belki ilginizi çeker
  1. · dur yoksa annem ateş edecek
  2. · hadi anlat bakalım
  3. · benzetme alakasız değil alakayı bulamıyorsunuz
  4. · sekssiz sinema oynamak
  5. · viola
  6. · nesnesitelna lehkost byti
  7. · as good as it gets
  8. · eczaneden prezervatif isteme yöntemleri
  9. · yeniden çocuk oluyoruz zirvesi
  10. · susarak anlatmak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · 100 opera
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · dinde zorlama yoktur
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · müsait bir yerde inecek var
  9. · hayatın akışına kapılmak

sessiz sinema  

1. bana liseyi hatırlatan oyun. bir keresinde günlerce oynamıştık sonra da zaten film kalmamıştı, tüketmiştik oyun adına her şeyi.
    (bkz: hey gidi günler hey)
    (viola, 26.02.2005 23:32)
  2. (bkz: hadi anlat bakalım)
    (finch, 20.10.2005 23:17 ~ 23:17)
  3. 1928 yılında sesli sinema icat edlilene kadar çekilen filmler. tabii türkiye'de sesli filmlerin çekilmesi daha sonra olacaktır. sesli sinemanın icadıyla beraber oyunculuk belki önemini biraz yitirmiş, bununla beraber dublaj sanatı doğmuştur. sessiz sinema döneminin büyük ustaları sesli sinema icat olunca film çekemez olmuşlardır. mesela buster keaton filme sesin eklenmesiyle hemen hemen unutulmuş, charles chaplin 1928 yılından sonra sadece 8 film çekmiştir. sessiz sinemadan bir kaç isim vermek gerekirse: (bkz: douglas fairbanks) (bkz: theda bara) (bkz: jackie coogan)
    (organometallic complex, 13.12.2005 19:10)
  4. yaratıcı zekadan başka birşey gerektirmeyen oyun.
    (artemisia, 30.12.2005 02:37 ~ 05.01.2006 00:54)
  5. uzun süre oynanması halinde filmler tükenir iş hayal gücüne kalır.karşı takımın söylediği filmi kimse duymamış olsa da anlatılmaya çalışılır.ammaaannn zaten filmin isminin ne önemi var maksat eğlenelim gülelim mantığı kabul edilir.'çitten atlayan tavşan' diye bi filmi anlamaya çalışabilir insan.
    (si, 30.12.2005 03:17)
  6. bu oyunda, taciz ve temel içgüdü anlatılaması en kolay olan filmlerdi.
    ebe direk yere yatar, sevişiyor gibi depreşir sırayla iki film sayılır, bitti.

ayrıca dur yoksa annem ateş edecek adlı film iki denememde de 1. kelimeyi anlatırken bilinmiştir, ilginç.
    (venom, 14.01.2007 09:43)
  7. oyunu oynayanların aralarında gizlice bir kurban seçerek kurbana 12 maymun filminin anlattırıldığı, takım arkadaşlarının da olayı bildikleri için maymun kelimesini numaradan anlamamaları ve anlatanın dk larca maymun taklidi yapıp maymuna döndüğü oyun. eski bir geyik ama herkes en azından bir kere yapmıştır bunu.
    (xanax, 14.01.2007 10:21)
  8. mutlak surette birilerinin ibnelik yapıp poposu vasıtası ile yeni film isimleri uydurarak ortama limon sıkacağı oyundur.sekmez her oyunda olur bu ben kefilim efendim;

-ne anlatıyosun anlamadık ya bi saattir
    +duş kapağı
    -düş kapanı lan o
    +yok abi bu eski film 70li yıllar
    -yörü be
    (vicdan muhasebecisi, 15.06.2007 17:01)
  9. (bkz: otomatik portakal)
    (noscho, 07.07.2007 14:37)
  10. bölerek anlatmanın yasak olması gereken, saat dışında hiçbir malzeme (kağıt, kalem vb.) gerektirmediği için her yerde her zaman oynanabilecek pratik, bir o kadar da eskisi kadar gözde olmayan oyun.
    (perfectlynothing, 28.07.2007 01:52 ~ 01:52)
  11. sinemaseverlerle oynanmıyorsa anlatılabilecek en kazık filmler;
    "sex hakkında bilmek istediğiniz herşey"
    "tanrı'nın eseri şeytanın parçası"
    "adım kan soyadım silah"
    "m"
    (basima trajik bir olay gelsin istiyorum, 08.09.2007 23:05)
  12. oldukça eğlenceli bir oyun; fakat eğlencesi kazık film isimleri bulmakta ve rakiplerin bunları anlatmaya çalışırken döktüğü terleri izlemekte, yoksa kalkıp anlatmaya çalışırken pek de hoş şeyler çıkmayabiliyor.

