sevdim sevilmedim 

adana çık aradan

1. candan erçetin şeysi. goran bregovic'in cajesukarije cocek bestesidir özünde.
    (wondrous, 28.08.2005 12:07)

2. sevdim sevilmedim
    seveni sevemedim

şeklinde gider. hayatımı özetler.
    (hansvoralberg, 28.08.2005 16:56)
  3. sevilen seveni sevmez, seven sevilen tarafından sevilmez düşüncesini savunan şarkıdır.
    (kunduz, 09.04.2007 23:35)
  4. sözleri mete özgencile ait olan, candan erçetinin 1995 ağustos ayında çıkardığı ilk solo albümü ''hazırım'' da yer alan güzel bir parçadır.

bana düştü dünya derdi
    usandım allahım
    kıyamet mi kopacakmış aman
    keyif benim köy seninse
    bunaldım allahım
    alacaksan al canımı hemen
    hangisi günah, hangisi sevap
    karıştım aman
    sevdim sevilmedim
    seveni sevemedim
    canımdan böyle bezdim aman
    gezdim dolaştım
    zar zor ulaştım
    derken kayboldum aman
    derdin neyse söyle
    buluruz bir çare
    ağlanma, sızlanma
    dök derdini ummana
    gafil aç gözünü
    öğren başka yol yok
    cehennem de cennetin de sensin, düşünme
    ona buna bulunacak bahane yok, yok ...
    (mvpdirk, 20.11.2007 20:54)
  5. 20li yaşlarımızda kendimizi geleceğimizi dolaylı olarak da dünyayı kurtarmaya çalışırken düşüne düşüne dinlenmesi gereken bir şarkıdır bu. dünya derdi bize mi düştü kardeşim, ne olacak yani o sınavdan bu finalden düşük alsak kıyamet mi kopacak? çok iyi yerlere geleceğiz de çok mu mutlu olacağız? hayatın keyfini çıkarmak için emekliliğimizi beklememize gerek yok. mutlulukları uzaklarda aramamıza da gerek yok. bakın ne de güzel söylemiş "cehennem de cennetin de sensin". sürekli üzülmeye gerek yok. seviyor sevilmiyoruz, e seveni de maalesef sevemiyoruz elde değil herkes aynı durumda (şanslı bir azınlık var onları yok sayıyorum). işte böyle kariyerdi, sevgiliydi, dertti, tasaydı bunaltıyoruz kendimizi. herşeyin bir zamanı var beklemek lazım, her derdimizin de bir çaresi var bulunur elbet. bahaneleri falan boşverin şimdi hoptirininaynay naynayninaynom.
    (renklitüyler, 17.12.2007 00:56)
  6. atan: 1 - karşılayan: 0 durumu. ya da tam tersi bilemiyorum...
    (muddlehead, 17.12.2007 01:24)