seri eksi oy yediğini sanan embesil 

adana çık aradan

1. uzun süredir ilgimi çeken en az seri eksi oy veren ibne kadar gerçek* şahane şukela bir insandır bu güzel kardeş veya kardeşlerimiz. sayısını, bir kişi mi ya da 100 kişi mi tam olarak bilemediğimiz için net bir tahminde bulunamıyoruz malesef.
    emektar bir frp ci olarak seri eksi oy yediğini sanan embesilin character sheet'ini büyük bir görev bilinciyle çıkardıktan sonra akabinde robot resmini çizerek bir ilki gerçekleştirdim.

str: 10
    dex: 14(eksi yediği anda seri eksici dadandı şeklinde yaygarayı en hızlı biçimde koparmaya çalışırken büyük gelişme kaydetmiş.
    con: 8 (eksi yediği zamanlarda hasta olmuş üzülmüş dertlenmiş yatağa düşmüş)
    wis: 7 (bildiğimiz öküz)
    int: 5 (goblin standartlarına göre oldukça zeki)
    cha: 12(netten slm asl pls dedikçe konuşması iletişimi nispeten gelişmiş ucundan karizma olayına girmiş)

race: human
    alignment: chaotic moron

robot resim : ^__^

gördüğümüz gibi pek parlak sonuçlar yok elimizde. karakter hakkında biraz bilgi verecek olursak eğer ;

*chaotic olmasından kelli yüksek mantık düzeyine ulaşmakta sorun yaşar. her şeyi uç noktalarda yaşadığı gibi moronluğu da uç noktalarda yaşar.
    *bir kişinin bir giriye en fazla bir kere oy verebileceğinden habersiz bir şekilde en sevilmeyen girisinin bokunu seri eksi veren ibneye yükler.
    *kendisini kusursuz, dünyanın en iyi yazarı zanneder.
    *oy sınırı denilen naneden de haberi yoktur. yani seri bir şekilde oy vermenin teknik olarak imkansız olduğunu algılayamaz.
    *bu teknik olayı algılayamaması ışığında bilgisayarı sadece solitaire oynamak ve internete girmek dışında kullanamadığını anlamış oluyoruz

frp geyiği bir yana bu embesil bir gerçektir. ve seri oy veren ibne sayısına üç aşağı beş yukarı eşittir. isterseniz siz de hesaplayın.
    (radiance, 26.05.2005 23:01)
  2. ikinci girisinin kötülenmesinin akabinde: "hobarey, amaney, kötüleniyom ben! ibne var bu sözlükte, yandım anam!" nidalarıyla ortalığı inleten kişidir.
    (selenge, 12.07.2005 13:58)
  3. sözlük sözlük olalı böyle bir embesil akınına hiç uğramamıştı sanıyorum. artık insanlar iyice çığırından çıktı, her girinin sonunda edit: orospu çocuğu, senin ananı avradını sikiim, sen nasıl eksi verirsin lan benim girime yiyosa çıkışta gel. tadında yazılar görüyorum. her gün mutlaka bir ya da iki tane oyla ilgili başlık sol framede bayrak misali dalgalanıyor. arkadaşım anlamıyor musunuz? burası sözlük, insanlar fikirlerini beyan ediyorlar, bunu da isterse oyla yapar, isterse giri yazarak yapar. maşallah hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor sözlükte, herkes victor hugo, herkes dostoyevski, muhteşem yazılar yazıyorlar kendilerine göre ama sadece kendilerine göre, bana göre berbatlar, bana kalsa hepsini meşe odunuyla kovalarım ama sabırtaşı mod.lar var bu sözlükte ve derslerinden işlerinden zaman ayırıp baktıkları, kendilerinin gördükleri sözlüklerini bok çukuruna çeviren bu dallamaları mazur görüyorlar, ödülleri ne oluyor peki: giri silmek için giri silen moderatör, keyfi yönetim şerefsiz ibneler tadında başlıkların açılması. kumru pekmezspor taraftarı adi mod. kaldıramadın tabi fatsasporun başarısını, kıskanıyosun, şeklinde girilerle gözlerinin bozulması.

yahu kötü yazıyorsunuz kabul edin. kötü yazdığınız için eksileniyorsunuz, sonra edit yapıp ağlıyorsunuz, okuyup geçecek adam da eksi veriyor bu saçma hareketinizden dolayı. ha diyen olur şimdi "sen kendine bak şerefsiz yazdıkların bok gibi" hatta "sen ananın karnından yazar mı çıktın?" diyecekler çıkar. tabii ki anamın karnından yazar çıkmadım, şimdi de aman aman iyi bir yazar olduğumu düşünüyorum, ama iyi bir okur olduğuma inanıyor hadi o da diilsin denirse en azından okur olduğuma inanıyorum. ve bu sözlükte biraz çabayla ortalama hatta ortalamanın da altında yazarların iyi yazar sıfatına hak kazanacak yazılar yazdıklarını gördüm.

-patagonyadan arif kayalak telefonla bağlanıyor, gardaşım biz sözlükte iyi yazar olmak için çaba sarfetmek zorunda mıyız, sözlük benim için sıradan, olsa da olur olmasa da olur bir oluşum, benim çalıştığım şirkette oniki tane bilgisayar var. ben bu alemin kralıyım sözlükte kötü yazar olsam ne olur olmasam ne olur.

hiç bi sikim olmaz. çaba da sarfetmeyebilirsiniz, sözlükte yazmayı önemsemeye de bilirsiniz. hatta çıkın dolaşın kardeşim beyninize* kan gitsin biraz, açılırsınız ama anlamlandıramadığım bir şey var ona açıklık getirin öyle çıkın dışarı, önemsemediğiniz bir oluşumda üç beş eksi yediğiniz zaman neden çığlıklar atıyorsunuz? e iyi yazar olmayı önemsemediğinize göre, eksi oy yemeyi de önemsememeniz lazım, ama olmuyor hayvanlar gibi statünüz olsun istiyorsunuz, ama bir yandan da 1 başlığına gidip de 0 ve 2 arasında olan sayıdır yazıyorsunuz, bunlarla mı artı oy alacaksınız, bunlarla mı süper yazar şeklinde nickaltları yağacak size?

-- madagaskardan melih tozyalamaz soruyor: arkadaşım benim derdim nickaltı almak insanlar üzerinde etki bırakmak değil, zaten ben benim ne olduğumu biliyor, insanların benim hakkımdaki düşüncelerini önemsemiyorum.

--tebrikler öyleyse neden kimi zaman bir ibne olmasından dolayı, kimi zaman egolarını tatmin etmek için, kimi zaman da sizin o %100 doğru olan fikirlerinizi eksilediği için yazarlara editler düzüyorsunuz? neden göz zevkimizi bozuyor, muz başlığının altına yazdığınız "yenir" girisine verilen eksileri göz yaşları içerisinde takibediyosunuz ve seri eksicilere küfürler yağdırıyorsunuz. hani umrunuzda değildi verilen eksiler? hani kuşlar ağaçlar, taç yaptığınız çiçekler?

insanlar diyor ki "benim fikrimi beğenmediği için eksi verdi bu ibne." verecek tabi o da fikrini bir şekilde beyan etmemiş mi yazdığın şeye oy vermiş? şimdi ona kızdığın şeyi kendin yapmıyor musun ey embesil? o senin fikrini beğenmemiş eksi vermiş, buna kızarken sen de onun fikrini beğenmeyip edit üstüne edit yapmış olmuyor musun. bu kısır bir döngü değil midir.

eksi aldıkları için yanan, ağlayan, statü hesaplarına giren yazarlara "eğer ki iyi bir yazar olmak niyetindelerse ilk iş olarak seri eksi oy veren ibne çığırtkanlığından vazgeçsinler. bitti.
    (assassin, 05.04.2006 15:44 ~ 15:46)
  4. zaman buldukça bu tür kimi insanların oylanma istatistiklerine bakıyor, inkaya mağarasında yankılanan çığırtkanlıklarının ne derece boş olduğunu görüyor ve inanın katıla katıla gülüyorum.

değineceğim hadise seri eksi oy yediğini sanmak değil aslında:

teknik imkanlar el verdiğince bir yazar bir diğerinin girilerini sıradan geçirebilir, nokta atışları yapabilir. bu ne yasaklanmış, ne de tespiti mümkün olmayan bir olay değil. kimi zaman ben de aynı yazarın 6-7 girisini baştan sona eksiye boğuyorum.

ama neden?

çünkü bu sözlükte tepkinin sadece eksi oy vermekle bildirilebileceği, ayan beyan "bok gibi" yazan yazarlar var. bunları görünce tiksiniyoruz, "allah belasını versin ne işi var burada bunun" diye çemkirip hakettiği oyu basıyoruz.

eksi oy verme kriterleri, eksi oy verme rehberi gibi saçmalıklara madde madde uyacak değilim. birçok yazarın kriterlerinden başı çekenin gerek üslup ("ehah selam şekerim nbr dedirten cümle") gerekse de içerik ("siki çevirip burulma mukavemeti deneyi yaparak göte sokmak") bağlamında sözlükte bulunmaması gerektiğine inandığı tarz girdileri negatif yönde oyladığını biliyorum.

beş kişi böyle bir karar vermişken, yazarı nasıl bilemiyor? nasıl kattığı içeriği dünyanın en matah şeyiymiş gibi algılayıp bunun hakettiği sonuca katlanamayıp çığırtkanlık yapabiliyor.

(birinci tbmm'de konuşuyor gibi yapalım)

efendiler,

herkes iyi yazar olmak zorunda değildir. sözlükte yazılanları okurken, birbirinden güzel karakterli insanlarla mesaj yoluyla iletişirken zevk alıyor olabilirsiniz, helal-ı hoş olsun. ama bazınız var ki iş bir şeyler karalamaya geldiği zaman maalesef patır patır sıçıyor.

bunu ayıplamıyoruz, herkesin bu konuda yeteneği olmayabilir. tek istenen bu beceriksizliği görüp sözlüğü sırf yazmış olmak için yazılan, byte çöplüğünden ibaret bir mecra haline getirmemeniz.

sözlükte var olan iyi yazarlara özenilebilir. ama şu da var ki, o özenilen kimseler kolay yetişmiyor. bugün örnek veriyorum, bir palanthaser bir sarhoş ejderha yahut bir muzevir olmak kolay değil. bu insanların birçoğu o çok beğenilen içeriklerini sözlüğe katarken uğraşıyorlar, emek veriyorlar.

siz de onlar gibi emek veriyor musunuz?

"ben uğraşamam abi geyik yapmaya geldim buraya" mantalitesiyle siki taşağa ritmik hareketlerle vurup sözlüğü çöplüğe çevirmekten imtina etmiyorsanız o halde hitap ettikleriniz de negatif tepkiler vermekten çekinmeyecektir.

buna ses çıkarmaya hiç mi hiç hakkınız yoktur.

ayrıca sanırsam aldığınız oylarla bilmemneyle de sizi okuyan okurlar zerre ilgilenmemekte, hatta belki "adam kendi düşüncesinin bile arkasında duramayacak kadar zayıf karakterli olsa gerek, baksana en ufak feedback'e verdiği tepkiye" diye düşünmektedirler.

zaten bu kadar hassasiyeti de bir reşat çalışlar'da bir de bir kısım itü sözlük yazarında gördüm.
    (wondrous, 06.04.2006 23:55)
  5. - benim bir şikayetim var, ben eksi oy yiyorum.
    + eee bize ne? mesela bizim dayı oğlu da habire bıyıklı kız kaldırıyo sözlükten, ne yapalım yani, bunnarla mı uğraşcez?
    - ama ben seri seri yiyorum, seri seri.
    + her gece, gece gündüz, sabah akşam?
    - aynen abicim.
    + du bakiim bari. nik ne kardeş?
    - seri eksi oy yediğini sanan embesil
    + haaa. o zaman normal. ama, sistemde gözükmüyorsun. yazar olduğuna eminsin?
    - yok abi daha yazar olmadım ben.
    + baban almadı di mi?
    - ama söz verdi alacak heeeeeeeeee (aptal sırıtma)
    + bunlar da hayal ürünü değil di mi?
    - aslında, evet evet, sen.. sen yoksun?
    + bravo, peki sen?
    - ben de yokum di mi?
    + di.
    (gelirsemkal, 09.04.2006 12:00)
  6. genel olarak seri oy yiyen birinden farkı ekseriyetle 3. eksilenen girisinden sonra muhtelif edit'lerle way aman eksi yedim ortalığı ayağa ve ayara kaldırmasıdır. sözlük sign up butonunda ideoloi, ırk, görüş sormayan bir oluşumdur ve çaylaklık girileri onaylanan herkesin, her giri için kullanabileceği oy butonlarına sahiptir. lakin bazı arkadaşlarımız(ben de katılırım aralarına bazen) aldıkları eksi oyların umumdan gelmiş olabileceği ihtimalini gözardı edip bütün girilerinin mükemmel olduğunu düşünüyorlar. eksi oylarının ise sadece seri eksi oy veren ibne adlı masalsı bir villain tarafından verildiğini düşünerek şahane bir kaçış edebiyatı yapıyorlar. bu sözlükte mustafa kemal atatürk başlığındaki "yüce insan." girisi eksi oy alabilirken, abdullah öcalan başlığındaki "yüce direnişçi." girisi artı oy alabilir. bütün bunlara şaşırıp sinirlenmek anlamsızdır. ha ben eksi oy yediğimde üzülmüyor muyum, eksilendiğini gördüğüm bazı giriler için "laan hıağmuna gooduklarm bu giriye eksi oy veren zihniyete sokayım." tarzı serzenişlerde bulunmak istemiyor muyum? üzülüyor ve istiyorum; hatta eskiden yapıyordum da; ancak çözümü şunu hatırlamaktan geçiyor:
    sözlük her görüşten insanın üye olabildiği ve oy butonlarını her giri üzerinde kullanabildiği bir oluşumdur.
    (twinkle, 18.05.2006 12:42 ~ 12:54)
  7. bir girileri en beğenilmeyen eserlerine girmeyegörsün, ortalığı velveyeye verir, giri numarası vererek seri eksi oy veren ibne başlığına veryansın ederler. başka hiçbir yazar görmedim ki, az da olsa bir sözlük geçmişi, 100-200 girisi olup da, bu saçma tepkileri versin.

öncelikle, -bir- giri üzerinde, "seri eksi oylama" işlemini tek kişinin yapması mümkün değildir. bir yazar, bir giriye, bir adet oy verebilir. yazdığınız giri, muhtemelen "bir boka benzememesinden" birden fazla kişi tarafından eksi oylanıp, şahsım pencerenizdeki ilgili istatistikte görünmeye başlamıştır. keza, yazdığınız "... dedirten söylem" ifadesinin de, herhangi biri tarafından artı oylanmasını beklemeyin.

daha sonra, bir girisi haftanın ilginçliklerinde listelendi diye ağıt yakan yazarlar var. bu konuda da, bu istatistiğin "artı ve eksi oy alan" girilerinizi listelediğini söyleyebilirim. yani en sevilen giriniz, belli bir oranda, artı oylara oranla çok düşük kalan bir adette eksi oy almış bile olsa, bu istatistiğe girebilir, keza, yine belirtmeliyim ki, "bir giri üzerine seri eksi oylama işlemini gerçekleştirmek mümkün değildir".

kötü yazıyorsak, başkasına yararsız bilgi veriyorsak, girilerimizin de beğenilmesini beklemeliyiz. eğer, girilerimiz kötüleniyorsa, muhtemelen hata bizdedir, ki bu durumda, girilerimizi değiştirmekten, silmekten çekinmemeliyiz. beğenilmeyen giri -eğer oylayan şahsi fikirlerini bir kriter olarak almadı ise- sözlüğe yararı olmayan giridir.

ve son olarak, gerçekten birileri, girilerinizi -kasten- kötü oyluyor ise, emin olun bunu uzun süre sürdürmeyecek, sürdüremeyecektir. sanal bir platformda, sanal bir değerlendirme kriterini manipüle etmek ona bir yarar sağlamayacak, aksine bir kayba yol açacaktır.
    (thedewil, 16.06.2007 00:53 ~ 00:56)
  8. kanamalı bir şekilde seri eksi oy veren ibne başlığına koşan ilginç bir canlı türü. genelde kendilerini " an itibariyle bana dadanan ibne" gibi özlü sözleriyle tanıyabiliriz. onlara ufak tavsiyelerim olacak.

statü puanı hiçbir şekilde yazarın yazı kalitesini ortaya koyabilecek bir şey değildir. isterseniz üç beş kişiye " slm, süper yazıyorsun dostum" şeklinde mesajlar oluşturup kendi rep to rep ağınızı kurabilirsiniz. veya " selam @asdfdsa nolu girim senin @gfdsasdf nolu girin ile çok benzerlik gösteriyor, bir oku hocam" şeklinde gayet masum bir şekilde kurbanınıza pardon repçinize yaklaşır, olumlu sonuçlar görebilirsiniz. bu taktikler sonradan başka sebeplerle sözlükten kanatlandırılan başka yazarlar tarafından kullanılmış bir taktik idi. başarılı olup olmadığını kendilerine sormak gerek.

statü puanı bir kredilendirme kuruluşunun verdiği mali bir not değildir. bu nedenle " notum yüksek olursa, mali açıdan para kazanırım" diye de düşünmeyin. burada birçok nice babayiğit, kendilerini replemek, başkalarını eksilemek için sürü* oluşturmuşlardı da bir şeye yaramamıştı. onun için rahat olun, eksilenip, eksilenmemek o kadar da önemli değil. içinizden geldiği gibi yazın oy, statü puanını düşünmeden.

