bir ilişkiye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken konulardır herhalde ama böyle bir nokta üzerinden ilişkiye başlamak saçmadır çünkü sevgili seçilerek alınacak bir meta değildir. hangimiz mükemmeliz de kimi seçip kriterize ediyoruz diye düşünmelidir kişi.
lezzetli bir ilişkiye sahip olmak isteniyorsa dikkat edilmesi gereken hususlardır. beli gamzeli olan sevgili adayları şekerlenmişlerdir, tatlı dillidirler. kalın dudak sahibi iseler olgun olduklarının göstergesidir. esmer tenli ise yeterince güneş alan bir yerde, uzun boylu ise sulak bir yerde yetiştiğini gösterir. çekik gözlü olmaları ince eleyen sık dokuyan bir insan olduğunu gösterir. kepçe kulaklı ise küçük bir fısıltıyı bile duyabilir, konuşurken dikkat edin. dibini kokladığınızda yoğun bir koku geliyorsa altına sıçmıştır büyük ihtimal; hayır gelmez böylesinden, bir de bez bağlamakla uğraşmayın. ardından düşünün "ben manyak mıyım?" diye.
neyin hususu, neyin seçimi kardeşim. turfanda sebze mi seçiyoruz anlamadım ki. sevgili lan bu, belki gelecekteki hayat arkadaşın. mülakat mı yapacağız yani? simit testi mi uygulayacağız? geçiniz efendim geçiniz. sevgili bu, bir şekilde karşına çıkar, husus musus aramadan bir de bakmışsın ki kaptırmışsın kendini. o kaddar. biz böyle gördük, böyle yaşadık.
her ne kadar tüm sevgili adayları karşımıza çıkıp ''al beni, al beni'' demiyorsa da sevgili adayı olan kişileri şöyle bir değerlendirmeden geçirmeyen var mı allahaşkına? bu nedenle kişiden kişiye göre değişebilecek sevgili kriterleri mevcuttur her ne kadar inkar etsekte bu kriterlere göre seçeriz sevgilimizi.
-ortak ilgi alanları olması şarttır öncelikle. mesela siz kitap kurdu iken, o kitabı sadece okuldaki ders kitapları olarak biliyorsa, siz rock dinler iken o arabesk dinliyorsa, film seçiminde başka başka tellerden çalıyorsanız, biraradayken ne paylaşabilirsiniz? ortak ilgi alanı olması şarttır kısaca.
-temizlik alışkanlıkları; şöyle ki siz günde birden çok kez duş alır iken, o haftada bir duş alıyorsa özelliklede yaz günlerinde yanında durmayı nasıl düşünürsünüz burnunuzun direği kokudan sızlarken.
-para harcama alışkanlıkları; birlikte olduğunuz zamanlarda, sizin aç olduğunuzu bile bile, basit bir simit için bile '' boşver simit almayalım, kara kuru birşey zaten, evde ne bulursak yeriz '' diyerek saatlerce sizi aç aç dolaştırıyorsa ondan ne köy olur ne kasaba.
ve kişiden kişiye göre değişebilecek birçok şey vardır. bunlar kısa bir özeti sadece. kolay gelsin.
elle şööyle yuvarlak bölgelere bir iki şaplak atmak lazım, çıkardığı sese bakmak gerekir. sonra da dibi koklanmalı nasıl kıvamı diye. eğer kesmece ya da denemesi bedava olanlarından varsa bir bakıp da denenebilir, sonra alırsınız, açtığınızda içi kırmızı değildir , olmaz o zaman, değil mı ?
canlı, dikkatli, etrafı ile ilgili, gözler temiz ve parlak akıntısız, kıl örtüsü gür yumuşak, parlak ve düzenli,deri elastik, kepeksiz , düzgün ve lezyonsuz, kulaklar temiz ve kötü kokulu olamamalı,burun soğuk ve nemli olamalı akıntı olmamalıdır. durgun, etrafında cereyan eden olaylar onu ilgilendirmez köşesinde bitkin duran, tüyleri mat,karışık olanları seçmeyiniz.
(bkz: köpek seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar)
öncelikle bir sayfa bir kalem ile check list hazırlanır, olmazsa olmazlar, olmazsa ölünecekler, olsa da olur, olmasa da olurlar vs... sonrası işte bir mühendis arkadaş bulun, analitik zekası sağlam, toplasın çarpsın, olasılık, istatistik vs... sonra seçin, tabii seçeceğiniz hala sizi bekliyorsa ve o da sizi seçtiyse vs...
sağdan soldan duyduklarınıza inanıp, bunları kriter olarak kullanmayın. ne kardeşim bu? manavdan karpuz mu seçiyorsunuz. seviyorsanız kapatın gözlerinizi bırakın kendinizi..
ayrıldığınızda her 10 günde bir arayıp taciz edip etmeyeceğini araştırın, eski sevgililerinden kevaşe, piç vs... diye mi bahsediyor yoksa onlarla sorunsuz mu ayrılmış görün, başınıza kalabilir ve hatta yıllarca kurtulamayabilirsiniz.
(bkz: tecrübeyle sabittir)