...
ayrılıktır bu çeken anlar..
sevgiliden ayrılmanın ne demek olduğunun en kısa ve öz anlatımı...
(bkz:
terkedilmek)
(bkz:
terketmek)
ilişkinin iç gerginliklerini bitise bile gereksiz bir "kim terketti" sorunsalı yaratan elim olay
tek iyi tarafı "olsun olum sana kız mı yok" şeklinde teselli verecek arkadaşların olduğunun anlaşılması olan olay. akabinde alınacak alkolün kontrol altında tutulması, yemek düzeninin aksatılmaması, çok ağlanmaması, iş hayatına etkisinin minimuma indirilmesi tavsiye edilir. ama uygulanamaz.
bazen insana hüzün değil sadece huzur verir, dünya umrunda değildir, boşluktasındır, çünkü yalnızsındır.
söylenecek hiçbirşey, hakkında konuşulacak tek bir kelimenin olmadığı durum. en çok yakışanı ve yapılanı (bkz:
ben kendimden biliyom) ağlamaktır. insan işe yaramayacağını bile bile mi yapar bunu yoksa hep bir umuttur yaşatan insanı da; ondan mı yapar bilmek zor. sonunda insanın kendini kandırmak için olsa gerek hayırlısı buymuş şeklinde durumu toparlamaya çalıştığı durumdur,üzer adamı...
(ubi, 16.04.2006 15:33 ~ 18.04.2006 17:02)
sarhoşluğundan kurtulamıyorum sevginin
bir anlık değil bu, ömür boyu
aslında hiç ayılmak istemiyorum
içtikçe içilen bir şarap; bakışı gözlerinin
hiçbir yerde yapamama, kimseye tahammül edememe, sürekli bir iç sıkıntısı durumu
eğer ayrılan kişi sizseniz pek de umurunzda olmaz. ayrılan karşı taraf ise onu suçlamak, olayı kabullenmek, suçu kendinde aramak gibi seçenekler vardır.
zaman her şeyin ilacıdır. eğer gönüller hala bir ama hayat istiyorsa ayrılmanızı bu en acısıdır. şehirler ayrılır önce ağlamaklı telefon konuşmaları geçer. uzun aralıklı buluşmalar ile ilişkinin devamı sağlanmaya çalışılır ama nafile. garip şüpheler, paranoyalar yıkar bu ilişkiyi eninde sonunda. özleme kavramı en çok bu zamanda anlaşılır, özümsenir.
bu süreçte;
- sevgilinin, cep telefonundaki kayıt ismi değiştirilir.
- yonja da sevgilinin fotoğrafları altına yazılan yorumlar silinir.
- gmailde; sevgiliden gelen maillere atanmış "label", aşkım,bitanem,myprecious, vs.. silinir.
- sevgili hakkında sorulacak muhtemel sorulara, pratik ve siyasi cevaplar hazırlanır.
- aramalarına geç cevap verilir, ses tonu 2 oktav yükseltilir.
- bilgisayarda, beraber çekilmiş masaüstü resmi değiştirilir.
- cüzdandaki fotoğrafı çıkarılıp, diğer arkadaş fotoğrafları arasına koyulur. varsa portfolio ya eklenir.
- sanal albümlerden, beraber çekilmiş fotoğraflar kaldırılır.
- çok şiddetliyse; aşk mektupları yakılır veya mailler silinir.
- gerekli cild ve saç bakımı yapılarak güçlü görünmeye çalışılır..
..
(smg, 18.02.2007 03:08 ~ 13.12.2007 22:01)
etkileri geniş bir varyason gösteren hede. sevgili dediğiniz, yanınızda bulunsun, ele güne karşı yapayalnız dedirtmesin amaçlı biri ise çok üzülmezsiniz, uzun da sürmez etkileri, unutursunuz, çok kısa zamanda yenisini bulursunuz, hatta ondan ayrılmadan yenisini bulursunuz. ama sevgiliniz aşık olduğunuz biri ise, çok acı çekersiniz, yıllar geçse de unutamazsınız
*, artık ben vazgeçtim yalnızlığı seçtim dersiniz iyice ileri seviyedeyseniz, hayatınız kayar, farkında olmazsınız, hep bir kıyaslama içinde olursunuz, ama bunun da farkında olmazsınız.
o sizden ayrılmıştır,siz ondan ayrılmışsınızdır veya ortak kararınızdır.
o sizden ayrılmışsa; gitme dersiniz içinizden.yüreğiniz onunla gider o yüzden garip bir çarpıntı olur göğsünüzde.
siz ondan ayrılmışsanız; gitme der içinden,duymazsınız.yüreğide sizinle gelir.
ortak kararınız ise; (bkz:
yok öyle bişey)
(cinephile, 18.02.2007 03:55 ~ 22.02.2007 14:37)
alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan bir anda vazgeçmek insanı büyük bir boşluğa iter.
hergün saatlerce konuşacak kimse yoktur artık. seni seviyorum diyeceğiniz kimse yoktur.
süre içinde tek arkadaşınız o olduğu çin artık arkadaşınız da yoktur ki sürecin devamı depresif ruh halidir.
beyindeki sancıları dindirmenin yolları zordur. allah sabır versin demekten başka söz yoktur.
sevgiden ayrılınılan andır.
insanın kendini pro evolution soccer 6 oyununa verdiği andır..
"böylesi benim için daha iyi olacak" diye düşünüp istemeden
* ayrılan kişi irade sahibidir, takdir edilesidir, yolu açık olsundur.
cesaret isteyen bir iştir.
hele hele bir bayansanız ve söz konusu insan sizin bir iki seneyi aşkın süredir sevgilinizse..
eğer ilişkinizin bitme sebebi zamana karşı kaybetmiş olduğunuz bazı değerlerse yani ortada ayrılık sebebi olacak herhangi bir suç yoksa bu fikir çoğu zaman ürkütücü gelir kadınlara.. açılacak olan boşluğu görmek korkutur onları.
ama yine de her iki tarafın da daha fazla yıpranmaması adına biraz güçlü olmak ve yapılması gerekeni yapmak gerekir. sonrasında canı çok acıtsa da, it gibi ağlansa da ucunda ölüm yoktur.. ailenin, akadaşların ve tabii ki zamanın yardımıyla bir şekilde atlatılır. ilginçtir ki uzun soluklu ilişkiler de genelde hep bu şekilde biter.
'huzur istiyorum' diye başladığınız bir ilişkiyi bitirme sebebiniz yine 'huzur istemek' olur..
(ima, 10.05.2007 22:47 ~ 22:48)
derin bir nefes alın. acınızı içinize gömün. gözyaşı içindeki gözlerinizi ufka dikip yolunuzda ilerleyin. attığınız her adımda biraz daha rahatlamaya çalışın. yapacak ne var ki..eskisi gibi olacak mı ki..keşke olsa...
çıkmaza giren bir ilişkide yapılması gerekendir belki de..ama yine de içteki her türlü hissin bitmiş olması,geriye dönüp bakıldığında
keşke denilmeyeceğinin garantisi olması halinde yapılmalıdır.aksi takdirde çoook acı çektirir bünyeye.
sert,şımarık,serseri,punk,funk,cool gibi durumlardan arabeske yatay geçiş örneğidir.herkesin hayatında bir çok kez yaşadığı durum üzücü,can yakan,ağlamak isteyip ağlayamamak vs...