belki ilginizi çeker
  1. · aşık olunan dost olmak
  2. · sevdiğini söylememek
  3. · o benim ona baktığım gibi bakmıyordu
  4. · platonik aşk
  5. · sevgiyi anlatamamak
  6. · öyle sarhoş olsam ki
  7. · sevdiğini söylememek
  8. · sözlükte sürekli olumsuz başlık açılması
  9. · yaşanmış en büyük pişmanlık
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · colin kazım richards
  3. · öğretmenler günü
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · system of a down
  9. · italyan mucizesi

sevdiğini söyleyememek  

sayfa  / 3
  1. insanın içinden karşısındakine söylemek istediği bir çok şey olmasına rağmen bunları kelimelere dökemekte zorlanması kilitlenmesi belkide söylemekten korkması karşısındakinden çekinmesi durumu. *
    (axel fox, 11.06.2004 21:48)
  2. çok ama çok saçma sapan bir durumdur. niye söylenemezmiş, karşı taraftan gelecek cevapmış karşı tarafın bir tarafı kalkacakmış bunlar tamamen bahanedir ve bu durum çoğunlukla güven eksikliğinden kaynaklanır. tamam hadi ilişki yenidir hede hödö o zamanda zaten duyguların belirsizliği ve kafadaki düşüncelerin tam oturmaması olabilir neden böyle bir durumda da sevdiğini söylemek anlamsızlıktır. ama aksi hallerde madem sevginin söylenemiyeceği bir mesafe var arada niye birlikte olunur ki. tam tersi önemli olan sevdiğini söyleyebilmektir, daha da önemli olan karşı tarafın bunun değerini bilmesi ve kaybetmemek için elinden geleni yapmasıdır, yok tersi davranır da bir havalara girerse salıverilir ipi olur biter. değmez kendini üzmeye.
    (dydm, 03.10.2004 15:45)
  3. onu sevmene rağmen onun sana ne cevap vereceğini bilemeyeceğin ve terslenebileceğin korkusuyla duygularını açığa vuramamaktır.belki de o da seni seviyordur ve aynı durumdan korktuğu için açılamıyordur. birinin cesaretini toplayıp durumu açıklığa kavuşturmasına kadar sürer bu durum yada birbirinden hoşlanıldığı halde hiç söylenemez...
    (schatten, 17.11.2004 23:25)
  4. se... se-.. see..- diye kalma durumu
    (vishnu, 17.11.2004 23:29)
  5. keşke yerine acaba demek zorunda kalmak, düşünmek ve çok geç kalmış olduğunu farketmek.
    (joeykeys, 18.11.2004 01:21)
  6. devamlı, devamlı sebepler üreterek, bişeyleri hedef seçerek, düşülen durum ve karşısında yaşanılan bir sürü eziyet...
    (bkz: aşık olunan dost olmak)
    (geyik, 18.11.2004 22:40)
  7. sen yanmassan, ben yanmassam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?... bunu düşündün mü hiç? söylemediğin zamanların karanlığını bastıran ışığın var mıydı senin? benim yoktu. hep düştüm, her ayağa kalkışımda söz verdim karanlıkları aydınlığa çıkarmaya. birden sen geldin, her yer ışığa büründü. demek bu kadar kolaymış dedim,demek ışık buymuş...
    (gülümsün, 17.04.2005 16:58)
  8. çocukluktan kalma bir hastalıktır. ölene kadar peşnizi bırakmaz, eğer yakalanırsanız.

behçet necatigil, ki kendi de aynı dertten muzdariptir, çok derin anlatmıştır bu durumu...

sevgileri yarınlara bıraktınız
    çekingen, tutuk, saygılı.
    bütün yakınlarınız
    sizi yanlış tanıdı.
    bitmeyen işler yüzünden
    siz böyle olsun istemezdiniz
    bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
    kalbinizi dolduran duygular
    kalbinizde kaldı.
    siz geniş zamanlar umuyordunuz
    çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
    yılların telaşlarda bu kadar çabuk
    geçeceği aklınıza gelmezdi.
    gizli bahçenizde
    açan çiçekler vardı,
    gecelerde ve yalnız.
    vermeye az buldunuz
    yahut vakit olmadı.

ve elbette "yahut vakit kalmayacaktır" sevgimizi söylemeye. erteleyip, utanıp, sıkılıp içimize attıklarımız, elbet birgün bizden hesap soracaktır.
    (isterfernandez, 24.03.2006 11:51)
  9. sevdiğini söylemek için can atmak, geceler boyu uykusuz kalmak, yollarda ismini sayıklamak, onun gözlerinin içinde kaybolmak ama dile gelememek.
    (ozge, 24.03.2006 11:59)
  10. bazen kelimelerin bile sevgiyi anlatmak için yetersiz olduğunu hissedip söyleyememektir bazen de doğru zamanı beklemek için kendine zaman tanımaktır.
    (pati, 24.04.2006 20:00)
  11. sevdiğine uzaktan bakıp bakarken gözlerin titremesidir
    onunla konuşurken dillerin titremesidir
    ismi her duyulduğunda içlerin titremesidir
    ama bütün bunlara rağmen
    duyguların söylenememesidir
    ve bunun sonucunda birgün kaçınılmaz son gerçekleşir
    birisi sizin yapamadığınızı yapar
    ve yüreğinizde acı midenizde ağrıyla
    öylece kalırsınız
    bu böyledir
    (anakin skywalker, 04.05.2006 17:22)
  12. boynuzu kırık bizon: bkb
    tek ayaklı kırkayak: tak

tak: sen var narin dere çiçeğine sevdiğini söylemek ?
    bkb: hayır tak. ben sevdiğini söyleyememek.
    (3yuzotuz3, 02.07.2006 19:41)
  13. sevmediğini söyleyememekten daha hâllice bir durumdur.
    (ozguradam, 24.02.2007 21:15)
  14. (lestat, 26.02.2007 07:55)
  15. bir kez olsun onun gözlerine bakarak, içten bir şekilde "seni seviyorum." diyebilmek için her şeyini verebilecek bir insanın içinde bulunduğu durum..

defalarca düşünmüştür, kendi kafasında kurmuştur o'na açılmayı, sevgisini itiraf etmeyi, aşkını dile getirmeyi..defalarca gecenin karanlığına bırakmıştır kutsal gözyaşlarını..ancak hiçbir sonuca ulaşamamıştır..asıl canını yakan zaten boşlukta sallanmaktır..ya uçmak ya da düşmek istemektedir..tek istemediği şey o'nun canının yanması,yere çakılmasıdır.. o zaten uçuyordur.. gereği yoktur onu duraksatmanın..anlamsızdır.. o'nın havada süzülmesini izlemek, aşkını yalnızlığa fısıldamak daha güzel değildir belki onun yanında olmaktan ancak o'nun için daha iyi olan budur..tek olmanın soğukluğunun tüm izlerini bedeninde taşımasına rağmen hala bikaç yara daha alırım onun canı yanmasın diye düşünmektedir..her sabah gözlerini bugün o'nu daha çok seviyorum diye açmaktadır..
    (sulfur, 28.05.2007 22:50)
  16. (bkz: @1216500)
    (sirseri, 28.05.2007 22:53)
  17. eğer sevdiğiniz kişi hocanız falansa boşverin söylemeyin.içinizde tutun.bu durumda sevdiğini söyleyememek en mantıklı harekettir.aferim o söyleyemeyene.
    (hadi bakalım, 28.05.2007 22:59)
  18. kabız gibi bi şeydir. zorlarsınız zorlarsınız çıkmaz.
    (gethsemane, 28.05.2007 23:02)
  19. aşık olmamanın verdiği heycanı içine sığdıramayıp söyleyip patlayıp rahatlamak isterken, kaybetme korkusuna yenilmek..
    (otekilerdenbiri, 28.05.2007 23:11)
  20. nefes almasını bile engeller insanın, koca bi yumru olur oturur göğsüne..haykırmak istersin haykıramazsın,fısıldamak istersin onu bile yapamazsın..her şey size, tek olmanıza karşıdır.. tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz biz dersin ama onu düşünürsün, yıpranmasını,üzülmesini istemezsin onun.. onun yıldızlar kadar parlak ama okyanus kadar gizemli gözlerinden düşen bir damla yaş senin bedenine değil ruhuna zarar verir çünkü..
    (sulfur, 18.06.2007 01:47)
  21. her bünyenin başına gelebilen bir durumdur.
    öncelikle bu hatırlanmalıdır. "yalnız değilim, olabilir" diye düşünülmeli, derin nefes alınmalı ardından "konuşsam ne kaybederim ki yahu" denilip, ince ayar hesaplara ve hazır repliklere girişmeye fırsat bulamadan, söylemekle bitmesi gereken durum. *
    (trişka, 18.06.2007 01:50)
  22. nahit ulvi akgün demiş;

...bir şey var aramızda
    onu buldukça kaybediyoruz isteyerek.
    fakat ne kadar saklasak nafile
    bir şey var aramızda.
    senin gözlerinde ışıldıyor,
    benim dilimin ucunda.

dilinin ucundadır belki de. zamanın gelmesi beklenir söylemek için. ya da bu zaman asla gelmez.

neyse geç olsun güç olmasın demişler, böyle avunmak lazım bazen de.
    (apc, 18.06.2007 02:05 ~ 04.01.2009 22:18)
  23. bir gün o benim canımı yakacağına,ben sessizce kendi canımı acıtayım diyen kişinin yapacağı eylem.
    (velvetrevolution, 19.06.2007 23:44 ~ 25.06.2007 14:12)
  24. karşılıklı oturursunuz. sizden başka kimse yok. daha ziyade eski defterler açılır. herkes, birbirini tanımadan evvel ne yaşamış, neler görmüş ve dahi neler çekmiş, onları anlatır. kimsenin geleceğe dair bir şey söylediği de yoktur. halbuki sizin içinizi dolduran şey, karşınızdaki ile birlikte yaşayacağınız bir geleceğin hayalidir. her türlü hayalin içinde o olduğu halde, kurulan cümlelerde itinayla ona yer verilmez. aman anlamasın. kalkıp gider mi? büsbütün fena mı oluruz? belki de bir daha hiç görmek istemez beni. "seni kendime yakın görmekle ne büyük hata etmişim" der ve çekip gider. aman çok fena. bunu duymak öldürür herhalde beni. en iyisi susmak. belki biraz daha beklemek. daha iyi bir zaman muhakkak olacaktır. biraz daha emin olabilseydim. küçük bir işaret daha görseydim en ufak bir hareketinde, sözünde. halbuki berrak bir yaz gecesinin sessizliğinden daha iyi bir zaman, onun tatlı ve samimi gülüşlerinden daha samimi bir ortam olamaz, muhtemelen olmayacaktır. bu güzellik de heba edilir. bu sefer de olmaz, ama bir dahakine kesindir. inşallah der, onu evine kadar götürürsünüz.
    (mümtaz, 27.06.2007 09:05)
  25. gülşen isimli şahane daha sıfır beden olmadan evvel, bu eylem içindeki kimselere seslenmişti bir şarkısında..

"içine ata ata, ne hale düştün
    tuta tuta çatlayacaksın be adam.."

kim bilir, sindirim sorunları vardı belki adamın..
    (dirtypain, 27.06.2007 09:16)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil