|
|
- severek ayrılacaksın, aşka hasret kalacaksın. aşka hasret kaldığın için mi mutlu olacaksın, evet diyorsan neden yeniden buluşuyorsun dedirtir bu şarkı bana.
muazzez ersoy güzel yorumlamıştır yine de.
- ohooo çizmişiz dedirten şarkı.
- (bkz: severek ayrılanlar)
- severek ayrılalım (seviyosan niye ayrılıyosun?)
aşka hasret kalalım (e peki madem severek ayrılmayı kabul ettin bu da kabulumuzdür)
eğer mutlu olursak (eee??)
yeniden barışalım (hönk?!$#*)
(bkz: mazoşizm)
- (bkz: stay out of trouble)
- -severek ayrılalım haluk.n'olur..allahın aşkına.
-saf olma nermin..saf olma..bu baltaya sap olma.
- orhan gencebay menşeeli güzel şarkı. muazzez ersoy'un yaptığı güzel bir versiyonu vardır. parçadaki elektro bağlama ezgilerinden hemen "aha orhan babanın şarkısı" dersiniz zaten.
bıraktım kaderime aşkımızın sonunu
aradım bulamadım mutluluğun yolunu
yoruldum koşa koşa her ümidin peşinden
kırıldı ümitlerim bu sonsuz bekleyişten
bırak artık kaderimle kendi halime beni
vazgeçelim bu sevgiden unutalım herşeyi
severek ayrılalım aşka hasret kalalım
eğer mutlu olursak yeniden barışalım
{şiir}
sevmemiştim kimseyi seni sevdiğim kadar çekmemiştim kimseden senden çektiğim kadar
olurmu sevgiliye ızdıraba sarılmak bu yol mutluluk yolu tek çaremiz ayrılmak
sevmemiştim kimseyi seni sevdiğim kadar
çekmemiştim kimseden senden çektiğim kadar
olurmu sevgiliye ızdıraba sarılmak
bu yol mutluluk yolu tek çaremiz ayrılmak
bırak artık kaderimle kendi halime beni
vazgeçelim bu sevgiden unutalım herşeyi
severek ayrılalım aşka hasret kalalım
eğer mutlu olursak yeniden barışalım....
- orhan gencebay'a ait en anlamlı parçalardan birisidir.
kendisine yöneltilmiş: "severek ayrılınılır mı?" diye. o da "ayrılınır" demiş ve açıklamış: sevenler bazen birbirlerini aşırı sevgi ve kıskançlıktan çok fazla sıkarlar ve bir süre ara verebilirler. ya da evli olan çiftler boşanma kararı aldıkları vakit hakimin karşısına geldiklerinde "siz biraz dinlenin, düşünün" sözünü duyarlar demiş ve bu parçanın çıkış noktasını ona göre yazmış.
- -severek ayrılalım
-sebep?
-mazoşistim aşkım
-oha sapık karı
- sonrasında büyük bir üzüntü getiren söz.. söyleyeceklerimden ötürü lanetleneceğimi bilsem de şimdi, günah keçisi ve bölücü namussuz denecek olsa da şahsıma, demek isterdim ki; yapmayın kızım, yapmayın oğlum! severek ayrılmayın, yemin ediyorum kafam güzel felan değil, nefret ederek ayrılın birbirinizden, yoksa bir daha hiç uzun cümleler kuramayacaksınız bir yerlerde, bir daha kimseleri sevemeyeceksiniz, biliyorum kötüyüm, ama ağzın yüzün yanacak bak sonra! nefret edeceksin her şeyden, için içini yiyecek yeniden bir araya gelebilme ihtimalinden, istediğin küfürü et suratıma ama mümkünse korkunç şeyler yapın birbirinize, o yeniden dönebilme ihtimaline köle olarak yaşayabilmenin korkunç bezdiriciliğini tatmayın, birisini özleyerek yaşamak kötü demiyorum, bir daha kimseleri sevemeyeceksin diyorum, mümkünse; canından can birisiyle cehennemlerden geçerek ayrılmayı hayattaki en kötü şey sanın..
bu giri, butterfly'ın katkılarıyla geliştirilmiştir.
- ayrılmadan son bir kez daha vuruşalımın kibarcasıdır.
- bunun bir de filmi vardır: hülya koçyiğit, cüneyt arkın ve semra sar. final sahnesinde, tren raylarının üzerindeki hülya koçyiğit eşarbı cüneyt arkın'ın eline geçtiği an okunan şarkı insanı tesiri altına alır. semra sar, ihanete uğramış, ancak diğer taraftan insanüstü bir fedakarlıkla kendisine ihanet eden dostunu affeden mağdur, mağrur ve asil kadın rolünü hakkını vererek oynar. güzel filmdir. son zamanlar televizyon ekranlarında görünmez oldu. arşivine eklemek isteyenler emule'de de bulamıyor ne yazık ki.
|