mükemmelliyetçi yazardır. sevilmeyen girilerini gözden geçirir ve genelde siler.
sarhoş kafayla giri girdiğimin
* ertesi günü kısa bir süre için dönüştüğüm yazar tipi.
(bkz:
ukte)
buraya girdiğimde
eksi oy veren ibneden habersiz olduğum zamanlarda, "allah allah" deyip, sonradan içime sindiremediklerimi sildiğimde aldığım sıfat.
biz buna hatadan dönmek diyoruz. insanlar bir giriyi beğenmedilerse eğer, o giri de bir sorun var demektir. dolayısıyla silinmesi de pek mantıksız değildir. ancak benim tercihim girinin silinmeyip düzeltilmesidir.
eğer bir görüşü savunuyorsa, genele karşı durabilecek bir fikir içeriyorsa kesinlikle silinmemesi gerekir. karşıt fikirler, görüşler sözlüğü sözlük yapan özelliklerden. alköllü kafa espriler yapılmıştır, ayık kafa bakılır içine sinmez, silinebilir.
göreceli olarak iğrenç, tiksinç, küfürlü giriler de eksi oy alabiliyor. eğer her seri eksi oy alan giri silinseydi sözlük çok yavan olurdu. hayat burada derdik ama aslında olmazdı. gereksiz bir protokol oluşmuş olurdu, yapmacık olurdu.
en doğal haklarından birini kullanan yazardır. bazen farklı bir ruh haliyle yazdığı giri günün birinde karşısına çıktığında "len bu ne? bunu ben mi yazmışım" diyerek silmiş olabilir, ben daha önce birkaç kez yaptım bunu, ne zaman yazdığımı bile hatırlamadığım bazı girileri, gereksiz bir konu ve gereksiz bir giri olarak değerlendirip silmişliğim var yani.
hatalarından ders almış ve geri adım atmış yazardır..diye düşünsem de "bu insanlar beni anlamıyolar.hiç bir zaman da anlamayacaklar" diyip gereksiz bir hisse de kapılmış olabilir.
son günlerde sıkça gördüğüm, özellikle 6. nesilde sık bulunan (diğer 6. nesilleri tenzih ederim) yazar modeli. ulan diyorum bir insan neden 100 girisini silip 15 girisini bırakır ki? sonra bakıyorum kalanların hepsi beğenilmiş giriler. ee ne anlamı kaldı burada yazıyor olmamımızın? o zaman şöyle bir sistem olsaydı; belli bir düşük oy alan giriler direk silinseydi. güzel mi olurdu, tabi ki hayır. neyse, demek istediğim sadece beğenilen girilerden oluşan liste sizin listeniz değil. ben gerçek sizi görmek istiyorum.
edit: tamam girilerin silinmesi normaldir. bir yazar bazı girilerinden hoşnut olmayabilir, silebilir. eğer silinen giri sayısı kalandan fazlaysa, bir tane bile sevilmeyen giri kalmamışsa o zaman bu işte bir yanlışlık olduğu açıkça meydandadır.
(drps, 02.02.2009 10:01 ~ 10:44)
düşünceye dayalı girilerse çabuk pes etmiştir. insan ölümüne savunmalı oysa ki düşüncelerini.
(solcu, 02.02.2009 21:19)