belki ilginizi çeker
  1. · bepanthen pastil
  2. · gastroözofageal reflü
  3. · ses kısılması
gündem
  1. · aşk
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · aşk ı memnu
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · hayati develi
  9. · akp oyları 48 i aştı

ses kısıklığı*  

1. -larenjit (gırtlak iltihabı)
    -ses tellerinde nodül,kist veya polip gibi iyi huylu kitleler
    -akciğer hastalıkları
    -ses teli hareketini sağlayan sinirlerin felci
    -alerji veya iltihaplara bağlı geniz akıntısı
    -mideden yukarı doğru asit kaçağının olması (reflü)
    -gırtlak ve çevresindeki dokuların tümörleri
    -ses telleri çevresine gelen darbeler
    -psikolojik sebepler
    -şeker hastalığı veya sinir sistemi hastalıkları gibi vücudun diğer bölgeleriyle birlikte ses telinide tutan hastalıklar

hastalıklarının neden olduğu musibet...
    (durugörü, 15.01.2007 20:27)
  2. bunların yanında dondurma vasitasıyla kandırılan çocukların, bademcik ameliyatı sonrası yıllarda en olmadık zamanlarda başlarına gelen illettir...

sonucunda:

-fatmaa baksana biii ( sınıfta ani bir sessizlik)
    -eggssfeeniihhmm
    -şimdi tam fato oldun zuahaha ( tüm sınıftan yarılma sesleri)

(bkz: travestiye benzeyen bayanlar)

veya;

hoşlanılan kız nihayetinde yüzünüze baktığında;

-selammm...canberkti dimiii
    -eveghhht ( bögürsen daha iyidi oğlum)
    -??!?!!...şey yanın boş mu dicektim ama şurda ardayı gördüm.hadi bay...
    -.......(sessizlik)

gibi durumlarla karşılaşılabilecek,iyileşme döneminde ise otobüs, sinema, sınav sırası gibi en olmadık yerlerde birden beliren gıcık tutmasına neden olabilen ,uyuz mu uyuz, bir hastalık belirtisidir.
    (durugörü, 15.01.2007 20:29 ~ 20:33)
  3. çığlık atmayı deneyerek çözülebilen bir durumdur. boğazınızın çeşitli bölgelerindeki mukuslar ağzınıza doğru gelir. ya yutarsınız, ya da tükürürsünüz.
    (cumaya gittim gelicem, 03.12.2007 14:15)
  4. içinde bulunduğum çok kötü durum, bazıları gülüp geçmiş olsun diyor bazıları da hekim kesilip, bişeyleri sütle karıştırıp içmemi tavsiye ediyor (sütle balı karıştır iç iyi gelir, sütle zerdeçüv karıştır iç, sütle karbiber karıştır iç, suya limon sık iç) tüm bunlara rağmen sesim hala kısık...

(bkz: kötüyüm hala kötü)
    (bawer, 03.12.2007 18:32)
  5. kimisinin müzminleşip senede en az bir defa yakasına yapışan rahatsızlıktır. "caaanım" ses gider, dert anlatılamaz olur, konuşmamanız gerekirken bol tekrarlı dert anlatma çabalarıyla o az biraz iş gören ses de içinize kaçıverir. etrafınızdakiler etkilenip sessiz konuşmaya başlar, ortamda bir fısıltı hali devam ederken, sizin içiniz kıyıldıkça kıyılır. ha bir de o esnada, telefon çalar, ayarı eksik kalmaz bir şekil sevdiğiniz arar" bizim bi kadir abi var, sesin ona benzemiş" der. çıkamayan sesiniz yüzünden ne kadar şanslı olduğunun farkına bile varamaz...
    (heidi, 13.12.2007 08:52 ~ 09:21)
  6. konserde avazı çıktığı kadar bağıran insan evladının başına gelmesi kuvvetle muhtemel hadisedir. sabahın bu saatinde bana "konuşamıyorum en azından sözlüğe bir şeyler yazayım" dedirttiğini söylersem de yalan olmaz, işin kötü yanı bir saat kadar sonra staj görüşmesine gidecek olmam ki bu durumu daha vahim kılıyor sanırım.
    (ikiileribirgeri, 10.05.2008 08:17)
  7. grip yüzünden geçirdiğim illet.ses oldu beethoven.
    (örümböcük, 15.11.2008 17:50)
  8. tuz birebirdir. maydonoz yemek ise perçinler.
    (esmeralda, 15.11.2008 17:52)
  9. üniversiteye başladığım sene oda arkadaşımla ilk tanıştığımda gripti ve sesi kısıktı
    zavallımın hastalığı pek bi uzun sürmüştü ve ben artık "senin gerçek sesin nasıl" diye sorma gereği duymuştum
    (acinreug, 15.11.2008 17:55 ~ 17:55)
  10. bir anı gelir akla hemen; okula gidecek olan kız çocuğu bazı araç gereçleri almak için babadan para isteyecektir. bu arada kız annenin önüne çömeşmiş saçları örülmektedir. baba da azcık ağır işitmektedir. sonra anneye söyler önce kız o da baban gidiyo seslen der, kız bağırır ya da bağırmaya çalışır ancak sadece dudakları kıpırdamaktadır. ne mi olur sonra: olan annenin zulasına olur az da olsa para çıkar.
    (idiot, 15.11.2008 18:10)
  11. en iyi şekilde bepanthen pastilile atlatılabilecek rahatsızlık.
    (krem karamel, 15.11.2008 18:16)
  12. şu an yaşadığım durumdur.
    (yalnızlık bir yangıdır, 15.11.2008 18:54)
  13. 1 haftadır ergenekon operasyonundan dolayı içeri alınan sevgili rektörümüz prof. dr. mehmet haberal için yapılan eylemlerde tepkimizi ortaya koymak için bağıran bir grup gencin hepsinin yaşadığı durumdur. travesti gibi sesim var şu anda.
    (bkz: çok üzülüyorum be sözlük)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 18.04.2009 00:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil