görseller
serra yılmazserra yılmaz
serra yılmazserra yılmaz
belki ilginizi çeker
  1. · yetkin dikinciler
  2. · serra
  3. · parmaklıklar ardında
  4. · dünyanın en iyi aktör ve aktristleri
  5. · teyzem
  6. · vicdan filmleri
  7. · enterkon
  8. · o da beni seviyor
  9. · şehnaz tango
  10. · temel içgüdü
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · tapılası şarkılar
  9. · alkol aldıktan sonra duygusallaşmak

serra yılmaz  

1. ferzan özpetek'in vazgeçilmez oyuncusu, uğuru. mavi kısacık saçlı, ikinci planda görünen rolleri olayın kopuş karakteri havasına sokan kadın. anadili gibi italyanca ve fransızca konuştuğu gibi türkçesini hiç bozmayan üstün insan. le fate ignoranti ve la finestra di fronte'de oyunculuğuna şapka çıkartılabilir
    (sizofrenkedi, 02.02.2005 15:55)
  2. tiyatro festivalindeki, yetkin dikinciler, devrim nas ve erdal uğurlu ile rol aldığı yakındoğu'da emanet adlı oyunda bir kez daha beni kendine hayran bırakmış sempatik sanatçı kişi.
    (lupin, 02.02.2005 16:53 ~ 16:54)
  3. şehnaz tango'dan hatırlanan, ayrıca geçen sene bir televizyon'da yaptığı simultane tercümelerle oha dedirtmiş, tiyatro duayeni
    (kornish, 02.02.2005 17:34)
  4. sinemada zamana ayak uyduran nadir sanatçılarımızdan biri, 1983 yapımı şekerpare filminde ziver'in karısı rolünde izlediğimiz karizmatik insan.
    (yeşilçam, 01.04.2007 15:43)
  5. 1987 yapımı anayurt oteli filminde ortalıkçırolünde oynayan sinema sanatçısı
    (kitiara uth matar, 01.04.2007 15:48 ~ 15:49)
  6. başbakan erdoğan'ın esenboğa havaalanı'ndaki, papa 16. benediktüs ile görüşeceği salonu denetlemesi esnasında birisi sorar:

-tercümeyi kim yapacak?

erdoğan cevap verir:

-tiyatrocu var ya bir tane, işte o.

serra yılmaz sevilir, doyasıya izlenir. şekerpare'deki performansı dahi yıllara rağmen unutulmaz. bir de gönül ister ki başbakan da kendisini yakından tanısın ve dahi sevsin, kollasın...
    (mümtaz, 01.04.2007 23:09 ~ 23:09)
  7. başrolünde türkan şoray ve cihan ünal'ın rol aldığı 1983 yapımı seni seviyorum adlı filmde hayat kadını rolünde izlediğimiz sanatçı.
    (yeşilçam, 03.04.2007 13:18)
  8. çok iyi düzeyde italyanca ve fransızca'sı bulunduğundan kalburüstü çoğu toplantılarda simültane tercüman olarak kendisi tercih edilmektedir."dame de sion" mezunudur.roma ve istanbul arasında mekik dokumaktadır.son zamanlarda "parmaklıklar ardında"adlı dizide oynamakta ve türkmax kanalında "temel içgüdü" adında yemek-sohbet programı sunmaktadır.sevimliliğiyle ve yeteneğiyle hepimizin kalbinde taht kurduğuna inandığım şahsiyettir.
    (artibir, 28.03.2008 15:13 ~ 13.10.2008 05:08)
  9. hülya avşar'ın programında türk erkeklerinin %60'ı nın gay olduğunu iddia eden sanatçı.

http://www.hurriyet.com.tr/...

(bkz: kayser sozer serra yılmaz dır)
    (yeşil başlı gövel ördek, 24.04.2008 09:14)
  10. yönetmen ferzan özpetek ' in ilham perisidir . türk sinemasında göt göbek göstermeden sadece güçlü oyunculuğuyla zirveye ulaşmış ama hakettiği ilgiyi ve şöhreti yakalayamamış , aynı zamanda usta bir tercüman olan sinema sanatçımızdır . şimdilerde televizyonda yayınlanan
    parmaklıklar ardında dizisinde b-2 koğuşunun hayriye ablası rolünde oynamaktadır . bu rolünde hastalığı nedeniyle acı çeken kişilere ve yaşlılara ötenazi uygulayarak öbür tarafa gitmelerini sağlayan ölüm meleği emekli hemşire rolündedir .
    (legendhakan, 24.04.2008 13:26)
  11. sıdıka veşehnaz tango dizilerinde de unutulmaz kareler çizen usta oyuncu.
    (serpil barlas, 24.04.2008 13:33)
  12. pazar sabahları türkmax de temel içgüdü diye yemek programı yapmakta şuaralar.programının ismi yemek programlarına göre oldukça ilginç.zaten kendisinden de normal işler beklememekteyim.
    çok kültürlü bir oyuncu.konuklarını da genellikle tiyatro çevresinden seçiyor.yaptığı yemekler, pek ev kadınlarının tarifini acele acele yazıp akşamına deneyeceği tarzda yemekler olmuyor.zira pek alengirli.ama sohbetlerine doyum olmuyor.
    insanın karşısına alıp konuştukça her cümlesiye zihnini açabilecek potansiyelde biri.
    (zefura, 24.04.2008 13:40)
  13. öylesine yorgun, bezgin, hayatı ikiye katlamış üçle çarpmış, biz daha yeni yeni giderken o dönmüş de çay içiyormuş, soluklanıyormuş, yaşanılacak tüm duyguları, tüm acıları, tadılacak tüm sevgileri ve aldatılmaları yaşamış bir bakışı var ki (en azından tv den gördüğümüz kadarıyla) hani "iki çift laf etsem ama şimdi ilk kelime ne olmalı" psikozunda bırakan bir duruşu görünüşü var.

not: valla cesaret ister hocam.
    not: ya ben de başarılı bir insan olmak istiyorum artık. bu ne be.
    (iddqd, 09.05.2008 22:27)
  14. bu geceki katıldığı saba tümer'in programında türk milletinin anaya küfretmesi hakkında "sevişmek dünyanın en güzel işiyken biz onu bile nasıl ifade ediyoruz . bazen çok gülüyorum 70 yaşındaki anama sövüyorlar hayır kadın belki 40 yıldır sevişmiyor ne kadar hoşuna gidecek diyerek beni dumura uğratmış ve gülmekten karnıma ağrılar sokmuş şahıs
    (mukemwell, 10.02.2009 00:36)
  15. dinlemeye doyamadığım şahsiyet, nasıl tane tane, içten ve mantıklı..
    (mıllığı kırık, 10.02.2009 13:09)
  16. türkmax ta yemek programı yapmakta şu sıralar ama benim diyen siyasi-güncel programlardan daha güzel konular konuşarak sevgimi ve saygımı -iyi bir oyuncu olmanın yanında- bir kat daha kazanmıştır.tam benim sanatçıların olmalarını istediğim gibi bir sanatçıdır.tüm söylediklerine "işte evet aynen bende böyle düşünüyorum" yada "ne güzel konuştu hakikaten de böyle" tepkileri vererek izliyorum.eğer bir yerlerde serra yılmaz a denk gelirseniz, kulak verin ne söylediğine. çok akıllı bir kadın çünkü.
    (çıtırpaneharcı, 18.04.2009 12:00 ~ 12:01)
  17. italyanların "serra yılmaz gibi bir oyuncunuz olduğu için gurur duymalısınız. " dediği , illa orjinal olmak için uçlarda yaşamanın gerekmediğini kanıtlayan kadın.
    (erda, 18.04.2009 12:03)
  18. yusuf atılgan'nın anayurt oteli'nin sinama uyarlamasında ortalıkçı kadını canlandırmış olan oyuncudur. derin psikolojik meselelerin gözler önüne serildiği kitapta ortalıkçı kadın, unvanı ile örtüşerek zebercet'e (macit koper) vermiştir fakat bunu filmde görmemekteyiz.

ferzan özpetek'in filmlerinin vazgeçilmezi olmakla birlikte son zamanlarda saçma diziler listesinde birinciliği arka sıradakiler'e kaptırmış olan parmaklıklar ardında adındaki dizide de oynamıştır ki dizi iyice kontrolden çıkıp "yok artık a.q" dedirtince oradan bir çırpıda ayrılmıştır.

ferzan özpetek'in harem suare'sindeki rolüyle 1999 yılında antalya altın portakal film festivali'nde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştır. yine aynı yönetmenin la finestra di fronte (karşı pencere) adlı filmindeki rolüyle 2003 yılında david di donatello ödülü'ne en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterilmiş yalnız ödülü piera degli esposti'ye kaptırmıştır. fakat aynı filmdeki rolü flaiano film festivali'inde de aday gösterilmiş ve ödüle layık görülmüştür. ayrıcaümit ünal'ın dokuzadlı filmindeki rolüyle istanbul film festivali'nde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü evine veya ofisine ya da her nereye isterse oraya götürmeyi başarmıştır.

ayrıca konferans tercümanıdır ve enterkonadlı çeviri şirketinin ortaklarındandır. sanıldığının aksine italya'da yaşamaz. evi cihangir'dedir.
    (fo shizzle ma nizzle, 10.07.2009 14:53 ~ 14:57)
  19. çok sevdiğimdir. bir programında havadan sudan konuşa konuşa önemli konuların neler olduğunu unutmuş bir sunucu bacının dinle ilgili bir anısını dinlerken söylediği son sözü karşısında afalladığını görünce serra yılmaz ı bir daha sevdim bir daha ellerinden öptüm. lafıyla ciddi laf sokma sanatından bir buket sunmuştu sunucuya. bir de o güzel o lafı:
    dinler kan ve savaştan başka bir şey getirmedi.(ne güzel bir tespittir. düşününce ne kaddar doğru söylediği anlaşılıyor.)
    (diyojen efendi, 31.08.2009 14:12)
  20. ferzan özpetek filmleriyle italyada da dev bir izleyici kitlesine sahip muhteşem kadın.aynı zamanda italyadaki tiyatroları da kapalı gişe oynamaktadır.
    (bkz: son harem)
    (simone de beauvoir, 07.10.2009 12:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil