yıllar evvel verdiği bi demeçte, sanırım şarkılarının hep birbirine benzediği söylenmiş kendisine, cevabı şu arkadaşın;
"zaten sadece 7 * tane nota var, kaç tane şarkı yapılabilir ki?"
kurduğu cümlelerin arasına ingilizce kelimeler koyarak ingilizce bildiğini filan mı anlatmaya çalışıyor ne? ne zaman görsem bu adamı kurduğu cümlelerin içince ingilizce kelimeler var...
örnek * pıronansueyşına* bak yaaa
teleaffuza bak diyemiyormusun kardeşim???????
her albümünde en az iki tane patlayacak cinsten parça bulunan kişi.çok üretken olduğu bir gerçektir, ürettiklerinin kalitesi ise muamma. fakat türkiye'de bulunan birçok pop insanından daha kaliteli müzik yaptığını düşünürüm. cinsiyeti konusunda ise, gizli kamerayla görüntülenen dakikaların televizyona yansımasında gördüğüm kadarıyla, adam bir gecede 4-5 hatun kapıyor. homoseksüellik gibi bir durumu yok gibi.
yıllar önce katıldığı bir programda kendisinin biraz yumuşak duruşu olduğunu ima eden sunucuya "benim babama da böyle diyorlardı 5 tane çocuğu var şimdi" diyerek ortamı yıkmış insan.
sahne aldığı gece klüplerinde misafiri olan sanatçıya 3-5 tane,vokalistlerinin her birine 2şer tane şarkı söyleten,2 saat sahnede kalan 10-15 şarkı okuyup benim sahnem süperdir ben hiç yorulmam triplerine giren insan.
canlı söylediği her parçasını piyano eşliğinde 10 kat yavaş söyleyerek(halbuki normal halleri daha eğlenceli)gerçi müziği çok tipim değil ya bitiren canlı performans kompetanı,ülkemizin popstarı.
aşağıdaki diyalogla insan olduguna dair şüphelerimi ortadan kaldıran, allah'ın türklere ve japonlara ceza olarak gönderdiği şey:
sunucu: kız arkadaşınızdan dayak yediniz mi hiç?
şey: evet teenagerken tokat yemistim...............
ne güzel yıllardı. ortaokuldaydım ve oturduğum yerde çeken tek ulusal radyo olan istanbul fm'i dinlerdim hep. bu radyoda arada gıcık sesli bir kadın çıkardı,program yapardı. sesi o kadar gıcıktı ki adeta bilinçaltıma işlemişti.
derken o kabus gün geldi. televizyon karşısında oturmuş bulmaca çözüyor,bir yandan da o zamanın star tv'sini dinliyordum. şafak karaman'ın programı vardı,dırıldıyordu arkadan sesler işte. derken birden o gıcık sesi duydum,evet oydu. "nasıl bir kadınmış bakayım" dedim ve serdar ortaç'ın doğuşuna şahitlik ettim. şafak karaman yanına kadın sesi çıkartan bir kürdan adam almıştı ve "şarkıların çok iyi","sen kral olacaksın" diyordu. evet,maalesef o programdan sonra serdar ortaç durdurulamadı. bense tanık olduğum bu olayın etkilerini yıllarca üzerimden atamadım,şimdi de kendisini televizyonda görünce ya da sesini duyunca havale geçiriyorum.
bir arkadaşımın kız arkadaşının delice bu sanatçıyı sevmesi ve akabinde bu arkadaşımın kız arkadaşıyla kavga etmesi sonucu barıştırması ümidiyle kendisine msj attığı sanatçıdır. gel gelelim serdar ortaç isimli japon origami sanatçısının arkadaşıma 1 aydır cevap vermemesi yüzünden kendisine saatte bir küfür ettiği şarkıcıdır. bu arada arkadaşım kız arkadaşıyla barışmıştır bu da demektir ki sevgiliyle kavga edildiğinde serdar ortaç'a başvurmaya gerek yoktur.
sanatçı değil diye devamlı nitelendirilen kişi. buna da pek mana verememekteyim ben. serdar ortaç'ın altında kapasitesinin altında birçok insan var ve piyasada çok adı geçiyor. en az 2 şarkısını bilmeyen insanın olmadığını düşünüyorum. serdar ortaç fanı falan değilim ama gidip de anlamadan etmeden sırf birileri dinliyor diye öyle böyle şarkıcıları grupları dinleyeceğime gider serdar ortaç dinlerim. son albümünü çok beğenmesem de yine de iyi işler yaptığını düşünüyorum. beğenilmez de bu kadar da mı olur yani. kimdi hatırlamıyorum da bir şarkıcıya serdar ortaç dinler misiniz diye soruyorlar. o da cevap olarak saçmalamayın tarzı bir cevap veriyor. nesi varmış acaba serdar ortaç'ın ? neymiş o kendini tepelerde gören yeni bitme şarkıcının serdar ortaç'ı dinlemeyi aşağı birşey olarak görmesinin sebebi ? serdar ortaç bence türkiye'ye gelmiş sayılı insanlardan biridir. hala türkiye piyasasında tutunabilmesi de bence bunun geçerli bir göstergesidir.
gerçekten sanatçılarla elbette kıyaslanacak seviyede değildir fakat onun da belli bir seviyesi seven kitlesi vardır ve o kadar da kötü işler yapmıyor.
son söz :
özentilikten ve marjinal olmaya çalışmaktan kendini alamayanların devamlı kötülediğini düşündüğüm şarkıcı. tabi her kötüleyeni bu kısıma sokmuyorum.
yıllardır sığlığından ödün vermeden "sanatçı" kimliğine değerler yüklemeye devam eden şahsiyet.aynı müziğe farklı farklı şarkı sözleri yazmak zor olmasa gerek...
allahın siktir ettiği vadilerde,dağlarda kamp yapmak suretiyle bu ses bir an için de olsa insan hayatından çıkar.huzur bulunur,dönüşte şehir göze daha güzel gözükür.