sevgili dünürüm 

adana çık aradan

1. star tv'nin yeni yayın döneminde yayınlanacak olan ve başrollerini haluk bilginer ile sumru yavrucuk 'un paylaşacağı dizi
    (ceyus, 13.09.2007 23:58)

2. başrollerde haluk bilginer ve sumru yavrucuk gibi iki tiyatro ve ekran duayenini buluşturan umarım senaryonun azizliğine uğrayıp bu oyuncu resitalini bizden mahrum etmez demek istediğim dizidir.
    (iago, 15.10.2007 23:35)
  3. (bkz: sevgili dürümüm)
    (bkz: yanlış okunan başlıklar)
    (blungel, 15.10.2007 23:45)
  4. aklıma yiğit özgürün müstesna eserlerinden "fuck the dünür" repliğini getiren star tv'nini yeni yayın döneminde başlayacak olan ve oyuncularıyla heyecalandıran dizi...
    (satine, 15.10.2007 23:46)
  5. az önce zap yaparken yakaladığım kısmında sumru yavrucukun karşısındaki hanım kızımıza dün akşam sawyer la görmüşler seni demesi üzerine kızımızın yok anne matthew fox jack i de almış gelmiş hani şu doktor olan şeklinde cevap vermesiyle beni dumurlara gark eden dizi.
    (deaftones, 19.10.2007 20:09)
  6. (bkz: sevgili dübürüm)
    (gölge, 19.10.2007 20:16)
  7. haluk bilginer'in yüzünden seyretmeyi düşündüğüm ve ilk izlediğim bölümünde de beni haklı çıkarıp oyunculuğuna tekrar şapka çıkarttığım dizi.
    --spoiler--
    oğlum kız kısmı aramaz , o kadarını ben bile biliyorum
    --spoiler--
    (tommikks, 19.10.2007 22:48 ~ 22:49)
  8. izlemeyi düşündüğüm benim için bu yılın ikinci dizisi (izleme sırası açısından). bir insan her rolde bu kadar mı hayran bırakır. haluk bilginer ciddi ciddi hayran bırakıyor. efendim ille de övmek olsun diye söylemiyorum ama bir karakter hem şive ile, hem mimik ile, hem tarz, duruş ile, hem de bütün bunları mükemmel bir ahenk ile yaparsa hayran bırakır. işini özenle, severek, tutkuyla yapmak böyle bir şey olsa gerek. tabii diğer oyuncularda en az onun kadar iyi ve hayran bırakan oyuncular (en gencinden yaşlısına) bakınız bir aptal mankenin oynamadığı (oynasada çok ağır bir rolde olmadığı) zamanlarda diziler ne kadar da güzel olabiliyormuş.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 19.10.2007 22:58)
  9. yabancı damat'tan sonra cuma günlerini dolduracağını düşündüğüm dizi. yabancı damat'tan bildiğimiz "feride hanım"a şivesiz türkçe de yakışmış. ama esas olay haluk bilginer tabi ki..
    (nes, 20.10.2007 02:58)
  10. her peçeyi kafasına saranın ya da beline silah sokanın raiting* rekorları kırdığı şu son günlerde tiyatro duayenlerinin * * yüz güldürdüğü bu dizinin varlığı haleti ruhiyemizde bir power supply etkisi yaratmıştır.
    (gizli özne, 22.10.2007 15:33 ~ 15:33)
  11. iki oyuncuda muhteşem oynuyorlar. bu kadar mı oyuncular rollerine oturur? gerçi haluk bilginer jack nickhoson, gene hackman gibi hangi role girse onunla özdeşleşen dev bir sanatçı. eh onun karşısında da bu rolü hakkıyla verebilecek büyük oyuncu sumru yavrucuk'tu doğrusu.
    bu gerçek anlamda devlerin savaşı, sanırım ilerki bölümlerde de devlerin aşkı olur.
    sonunda aşiret ve mafya dizilerinden millete gına geldiğini anladı demekki yöneticiler.
    bu dizi kuşkusuz böyle güzel devam eder. biz de adam gibi bir dizi izleriz.
    (onurum, 22.10.2007 16:55)
  12. bir insana kıro rolü bu kadar mı yakışır,bu kadar mı komik kıro olunur dedirten haluk bilginer 'in harika oyunculuğunu yeniden sergilemiş olduğu dizi.
    (ceyus, 03.11.2007 16:44)
  13. bu sezon yayına başlayan ve ab grubunda ilk 5 de kendine yer bulan yeni dizi. haluk bilginer döktürmekte yine.
    (ujell, 03.11.2007 20:04)
  14. süper komik dizi. böyle bir kroya aşık olacağımı, hatta onun gibi bir adamı isteyeceğimi düşünmezdim. hele haluk bilginerin dizide "heheh ne adamım yav" deyişi beni bitiriyor.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 01.12.2007 01:39)
  15. avrupa yakasından sonra boşluğa düşen türk komedi dizisi izleyicilerini ihya eden dizi. başlıca sosyal faaliyetler haline gelmiş olan facebook ve dizi muhabbeti ikileminde hep sıkılan, konuşamayan ve ezilen ben artık bir dizi sahibiyim.evet evet artık benim de bir dizim var. içimdeki oryantalist ruhun ikizini buldum bu dizi sayesinde . ahmet muhtar benim de gizliden gizliye hayran olduğum , mert, bir yanı doğulu, kadına saygı duyan ve bunu göstermesini tam bilemeyen, aşık olunası erkek modeliymiş meğer. bilmiyorum tamer karadağlı , kenan imirzalıoğlu vs. yapınca neden beğenmiyorum da haluk bilginer cahil ve cahilliğiyle övünen bir adam olunca sempati duyuyorum. freud olsa nasıl bir psikanaliz yapardı acaba ? acaba dizideki yıldız öğretmenle benzerlikler mi kuruyorum kendi içimde ?
    yoksa,
    artık dizi kelimesinin zengin ama geleneksel aşiret aileleri, abuk sabuk töreler, türk filmlerinden aşırma hikayeler, şarkıcı/manken tayfası ile özdeşleşmiş olmasına alışırken birden gerçek sanatçıların, inandırıcı anlatımların ve samimi bir hikayenin karşıma çıkmasından doğan bir sempati hatta aşk hali mi benim ki? sumru yavrucuk'u izlerken ağzımı bir türlü kapatamamamın sebebi, haluk bilginer döktürürken kalkıp onu bulup ellerinden öpme isteğim, kısa ömrümde çok daha kısa bir tiyatro eğitimim sayesinde oyunculuğun nasıl bir emek olduğunu azıcık da olsa anlamış olmamdan mı kaynaklanıyor ?
    biliyorum haberiniz olmayacak ama nefesinize sağlık ahmet muhtar , nefesinize sağlık yıldız hocam !!! iyi ki geldiniz...
    (bilginsel, 01.12.2007 20:00 ~ 20:03)
  16. (bkz: sıfırcı)
    (sezenehir, 01.12.2007 20:03)
  17. yeri geldiğinde komedi, yeri geldiğinde ise gayet romantik bir dizi. sinemacılar romantik komedi diyor buna ve bu dizi her iki özelliğin de hakkını veriyor.