aynı şekilde, kazık film ismi bulacağım derken kafaya göre çevrilen film isimleri de rakip takım tarafından büyük itirazlar yiyebiliyor: mesela david lynch in ilk kısa metrajı six figures getting sick i "geberen altı tip", cannibal holocaust u "yamyam faciası" olarak çevirdiğimiz olmuştu, itirazlar sonucunda -20 puan almayı başarmıştık*.

bir de diyaloglar vardır ki gülmekten sıralardan düşerdik; mesela bir mavi kadife* unutulmaz anlatımlardan birine yol açmıştır, anlatan arkadaş kadifeyi tarif etmeye çalışırken fantastik film isimleri çıkmıştı: mavi okşayıcılar, mavi ibneler, mavi masaj...

evet, artık eskimiş hatta nostaljik bir oyundur, yerini mesela tabu almıştır ama yine de eğlendirirdi bizi küçükken.
    (alternatif maliyet, 12.03.2008 01:25)
  13. sabotaj, itiraf, kanunsuz gibi anlatılması zor filmlerin avantaj sağladığı oyundur.
    (ikikokonuc, 10.07.2008 10:25)
  14. komplo teorisi de anlatılması güç filmler arasındadır. ancak kafalar güzelken oynandığında anlatılamayacak film yoktur.
    (jin, 01.09.2008 21:21)
  15. arkadaşımın "vicdan" filmini nurgül yeşilçay'dan anlatma isteği sonucu ortaya çıkmış müthiş anlatım tekniğine ve inanılmaz yaratıcı zekasına herkesin hayran kaldığı biz oynarken hiç de sıkıcı olmayan oyundur. önce altın'ı parfüm kapağından sonra portakalı portakal şeklinde bir mumdan anlatmaya ve ikisini birleştirmemizi sağlamaya çalışmıştır arkadaşım. eğer başarabilseydi nurgül yeşilçay'a geçip ordan filmi söyletebilirdi.ama biz anlamadık.
    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (örtülü özne, 26.12.2008 23:46 ~ 23:47)
  16. bir öğretmen olmaya çalışırken yani yeni başlamışken, öss çalışması gereken son sınıf öğrencileri ile oynanarak yakalanma korkusu ile yusuf yusuf atmaya neden olan oyundur. ancak zevkli olmaktadır.
    (idiot, 26.12.2008 23:53)
  17. http://sessiz-sinema.com
    (elladan tinuviel, 27.12.2008 00:02)
  18. http://haber.sol.org.tr/...
    (pulmoll, 24.03.2009 14:21)
  19. (bkz: bronenosets potyomkin)
    (onder, 24.03.2009 14:26)
  20. kuzenle oynanan oyun esnasında yaşanan olaylar şöledir..

kuzen anlatmaktadır.

kuzen: (eliyle 4 ve yerli işaretleri yapar)

ben: 4 kelime yerli

kuzen: (1 işareti yapar)

ben: birincisi..

ve anlatmaya başladığı sırada bacağıma en kuvvetlisinden bi yumruk indirir.

ben: ahhhh!

kuzen: (cepte işareti yapar)

benim küfretmem üzerine filmin "ah nerede vah nerede" isimli türk filmi olduğu anlaşılır.
    (miripiri, 11.08.2009 18:41)
  21. arkadaşlarla oynarken oluşan durum şu şekildedir;

aynı grupta olduğum arkadaşım bana filmi anlatmaya başlamıştır.

karşı grup kafamız karışsın diye 6 kelimeden oluşan bir film seçmiştir.film zeki müren klasiği "seni ben ellerin olsun diyemi sevdim".

a - arkadaş
    b - ben
    c - diğer grup

a - başlıyorum.(eliyle 6 işareti yapar)

b - 6 kelime tamam

a - (eliyle beni gösterir)

b - ben,sen (biraz uğraştan sonra )seni,tamam birinci kelime seni

a - (nasıl anlatacağını bilemeyen hareketler yapar)

en sonunda şarkılara eşlik ederken (örnek aaaaaaaahhh aaaaaaaaahh diye şarkıda mırıldanırken) elimizin havaya kalkıp istemsizce yaptığı hareketi taklit eder..

b - seni ben ellerin olsun diyemi sevdim (tamamen o an salladım)

c - hass..tirrrrrrrrrrr xoxpşsömdkcmvjj....

tabii o an dan sonra karşı grup oyunu bırakmıştır.
    (gitmekyenilmekdeğilkazanmaktagitmekgitmektirişte, 14.10.2009 13:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil