sevdim seni bir kere  

adana çık aradan

1. orijinali özdemir erdoğan'a ait olan, teoman'ın da gönülçelen albümünde seslendirdiği süper parça.

sevdim seni bir kere
    başkasını sevemem
    deli diyorlar bana
    desinler değişemem
    desinler değişemem
    daha yolun başındasın
    değişirsin diyorlar
    oysa sana çıkıyor
    bildiğim bütün yollar
    sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir
    bazen küçük bir an için
    ömür bile verilir
    (the weakest link, 29.08.2004 12:50 ~ 12:51)
  2. tribünlerde sıkça duyulan bir tezahurat olmuştur aynı zamanda kendisi.
    (creepingdeath, 29.08.2004 12:51)
  3. sanırım özdemir erdoğan söyledi şarkıyı. bir de (bkz: ayten alpman)
    (blind, 22.04.2005 17:32)
  4. kim söylerse söylesin kulağa hoş gelen mükemmel şarkı. kendim söyleyince bile zevk alıyorum, o derece yani.
    (oceangoing, 11.05.2007 00:20)
  5. seçtim seni pikaçu
    başkasını seçemem
    keçım diyorlar bana
    yalan da değil hani, yalan da değil hani, yalan da değil hani, vaay.
    (bee veil, 11.05.2007 09:03)
  6. durup durup dilime dolanan şarkı.
    hayır unuttum ben onu ama...
    (şiirbaz, 15.07.2007 03:32)
  7. teoman ın yorumladığı versiyonunda girişteki müziği etkileyici olan şarkı.
    (portakalda vitamin, 04.09.2007 02:38)
  8. sözü,müziği harika olan,teoman tarafından da gayet güzel seslendirilmiş iç acıtan şarkı..
    (the crestfallen, 08.02.2008 19:29)
  9. (bkz: oldu bir kere)
    (karahisari, 08.02.2008 20:59)
  10. bir mısrasını gösterin şu şarkının böyle olsa daha iyi olur diye bikini giyerim.

teoman çakar
    (aksamustune dogru kis vakti, 16.03.2008 13:58)
  11. leman sam'ın da çok güzel yorumladığı dinledikçe bir insanı sevmenin bir nedene bağlı olmadığını hatırlatan şarkı.
    (billy, 16.03.2008 16:40)
  12. gece ışıl,ışıldı gökyüzü.önce her yıldıza senin adını verdim,yetmedi.hiç biri senin gözlerin gibi değildi.ben yalnız senin gözlerini yıldız bildim.her kes altında sarhoş olacağı yıldızı ararken,ben senin gözlerin de içtim sarhoş olana kadar.sonsuz hasret ateşiydim ben her gece kapında yanan.sen bile söndüremezsin beni.çünkü hasretin sen varken bile dinmeyenindendi.kolaydı sevmeler,ama ben imkansızı seçtim.ne kadar yakınsam, o kadar uzaktın bana.elimi uzatsam tutabilirdim ama bir o kadar ulaşılmazdın.kaçanlardan değilim,kaçmadım.ne zaman vaz geçmeye kalksam ,deli yüreğim dikildi karşıma.ben yüreğimin sesini dinledim.ve..yüreğim aslında sendin.her sözcüğü denedim seni anlatabilmek için,ama ya onlar anlatamadı seni,ya da sen onlara yetmedin.sözcükler yetmedi ya ..ben de renklere sarıldım .bir tek mavi anlattı seni.maviye yakışan yalnız sendin.seni kendimi sever gibi sevdim.tutkuyla bağlandım sana,ama sevdam senin tutsağın değildi.ben özgürlüğüme düşkündüm ve sen özgürlüğümdün benim.sana kavuşamamak işlenmemeiş bir taş gibi önümde dikilip dururken,sana dokunamamak yüreğimi böyle acıtırken,bu acıya inat,dokunmadan tenine saatlerce sevişebilirim seninle.sevdim seni bir kere.....
    (aysigma, 20.05.2008 12:18 ~ 12:20)
  13. hümeyranın mükemmel yorumladığı şarkı
    (leave me alone, 17.01.2009 22:51)
  14. seni bir kez sevdim başka bir şey isteme benden. repliğini aklıma getiren şarkı
    (mge, 17.01.2009 23:00)
  15. bazen küçük bir an için ömür bile verilir sözleriyle aparkat çeken şarkıdır. beni en çok titreten mısrası da budur. tanrı hepimizi bu küçücük anları unutup nankörlük ettiğimiz günler için affetsin. ve bu anları çok güzel anlatmış bu şarkı tıpkı bir kompozisyon gibi. her şeyi adım adım anlatıp sebebini açıklayarak biten bir şaheser, biraz üstü kapalı ama ulaşılamaz değil. önce birini sevmek, sonra bütün herkesi bir yana atıp, gerekirse deli olmak, değişirsin diyenlere inat mücadele vermek, emek vermek. ki hayatta en zor olan bir insanı tanımak, değişmeden bir olmak. çünkü sevgi anlaşmak değildir. ve tüm bu uğraş, emek yer yer savaş, sadece küçücük bir an için, sadece saniyenin binde biri için belki. o kadar küçük ki, neredeyse sıfır, bir sebep olarak tanımlanamayacak kadar, nedensiz. *
    (kymindis, 03.07.2009 03:50 ~ 18:56)
  16. dinleyeceksen teomandan dinleyeceğin şarkıdır..gerçi öyle anlamlı,öyle harika sözleri var ki kim söylerse söylesin aynı tad alıncağından eminim ben..şiir gibi kendiniz bile okusanız yine harika yine harikadır
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 17.10.2009 18:00)