|
|
- sevgiye emek harcadığı iddasıyla köle olmuş kişiye söylenebilecek anlamlı cümle.
- gururun dozu doğru ayarlanamazsa, el emeği göz nuru sevginizi azaltıp, bitme noktasına taşıyabilecek tehlikeli önerme.
farklı bir yorum için (bkz: aşk köpekliktir)
- sevgide gurur olmaz diye ters tepebilicek yargı.seven kişi ne yaparsa yapsın sevdiği herşeyi kabul eder.
- doğru bir önermedir. sevgi emek istediği kadar gurura da ihtiyaç duymaktadir. gurur yoksa verilen emeğin bir önemi kalmayacaktır. tabi gururu da abartmamak lazım yerinde ve kararında olmalı. olmadık yerlerde gurur yapıp verilen emeği de heba etmemeli insan.
siz sürekli emek harcıyor, sevginiz için bir şeyler yapıyor fakat karşıdakinden hiç bir tepki almıyorsanız ( olumlu ya da olumsuz ) durup düşünmeniz lazım. verdiğiniz emeği sorgulamanız lazım. ben sevmeye devam ederim o sevmesin, ben aşkımı tek başımada yaşarım mantığıyla olmuyor maalesef artık. gurur yapmak gerekiyor, gururu çiğnetmemek gerekiyor.
- (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
(falas, 10.09.2008 18:57)
- sevgi insanı gurursuz yapar.emek istedigiyse açıktır.ama o kadar emek verdikten sonra gurur yapılması gereken şeyler hoşgörülür,sineye çekilir,içe atılır.emek ister,ama gururu yok eder..
- kesinlikle doğru bir önermedir.
gururu olmayan kişiye ben saygı duymam, kimsenin de duyacağını sanmam.
sevdiğiniz için gurursuz davranmaya başladığınızda o da size saygı duymamaya başlayacaktır. sonra söyleyeceğiniz şey "o kadar sevdim o kadar emek verdim ama..." ile başlar
- selvi boylum al yazmalım da da der ya sevgi emektir..
gerçi bahsi geçen klasiğimiz hariç hiç bir türk filminde; zengin yaşlıca ama zamanında kızı kandırmış erkek - ki çoğu zaman yavrum diye konuşur- geberene kadar emek çektiği halde cüneyt arkın ediz hun gibiler tercih edilir..
yanlış anlaşılmasın yermiyoruz..
(bkz: gurur bunun neresinde)
(bkz: bende bilmiyorum)(sündüz, 10.09.2008 19:33 ~ 19:34)
|