ses mühendisliği 

adana çık aradan

1. anladığım kadarı ile bu arkadaşlar ses ile ilgileniyorlar.

mirim bizim zamanımızda ses dedin mi safiye ayla vardı, zeki müren vardı o kadife gibi sescağızları ile bizlere büyük bir keyif sunar farklı alemlere techir ederlerdi.
    hele o safiye'nin niçin baktın bana öyle deyişi ile mahalledeki kızlar aklımıza gelir her birimiz sevdiğimizin özlemi ile yanar tutuşurduk. kalplerimizin telleri aşk aşk diye nağmalenirdi gün be gün..

ahh ahhh menekşe kokulu yarim
    sen olmazsan ben ne yerim * *

bir de ecnebilerin bi adamı vardı frank sinatra
    onu da severdim hani.... güzel sesi vardı onun da my way midir nedir bir şarkısı vardı ki sonradan zirzop bir sürü yeni yetme taklit de etti onu.
    işte öyle mirim eskiden ses vardı sesler vardı
    şevk vardı şevkler vardı
    aşk vardı aşklar vardı
    şimdi çıktı mühendisler meydana
    ne olacak bilmem
    beyoğlu da vardı zaten
    (varolmayan şövalye, 18.10.2004 23:09)

2. (bkz: akustik)
    (azwepsa, 19.10.2004 14:55)
  3. ses mühendisi yetiştiren bölüm. ses mühendislieri ses kayıt çilesini çeken insanlardır. türkiyede iki elin parmaklarıyla göstericelek kadar azdır. ayrıca türkiyede ses mühendisliği eğitimi verilmemektedir. sadece bilgi üniversitesinde ileri müzik üzerine master yapanlar bu işlerle biraz ilgilenmiş olurlar. hakan kurşun ve demirhan baylan benim bildiklerimden...
    (giberling, 08.06.2005 19:30)
  4. verdikleri emeğin karşılığını alabilmek için önlerinde uzun bir merdivenin basamaklarını dikkatli ve emin adımlarla çıkarak kariyer yapmaya çalışan insanların sahip olduğu meslektir.türkiye'de eğitimi verilmektedir.
    (zaknafein, 03.08.2007 12:55)
  5. kariyerlerine gürültülü bir fabrikanın gürültüsünü kesmeye çalışarak başlama ve devam etme ihtimalleri yüksek insanlardır.
    (azwepsa, 03.08.2007 13:01)
  6. okumayı çok istediğim ve bilgi üniversitesinde okuyabileceğimi düşündüğüm bölümdür aslında fakat bitirdikten sonra ne iş yapacağımı ve insanlara ses mühendisinin ne iş yaptığını nasıl anlatacağımı kara kara düşünmekteyim.
    (batueksioglu, 08.10.2007 08:04)
  7. miamda türkiyenin en iyileri yetişen meslek grubu.
    (bkz: tonmaister)
    (yosun, 29.04.2008 14:47)