" x yazarın statüsü 1 günde çıkmış, benim 2 aydır statü puanım bile yok " diye üzülmeyin. statü puanını oylanan yazılarınız çıkartmaktadır. çok değil birkaç ay önce buraya başka ortamdan kendisini selebriti sanan, küfür virtüözlüğü* konusunda uzmanlaşmış bir kişi ile kız arkadaşı ve repçi çetesi gelmiş, gelişi şerefine burada deve kesmeye kalkışacak kadar repçi pardon embesil kişiler çıkmıştı. sonrasında virtüözümüz burada aldığı ağır dersler sonucu çareyi reşat biraderinin yanına sığınmakta bulmuştu. demek istediğim doğal olun, fazla kasmaya gerek yok. kafanıza statü puanını takmayın.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.10.2007 06:22 ~ 06:40)
  9. dün bir giri okudum. seri eksilendiğini, eksileyene tüm girilerini eksilemekle uğraştığı ve bu kadar boş vakti olan ve boş işlerle uğraşan birisi olduğu için acıdığını falan yazmış. girinin altındaki soru işaretine yani xxxx hakkında her şeye tıkladım. yazarın toplam giri sayısı rakamla 11, yazıyla onbirdi.

gözümden yaş geldi gülmekten, ev ahalisi ne oluyor diye tepeme üşüştü. kendimi kaybetmişim gülerken. uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim.

seri eksi oy olayı var mıdır? elbette ki vardır. herkes yemiştir. hatta bazı yazarlarımızın kuralına, adabına göre seri eksi oy verme rehberi kabilinden uzun uzun girileri vardır. bunların içinde hissettirmeden seri eksilemeyi anlatanlar bile vardır. ve evet bu bir gerçekliktir. moderasyon yada sözlük yönetimi sözlük formatında diğer yazarların beğenilerini ifade edebilmelerini istemiş ve buna imkan kılmıştır. sözlüğe kaydolurken de herkes bunun farkındadır yani biliyordur. umurumda değil kabilinde yada eksilemeniz çok ayıp, anlamıyorum neden eksilediğinizi süsünde seri eksileyeni yada eksileyenleri daha da kızdırma amaçlı düzeltmeler yapmayı anlayabiliyorum ki ben de yapmaktayım ama eksilendim diye ağlayıp, sızlanan, yakaran, küfreden zihniyeti anlamakta, zorlanıyorum.

sözlükler bence yazarlarının gazlarını alan oluşumlar, bir nevi meditasyon aracı, stres topu kabilinden hizmet vermekteler. rahat rahat ne istersek düzeyi fazla düşürmeden, hakarete vardırmadan yazabiliyoruz. yazarlarının çok büyük bir kısmı eğlence amaçlı giriyor, yazarken de okurken de eğlenmeye çalışıyor, bunu hedefliyor. her ne kadar beni bu sözlüğe çeken espirili girileri yazma yeteneğinde ki yazarların bir kısmı artık sözlükte olmasa da, bizimkisiyse tüm sözlükler içinde hala en komik olanlarından biri. burası yada diğerleri yaşama amacı yada yaşamın önemli parçalarından biri değil. x sözlükte yazarlık hayatta ulaşılan yada ulaşılabilecek önemli mertebelerden biri değil.

yazıyoruz işte. isteyen eksiler, isteyen artılar. isteyen mesaj atar eline sağlık der. isteyen mesaj atar sen kötü bir insansın der. bu kadar. sözlükte eksilenmekle veya artılanmakla bir şeyler elde etmezsiniz, hayatınızın yönü değişmez. kimse size madalya takmaz. sözlük moderasyonu her ne kadar toplamda 500 girinin yanında 200 de kendi sildiğin giri olsa da çok güzel statün var, girilerin muhteşem al sana karımızdan şu kadar verelim demez. mesele arkadaş edinmekse bu kadar vakit ve emek harcayarak çok daha fazla yada size hitap eden ve sizin hitap edebileceğiniz veya çok daha güzel arkadaşlar edinilebilecek sanalı, gerçeği onlarca-yüzlerce platform var.

dediğim gibi bu şiddetin bu celallenmenin nedenini anlamakta cidden güçlük çekiyorum.
    (just call me daydreamer, 30.03.2008 14:44 ~ 16:32)