|
|
- al pacino'nun oscar'a aday olduğu ilk dönem filmlerinden.yönetmen sydney lumet'in film boyunca bütün suçlu rolündeki karakterleri siyahi ırktan seçmiş olması dışında oscar'a aday olan senaryosuyla da ilgi çeken film.
pos bıyıklı serpico'nun yeni çalışacağı karakoldaki ilk gününde amiriyle bıyıklarıyla alakalı girdiği diyalog gibi
-bu bıyıklar gidecek!
-ben...
-dişleri olan bir kıça benziyorsun.
- amerikan güvenlik sisteminin kokuşmuşluğunu ve tepedeki adamların ne kadar bu işe bulaşmış ve pislik içinde, allahın belası, mahlukatlar* olduğunu gösteren muhteşem bir film başrolde yüce insan al pacino oynamaktadır
- sydney lumet in filmografisinde network,12 angry man gibi baş yapıtlar varken pekte mühim sayılamayacak olan eseri.
(lapsus, 29.08.2005 14:54 ~ 14:55)
- 1973 tarihli sydney lumet filmi. al pacino'nun iki godfather arası çevirdiği filmlerinden biri. (diğeri scarecrow)
aslında konu olarak çok fazla özgünlüğü yoktur bu filmin. ama al pacino'nun yarattığı müthiş frank serpico karakteri görülesidir.
ilk zamanlar hevesle başladığı polislik mesleğinde, zamanla ümitleri kırılan ve sonunda ülkesini terk edecek kadar iyiye, doğruya dair inancını yitiren bir adamın hikâyesi.
söylememe gerek yok herhalde, nickimi esinlendiğim karakterdir ayrıca...(serpico, 23.04.2007 20:25 ~ 22.06.2008 14:30)
- dördüncü nesil yazar. hoşgelmiş.
- tanımıyorum ama beni sıcak bir kucaklamayla karşılayan 4. nesil yazar (bkz: kim değil ki)
(deoignoto, 08.09.2007 21:24 ~ 01.02.2008 00:39)
- -----------spoiler----------
ilk yarım saatinde tek bir sahnesiyle bile genel kurgusunu ele veren film. bunu da frank serpico'nun gittiği bir ders/panel'in konusundan öğreniyoruz.
(bkz: don quijote)
----------spoiler-----------
- mezar taşına hell pacino yazdıracağım yay burcu insanı. ama yine de kitleler onu tavuk kokoreçiyle tanıyacak. fate is a fickle bitch işte. n'apıcan.
- amerikan polisinin yozlaşmasını, rüşvet alan polisleri ve buna göz yuman üslerini; frank serpico adında dürüst bir polisin bu yozlaşmışlığın arasında neler yaşadığını al pacinonun muhteşem oyunculuğuyla gözler önüne seren, al pacinonun hippi hallerini gördüğümüz 1973 yapımı film.
|