seroxat 

adana çık aradan

1. donald schell isimli şahsın, aldıktan 48 saat sonra 3 yakınını ve kendini öldürmesiyle satışları düşen ilaç
    (mavio, 29.07.2004 12:44)

2. bugünlerde satışının dünya çapında durdurulması gündemde.

intihar eğilimini arttırdığı kanıtlanmış ve şu an sürmekte olan emsâl bir dava var.
    firma suçlu bulunursa milyon dolarlık tazminatlar gelmesi bekleniyor
    (mavio, 22.08.2005 18:32)
  3. olur olmadık zamanlarda esneten, her koşulda uyutabilen, duygusuzlaştıran, hissizleştiren, mide bulandırtan ve insana 'amaaan boşveeer' felsefesini benimseten antidepresan.
    (whisper, 25.01.2006 15:38)
  4. kullanıldığı sürece cinsel hayatı bitiren bir ilaçtır bu.
    (invisigoth, 04.04.2006 07:25 ~ 07:26)
  5. uzun kullanımdan sonra bırakılmaya çalışıldığı zaman kan kusturan ilaç.
    (invisigoth, 12.04.2006 12:47)
  6. 4 yıldır kullandığım uyku getirmesi haricinde kötü bir etkisine sahit olmadığım ve doktorumun sürekli dozu ile oynadığı parçam.... pa olarak faydasını görmedim değil ama hala tam düzelemedim...
    (ymurat, 25.06.2006 16:59)
  7. intiharı tetikleyen ve bırakılması zor antidepresanlardan. yeşil reçete olmadan satılması da ayrı bir salaklık.
    uyku getiriyor ve akabinde uyunduğunda aşırı derecede huzursuz, kesik uykuya sebep oluyor . gece uyanmalarında kendinizi duvarlara vurmak istediğiniz oluyor. içi dışına çıkmak diye bir deyim var ya işte bu adeta gerçekleşiyor ,titremeler,istemsiz hareketler görülüyor. yanında başka bir ilaç daha kullanmanız gerekiyorsa daha da tehlikeli olabiliyor. kesinlikle uyku hapıyla,alkolle kullanılmamalı. bilinçsiz , gereksiz kullanımı çok tehlikelidir.
    (odaman nehapak, 16.12.2006 04:19)
  8. zamanında doktorumun kademeli olarak başladığı ve "hafif bir ilaç, sadece uykunu düzenleyecek." dedikten sonra, bırakmakta güçlük çektiğim; dozunu kafadan artırmak gibi bir hata yaptığım ilaç. fena halde tepkisizleşiyorsunuz belli bir süre sonra, sürekli mide bulantısı yaptığından yemek yemeye korkuyorsunuz(aaa kim kalkıcak yataktan şimdi ya? çok uzak banyo) ve ciddi kilo kaybı yaşıyorsunuz. sürekli ağzınız kuruyor. hatırlarım, lisede zaten cam kenarında otururdum, evden şal götürüp kaloriferin üstüne serer tüm dersi öyle dinlerdim, uyur uyanık. bana sesleniliyor olması bir şey değiştirmezdi(çok azar yedim hocalardan), kafamı kaldırmam epey zaman alırdı. otobüste, hastanede hatta neredeyse durakta bile uykuya daldığımı bilirim, tanımadığım insanlar tarafından uyandırıldığımı... bu yüzden çok az yalnız bırakırdı yakın çevrem beni. hele de sabaha karşı üçte uyandıysam hayatım iyice cehenneme dönerdi. dünya yansa umrumda olmazdı bu ilacı alırken, ellerim titrerdi. başım dönerdi, sürekli uyumanın verdiği bir pişmanlık ve suçluluk duygusu, kar yağarken bir gömlekle çıktığım halde terleme... her şeyi unuturdum, sürekli bayılacakmışım hissi adımlarımı rüyada atıyormuşum duygusuna yol açardı.. geriye dönüp baktığımda, flu bir filmde sürekli uyuyan ve ruh gibi gezen bir karakter gibi yaşamışım o dönemi. nahoş bir şekilde bırakmam gerekse de, bitti, geçti, rahatım...artık doktor tanıdıkların "al bak postit olarak kullanırsın." diye verdikleri, üstünde seroxat yazan hiçbir şeyi kabul etmiyorum, kalemlerinden de dahası ilacın kendisinden uzak duruyorum.

kişisel görüşüm ilacın yeşil reçete ile satılmasını sağlamalıdır bakanlık yoksa gidip alması çok kolay bu ilacı.
    (maia, 16.12.2006 11:04 ~ 11:15)
  9. midede feci derecede kasılmalar yaratan, insana karnından kahkahalar atıyormuş hissini yaşatan, ilk iki hafta sürekli uykusuzluk yapan fakat gün içinde alındığında deli gibi uyuma isteği yapan etkisi en az dört ayda görülen antidepresan.
    (lolla, 24.03.2008 22:03)
  10. üç tanesini birden yuttuktan sonra bir kaç saat sonra hissizliğe yol açan ilaç. etkisi bünyeye göre değişir, ne kadar karalansa da süpersonik bir antidepresandır kendisi.
    (backdoor queen, 29.06.2008 21:16)