bu model ayrıca sevgilisini arkadaşından kıskanır. tanıştırmak istemez. bir gün tesadüfen karşılaşılır veya konuşulursa hemen ara bozmaya çalışır. ama ne yazık ki(!) ayrılıktan sonra eski sevgiliyle arkadaşın dostluğu baki kalır.....
sadece biraz vefasızdır, arkadaşınız yeni sevgilinin verdiği heyecanla sadece sizi eskisi kadar önemsemez, vaktinin çoğunu onunla geçirir doğal olarak. zamanla zaten cicim günleri geçtikçe sizi eskisi gibi arayıp soracaktır, hele ki birde ayrılırsa yine en yakın dostu siz olacaksınızdır. tabi yerseniz.
ama her ne olursa olsun bu durumda küfür etmek hoş bişey değildir, arkadaştır, candır.
-naber ayça? yarına buluşalım mı??
#ya canım yarına ismaille buluşacam, müsait değilim..
-tamam olsun günler bitmedi ya, haftaya ararsın görüşürüz o zaman
#oldu tatlım öpüyorum
(aradan 2 hafta geçer, yolda karşılaşılır)
-ayça, heey ayça(el sallanarak kendini belli etmeye çalışır)
#aa canım nasılsın?
-!! iyiyim ayçacım, telefonunu hala bekliyorum..
#yaa tatlım kusura bakma, ismail tutturdu tura katılalım diye onunlaydım..
-iyi de bir haber verebilirdin, msj yazabilirdin telefonun da kapalı merak ettim..
#ayy canım afedersin, ismaille olunca herşeyi unutuyorum kızma nolur, aşk bu şekerim
-ybsg, aranız bozulunca da efkar dağıtmak için tura katıl yine!..
#.......
karakter atmanın en güzel örneğini sergilemektedirler. çok hoş, anlayışlı iken birden bire hayatının değiştiğini sanıp da o çok değer verdikleri arkadaşlarını iki günlük kimselere gözlerini kırpmadan değişebilirler.
bir abimin bana verdiği nasihatı hatırlatan arkadaş(!) modelidir..
yaşım daha küçük, bilye peşindeyiz. kimin daha çok sporcu kartı var onu tartışıyoruz. mahallede marangoz olarak bizim binanın altında çalışan bi' abi vardı.bizi sever sayardı arada yardım da ederdik.. köpeğine yemek almak için gidiyoruz bi' gün. kız arkadaşın falan var mı diye şakalaşıyor ve birden ciddileşti ortam ve hala unutmadığım şu nasihati söyledi;
''bak korialstrasz yaşın daha küçük ama ileride asla bir kız için arkadaşını satma. ben yaptım öyle bir hata yıllarca benimle olan arkadaşımla kızdan dolayı incittim, kırdım.. şimdi ne oldu kız gitti ve arkadaşımdan oldum. kız arkadaşın gelip gider belki ama dostların sonuna kadar seninledir..''
tabi o zamanlar ne diyor lan bu denyo diyordum, şimdi düşünüyorumda, adam iyi söylemiş..
bumerang gibidir. sevgili bulduğunda siz onu yarı isteksizce, onun iyiliği için uzağa atarsınız (aslında kendisi gider siz sadece ivme kazandırırsınız) o gittiği yerde mutlu olamazsa size geri döner.
insanın arkadaşını tanıması sürecindeki en önemli kilometre taşıdır. kız terkettiğinde kötü bir şeyler yaşanmışsa yine sizin üstünüze kalır, iki kere dertlenirsiniz. kısa süreli ayrılıklarda devre arası reklamı muhabbeti çekersiniz. arkadaş çok yakınsa bir kere daha şans verilmeli, tekrarı halinde devre arası başlamadan bu iş bitirilmelidir. örnekleri malesef çoktur.
burada aslolan arkadaşın değil bulduğu kadının modelidir. arkadaşınız uğraşmış didinmiş bir kız yapmıştır kendine tabiki onunla vakit geçirmek, onu etkilemek isteyecektir. arada tabiki size de vakit ayırmayı onunla olmadığı zamanlarda sizinle olmayı arzu edecektir gel gör ki kız buna izin vermeyecek ya ben ya arkadaşların diyecektir. sizinle zaten yıllarını harcamış ve abaza kalmış bu garip arkadaşınız maalesef bir süreliğine de olsa kızı seçecektir, merak etmeyin kızla beraber olduktan veya evlendikten sonra soluğu yine sizin yanınınzda alacaktır. hayırlı olsun.
sevgilisi askere gideceği zaman, arkadaşlarından gereken ilgi ve alakayı göremeyince ne yapacağını şaşıran insan modelidir.
ohh sana müstehak! sen kendini aşka kaptır, lay lay lom gez, toz, huzuru buldum diye dolan, tek birine hayatını ver, sonra bık bık, kimse beni sevmiyor.
sevmez tabii! g.t! ne yaptın da kendini sevdirdin?
bak sinirlendim!
model olmayan hele arkadaş hiç olmayan insandır.arkadaş ne demek arka-daş.arka çıkan.yahu bu şerefsizler arkanızı döndüğünüz an sıvışırlar.satış kabiliyetleri oldukça yüksektir, mümessillik tekliflerini değerlendirmeliler başarılı olacaklardır.neyse konumuz maddi boyutu değil.
mümkünse şahsımdan 100-150 km uzakta durmalarını rica ettiğim sözde (közde de iyi olur bunlar) arkadaşlar-mış.hayır bir de yüzsüzlerdir yarın birgün sevgilisinden tekmeyi yiyince ilk ağlamak için koştukları omuz sizinkidir.
o zaman onlara diyecek tek bir cümle vardır;
-sarımsağı nerede yediysen ağzını orada kokut.