|
|
- yeni aldığın ve sevdiğin kıyafeti başkasında görmek
eğer sık sık görüyosan bi daha giymeyebilme gerceğiyle karşı karşıya kalmak
- tasarım değişikliklerinin ancak bir "lead time" sonra piyasaya yansıması.
(chete, 03.04.2004 17:20)
- (bkz. seri üretim)
(chete, 03.04.2004 17:20)
- çok beğenip aldığın arabadan bir sürü olması
(com90, 03.04.2004 19:40)
- (bkz. henry ford)
- parça başı fiyat düşsün, karlar artsın diye üretmek de üretmek. gereksinime göre değil kazanılması istenilen paraya göre üretmek, daha sonra bu malları satabilmek için sağda solda pazar yaratmaya çalışmak.
(bkz. sanayi devrimi)
- seri üretilen çocuk ise, sürtünmeden yanma sorunu.
- (bkz: sürü psikolojisi)
- farklılaşmanın trend olmaya başladığı dünyada tek tip mal üretilmesine yol açan üretim şekli. zamanında ford amcamız "istediğin arabayı seçebilirsin, siyah olduğu sürece" diyerek olayı özetlemiştir ama şimdi artık herşey herkese göre öyle bir modifiye edilmektedir ki seri üretim kavramı son ürün için geçerliliğini yitirmektedir. talebe göre üretim devri başlamıştır. seri üretenler yokolmaya mahkumdur.. falan filan.. peki çok mu ders çalışmışız, nedir?
- makinaların boş zamanlarda diğer ürünler için kullanılma olanağının çok az olması, özel teçhizatlı büyük yatırımlar gerektirmesi, hat üretim denetimcilerinin değişik operasyonları yakından bilmelerinin gerekmesi gibi dezavantajlardır bunlar. tabi bu hatlarda tecrübeli iş gücü yerine yarı tecrübeli veya tecrübesiz iş gücü kullanılabilmesi, programlama kolaylığı vb. avantajları genellikle bu dezavantajların üstünü kapatabilmiştir.
(xanax, 18.03.2007 16:05)
- insan gücüne olan ihtiyacın azalması.
(lisede böyle öğretmişlerdi)(omega, 18.03.2007 16:50 ~ 24.08.2007 17:47)
|