belki ilginizi çeker
  1. · sevgili ariyorum
  2. · the joy of not being e kız bulalım kampanyası
gündem
  1. · 100 bin kaçak ermeni yi sınır dışı edebiliriz
  2. · sevgiliye hitap şekilleri
  3. · sözlük yazarlarının unutamadığı isimler
  4. · kullanmak için can atılan replikler
  5. · kürt çocuğa dipçik ile vuran polis
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · recep tayyip erdoğan
  8. · kho
  9. · nescafe sigara ikilisi

sevgili arıyorum  

1. sevgilisizlikten yakınan, canına tak etmiş insanın, bunu diğer insanlara duyururkan kullandığı cümle.
    (catgirl, 14.02.2009 15:49)
  2. (ozdemir, 14.02.2009 15:50)
  3. (burjamess, 14.02.2009 15:50)
  4. (anti tartar, 14.02.2009 15:58)
  5. güzel bir örneği için;

profil başlığı:

selamlar.

kendisini nasıl tanımlıyor:

ben x'te oturuyorum. ben x, y farketmez sevgilimi istiyorum. ben ne olur hemen lazım.

aradığı arkadaşı nasıl tanımlıyor:

gül alırım parfüm alırım. ondan sonra beraber pastaneye gideriz. konuşuruz sohbet ederiz nişanlancaz gizlice konuşuruz. ondan sonra bayram yerini gizli konuşuruz gezeriz herşey ısmarlarım kimse olmaz ki sadece hediye alırım güzelce evlensek iyi olur.

---alıntıdır----

yazar notu: aradığı arkadaşı nasıl tanımlıyor kısmını aynen aktardım. bende pek bir şey anlamadım ama tek anladığım, bu adam çoğumuzdan daha dürüst...
    (massimo idiotto, 12.04.2009 00:52)
  6. (oehh, 12.04.2009 00:55)
  7. - alioo?
    - buyrun
    - şey ben sevgili bakmıştım da.
    - biyruuuaaa biyruaaaa.
    - şeyy pardon sevgili diyorum ben sevgili bakmıştım da.
    - usta bi' kes yap adres neydi abi? soğan olsun mu?
    - koy abi. ayran da ver.
    (fular, 12.04.2009 00:59)
  8. (n excantric matmazel, 12.04.2009 00:59)
  9. (bkz: facebook)

iki ilkokul arkadaşından bir tanesi mutlak surette işe yarayacaktır diye düşündüğüm istektir. ne varsa eskilerde var yahu.
    (deniszeki, 12.04.2009 01:01)
  10. bugün tarihli güneş gazetesinde çıkan haber.

----------------------------

çin'deki üniversite öğrencisi zhang mengqian isimli genç kız, okul panosuna 'sevgili arıyorum' şeklinde ilan asınca, kızın kaldığı yurt binasına binlerce erkek akın etti. genç üniversite öğrencisi mesajında ilgilenen kişiler için belli gün ve saat vermişti.

olay kız/erkek oranının 1/25 olduğu elektronik bilim ve teknoloji üniversitesi'nde gerçekleşti.

-----------------------------

şahsi fikrim: yuh! öncelikle bunu söylemem gerekiyordu. bir de türk erkeklerine abaza diyorlar lan. kızı gördüm. çok matah bir şey de değil hani. erkekler, 'nefes alsın yeter' mantığıyla hurra hücum etmişler kıza. ezilme tehlikesi falan geçirmişler sanırım. yaralılar varmış ambulans olay yerinde müdahale etmiş. çok şükür ölü yok. yetkililer o kadar erkeğin arasında bir kaç kız da görüldüğünü bildirdiler. şanslarını denemek istemişler galiba.

sanki belediye beleş erzak dağıtıyo amnakoyim.

edit: noktalama işaretleri.
    (kim kibu, 14.03.2010 21:53 ~ 17.03.2010 22:57)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook