ağız sulandırıcı bir takma ada sahip 4. nesil yazar.
(bkz:
şartlı refleks)
her daim tercih edilen elma.
reşat nuri'nin unutulmaz romanı olan çalıkuşu yıllar evvel trt de yayınlanmış ve büyük beğeni toplamıştı. aydan şener'in feride, kenan kalav'ında kamran rolünde karşımıza çıktığı dizi de kamran bahçede bir kıza kur yaparken, feridenin ağacın tepesinden onlara bakarak dalga geçtiği ve bu sırada da sert sulu bir elmayı kütür kütür yediği sahne hakikaten unutulmazdır.insanın hemen manava gidip en sert en sulu elmayı alası ve ağacın tepesine çıkıp yiyesi gelir.izleyenler hatırlayacaktır.
buzhane elma olması muhtemeldir.
küçük, kırmızı kabuklu ve tatlıysa büyük ihtimal
amasya elmasıdır.
(azman, 21.04.2007 11:35)
bir de yeşilse tadına doyum olmayan orgazmik yiyecektir muhtemelen..
insanın yedikçe yiyesi gelen bayağı da güzel görünen elma çeşidi.
bir gece ansızın tanıştığım ve bir derdime derman olmuş! (anladı o onu) ve teşekkürlerime maruz kalmış arkadaş. bir teşekkürde buradan kendisine.
(adsız, 27.05.2007 00:33)
hard diye ısırılınca , vooşşş diye suyu ağzınızda dağılan ,yeşili makbul olan ama ne farkeder ki rengi vitamini renginde değil kabuğunda dedirten insanı cennetten bile kovdurtucak kadar dayanılmaz yegane nimet...sert sulu elma.
itü sözlük yazarlığının dışında önemlidir benim için.
efendiliğiyle , aklı başındalığıyla tam bir dert ortağıdır.
(ibrik, 04.06.2007 16:37)
her gördüğümde;
nedense sanki benim olacakmış gibi üstüne tıkladığım her daim yemek istediğim elma.
çok hoş bir rumuz...
kendisine bazı bölgelerde (özellikle yeşil olanlarına) istanbul elması denir.
(akbak, 18.06.2007 01:35)
bir de ekşi olursa tadından yenmeyecek elmadır (bkz:
oy oy oy)
yardımsever ve dikkatli bünye... olası bir formata aykırı durumda son derece duyarlı bir şekilde hemen uyarısını yapar, düzeltmeniz için yol gösterir, düzeltip düzeltmediğiniz kontrol eder ve finalde mutlu mesut şekilde oldu der, hem de sizden daha mutlu bir şekilde... kısaca sıcakkanlı ve ilgilidir,
helal olsun'dur...
girilerini gördüğümde canımın bir anda soğuk elma suyu çekmesini sağlayan , ağız sulandıran bir kullanıcı adına sahip , okulunu bir sene daha uzatmış olan dördüncü nesil yazar.
bana "ekmek çene" ve "dantel
* kirpik" sıfatlarını layık görmüş, şirin yazar insanı. sayın elma.
golden de denir bu elmaya.
gerçekten leziz...