hüznün de etkisiyle kimi insanlarda oldukça fazla olan tüketimdir.
bu durum sadece hüzün olduğu zaman olmuyor aslına bakılırsa. kimi kişiler çok mutlu oldukları zaman da kendilerini içkinin esaretine almayı seviyorlar, bunu ben de yaptım, noldu, tamamen ekonomik olarak çöküş. kısa bir anı olarak;
-----
bu alan mal bir insanın hayatından bir kesittir -----
üniversiteyi kazandığımı öğrendiğim hafta arkadaşlarım ile barda eğlenelim dağıtalım istedim, 3-5 kişi buluşup adam akıllı bir bara gittik. o geceyi tam net olarak hatırlayamadığımdan tüm detaylarını veremeyeceğim. hatırladığım tek şey, votka'nın üzerine 6 bira içtiğim ve başımın deli gibi döndüğü. arkadaşlarımdan birisi artık kalkalım dedi ve ben de o kafayla "tamam kalkalım ama hesap benden" dedim ne alaka ise.[sanki çok zenginim ya]
neyse efendim paraları barmen ben alayım dedi, biz de tamam dedik, hesap 117 ytl gibi birşey tutmuştu zaten, ben de çıkardım cüzdanı verdim parayı, sonra o kafayla gidip barmene sarıldım, içki servisi, hoş sohbeti için. nereden geldiyse içimden ona da bahşiş vermek geldi. elimi tekrar cebime attım[bonkörüm ya çok]. zaten başım dönüyo, beş ytl ile elli ytl'nin renkleri de koyayım birbirlerine ne kadar benziyosa, adama çıkardım on ytl vereyim dedim ama gelin görün ki iki adet elli ytl vermişim, barmen salak salak yüzüme bakıyo. anlamadım ben de ilk, şaşırma o senin hakkın demişim. tabi bu süreçte benim o mal arkadaşlarım da olayı izliyor.
neyse efendim sabah uyanıyorum cüzdanımda para yok. bizimkilere soruyorum "lan dün hesap ne kadar tuttu" diye. bu kadar diyorlar, alla alla diyorum. bayağı bayağı para yok cüzdanımda. sonra aralarından birisi geliyor;
+ abi söylemeyecektim ama içime sinmeyecek valla.
- noldu lan, ne söylemeyecektin?
+ abi sen dün ne kadar bahşiş verdin biliyo musun?
- ben dün bahşiş mi verdim, kime verdim amına koyim..
+ barmene...
- deme...
+ ne kadar verdin para, hatırlıyor musun?
- deme...
dememle kafamda şimşekler çakıyor. o sinirle elimi cebime sokuyorum ve elimde iki adet beş ytl olduğunu görüyorum. o parayla da gidip güzel bir kahvaltı yapıyorum, artan parayı da bahşiş olarak bırakıyorum.
-----
hüzünlü son ------
ama dersimi alıyorum, bahşiş bırakmıyorum kimseye, para üstü 5 kuruş bile olsa alıyorum. valla para üstlerinden biriktirdiğim paralarla o yüz ytl'yi tamamlıyorum, az kaldı, olacak...