şu diyalogdan bir eternal sunshine of spotless mind tadı almamak mümkün değil:

- ben birinin gönlünde yer tutmaya alışık değilim sıfırcı. alıştırma beni böyle güzel şeylere. bir gün elimden alırsan yanarım. ben, ben olamam bir daha.
    - (...) almam..

http://www.youtube.com/... (en son sahne)

(bkz: @1993162)
    (misuf, 14.12.2007 00:00)
  18. star'ın tüm dizilerini hatta bence tüm programlarını toplasan bir sevgili dünürüm etmezdi ama kaldırdılar mı n'aptılar canım dizi yılbaşından beri yayınlanmıyor.
    (ichgeheindaskino, 28.01.2008 19:22)
  19. 08.02.2008 cuma akşamı saat 20:00 de yeni bölümleriyle tekrar seyirciyle buluşmuş dizidir.yalnız dizi artık gerçek mekanlardan sıyrılarak stüdyolarda çekilmeye başlamış ve sit-com a dönüşmüştür.dizi bu sit-com haliyle daha basit bir hal almakla beraber artık bizi müthiş istanbul manzaralarından mahrum bırakmaktadır.
    (ceyus, 09.02.2008 12:47)
  20. sit-com'a dönmesiyle değil mahinur ergun'un bırakmasıyla bitmiş dizi.

sıradan bir komedi dizisi oldu maalesef.
    (bimekan, 03.04.2008 01:30)