|
|
- sertab erenerin ağzından hoşlanılan kişiye gönderilesi 90ların başından güzel bir şarkı
bir duru sözle gönül alana
bir kuru dalla çiçekle gelene
gitti gidiyor yaralı yüreğim
gitti gidiyor kanadından tut
a benim gözleri görmeyenim
a benim kadrimi bilmeyenim
a benim hasreti dinmeyenim
beni elinle ellere gönderme
ah anam garibanam
ne sarayda ne handa
bir zalim ocağında
sevdam ağlıyor
ne gam ölsem uğrunda
beni zehir zemberek diller dağlıyor
- yeni filizlenen bir aşktan ziyade ardında derin izler bırakan kırık bir aşk hikayesini betimleyen sertab erener şarkısı. sözlerinde yer alan "beni elinle ellere gönderme" kısmı, şarkıyı söyleyen kişinin aşkına karşılık bulamadığı ya da umursanmadığını gösterirken şarkının ilk mısrası da söz konusu kişinin durumunun ne denli çaresiz olduğunu göstermektedir.*
- şarkıyı söyleyen kişi o kadar çaresiz bir durumdadır ki kendisine en ufacık bir ilgi gösteren kişiye bile aşık olabilecek durumdadır bu ilk bölümde açıkça anlatılamaktadır.bunun nedeni de muhtemelen aşık olunan ama karşılık görülemeyen bir kişinin varlığı ya da bir türlü aşkını itiraf edemediği bir kişinin varlığıyla açıklanabilir.olur da bu şarkı bir kişiye armağan edeilirse,kendisine armağan edilen kişi karşısındakine ona göre davranmalıdır
- klibi için (bkz: http://www.youtube.com/...)
- erdem sökmenin klasik gitarı konuşturduğu,levent yükselin vokalleri ile bezenmiş müthiş şarkı.
- söz ve müziğinin sezen aksu'ya ait olduğu vurucu, yıkıcı, sigara yaktıran,iç çektiren sertap erener şarkısı. sanatçının lal isimli albümünde 1. şarkıdır.
- 90'lar türk popunun en iyi parçalarından biri. yıldız tilbe'nin bile efendi efendi şeyler söylediği zamana denk gelir. o zaman çok farklı bir türkiye'de yaşıyorduk. vadim o kadar yeşildi ki. (bkz: ağla1)
- pop müziği en iyi icra eden kadının (bkz: sertab erener) güzel şarkısının ismidir.
- sertab erener'in son albümü 'sertab goes to the club'da remixlenmiş haliyle de enfes olmuş parçadır.
- remix hali berbat, klibi daha da berbat olan şarkı. erener, elinde bir tırnak törpüsü, 'sevdam ağlıyor' diye eğleniyor mu ne yapıyor, öyle garip bir şeyler yapıyor işte. güzelim sözlere o müzik, hal ve tavır, hiç olmamış. her şarkı remix olmuyor. bazılarının dokunulmazlığı olmalı. bu da onlardan biriydi, çok fena dokunmuşlar maalesef.
- remix halinin hiç de etkileyici olmadığı şarkıdır. şarkının vurucu havası gitmiş bu haliyle. zaten bu tekno tarzına sokulan cıstak cıstak müzikten ne bekliyoruz ki? piyasa koşullarına uygun hale getirilmeye çalışılmış bir şarkı olmuş deyip geçelim o zaman. eskiden aldığımız keyif de eskide kalsın madem.
- (bkz: ağla sevdam)
- sertab erener dehşetengiz sesinin sınırlarını çok da fazla zorlamamıştır bu şarkıda. belki de iyi yapmıştır. mazallah, kederden toplu ölümler yaşanırdı bu memlekette.
- klip başlamadan ismini görünce sevindiğim fakat yeni halini dinledikten sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradığım şarkıdır.
(misty, 06.02.2008 00:23)
|