22 mayıs 2012 salı
günün başlıkları: 1359 tane

serap eser

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. istanbul cehenneminde başka bir cehenneme yolculuk etmiş talihsiz genç kız. basit bir ifadeyle; gem azıya alındı. ne genel ne yerel yönetimin bu olayı ciddiye alacağını da sanmıyorum maalesef * o yüzden tetikte olmakta fayda var. havada size doğru bi molotof geldiğini görürseniz çabucak "demokrasi, barış, kardeşlik, açılım" falan deyin. molotof yön değiştirecektir.

(, 09.11.2009 21:57 ~ 22:00)

@4164944

2. kendisini kullanarak tsk'ya saldırma imkanı
    olmadığı için adı sanı pek anılmayan,
    hakkında konuşulmayan, insan zincirleri oluşturulmayan, gariban genç kız.

oysa ben isterdim ki ceylan için zincir olanlar
    hiç değilse bu olaya da tepki göstersinler.
    ama nerde...

zaten işin özü ne ceylan, ne serap, ne ayşe, ne fatma
    işin özü masum insanların kanı üzerinden bir yerlere saldırmak

(, 09.11.2009 22:25)

@4165062

3. (bkz: iett otobüsüne molotof kokteyli atmak)

(, 06.12.2009 19:58)

@4247801

4. bugün vefat eden gencecik insan. hala açılım diyorsunuz, özgürlük diyorsunuz sonra da sikimtrak bir dtp konvoyuna yapılan taşlı saldırıda ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. alın lan size açılım, size bu yolu, bu rahatlığı açanların da götüne koyayım. öfke doluyum, nefret doluyum. 3. derece yanık içinde hala sınava nasıl yetişeceğini soran bu kızın hesabını kim verecek?

(, 07.12.2009 10:44)

@4249548

5. başbakan kendisi hakkında şöyle demiştir:
    sokakları illegal eylem alanı haline getirenlere çocuklara, şöyle öyle diyenlere sesleniyorum. o çocuklara molotof kokteyli attıran, o çocukları terörist eylem için kullanan kim? serap* yavrumuzu otobüste molotofkokteyliyle yakanlar kim? o çocuk değil mi? o çocukları mazlum göstereceksin o molotofkoteyli ile yanan yavruyu ne göstereceksin.neyle izah edeceksiniz?

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13130045.asp?gid=229

(, 07.12.2009 10:52 ~ 10:53)

@4249568

6. serap eser'in kullandığı ve molotof atılan otobüs, şahsımın sık kullandığı otobüslerden biri. serap yerine orada ben de olabilirdim veya bir başkası da. ben de ölebilirdim, bir başkası da. bunu bilerek yazıyorum, yazacaklarımı da.

yapılan olayın haksız olması, sizin deyiminizle söyleyelim belki daha rahat anlarsınız. yapılanın orospu çocukluğu olması durup da büyük büyük çıkarımlar yapmamızı gerektirir mi? hemen dtp'ydi, açılımdı, özgürlüktü, haktı, defolun gidinlerdi havada uçuşuyor.

bence açık sözlü olmalısınız efendim, gerçekten. işinize gelen durumlarda üç beş çapulcunun işi diyerek geçiştirdiğiniz niceleri için; işinize gelen taşlama olayları için demokratik eylemdi/haklı tepkiydi diyorsunuz. ama aslında nice olay için kin kusmak için, nefreti tekrar körüklendirmek için tetikte bekliyorsunuz. açık sözlü olalım, adil olmak, barıştan bahsetmek gibi bir niyetiniz de yok. o yüzden kin kusmaya ve bunca yıldır nefret üzerinden tanımladığımız her şeye devam etmek istiyorsunuz.

empati kurabilmek; bu olayın adı lazım ama bazı coğrafyalarda gündelik yaşamın bir parçası olduğunu bilmek çok zor değil.

ölen kadın ben de olabilirdim, bunları bilerek söylüyorum ki, bu anlamsız/lanet olasıca olayların olmaması için toplumca infilak yaşamayı bir kenara bırakmamız gerekiyor.

(, 07.12.2009 10:58 ~ 11:01)

@4249581

7. halkların kardeşliğine kurban gitmiştir kimi bünyelere göre. o saldırılar hala devam ederken, hala barış türküleri tutturmuş bir avuç zavallı. olanların farkında değiller, kimsenin barıştan yana olmadığının farkında değiller.

herkes birer yakınını kaybettiğinde anlayacak. kimin gücünün kime yettiği açık!

(, 07.12.2009 11:04)

@4249589

8. bu ülkede demokrasi tesis edilmezse, onun gibi niceleri aramızdan erken gidecek.

bu eylem devrimci bir eylem değildir. ancak ne konuşursak konuşalım, bir gün herhangi bir yere gitmek için otobüse binen herhangi bir insan, herhangi bir sebeple aramızdan ayrılmıştır. hangi sebep o herhangi sebep? kim bunun suçlusu? ne bileyim, cevap oldukça karışık. o molotof şişesini atanın bi tarafına soksak mevzu bitecek mi? bitmedi ki işte görüyoruz. kaç sene oldu...

umarım daha çok serap görmeyiz.

(, 07.12.2009 11:12)

@4249606

9. vefat etmiştir.

hiç bir pkk sempatizanı siyasetçinin açıklayamayacağı bir ölümdür.
    şimdi birileri çıkarda bu kürt halkının bir tepkisidir ya da buna benzer olaylar kürtlerede yapılmıştır derse işte o zaman bizzat kendim bir şarap şisesi ve bir parça bez, birazda mazot ya da içindeki herneyse ondan alıp eyleme girişeceğim.

edit: allah rahmet eylesin.

(, 07.12.2009 11:13)

@4249611

10. üniversite sınavını kazanıp hayatına devam etmek isterken, tek suçu iett otobüsünü kullanmak olan 17 yaşında masum bir vatandaşımızdı. kendisi yaşam mücadelesini kaybederek bugün şehit oldu. kendisine allah'tan rahmet, sevdiklerine de sabır diliyorum.

bazı şeylerin meşru gösterilmesi, bazı şeylerin meşru gösterilmeye, bazı tarafların masum gösterilmeye çalışılması ne kadar taraflı ve yanlış, yorumsuz olarak, düşünebilen, biraz beyni olan herkesin bir gün anlayabilmesini umuyorum. özellikle de tbmm'ye kadar girebilmiş, milletvekili konumundaki kişilerin. ülkede belli bir kesime mensup halk ayaklanmalarında ayaklanan, kafası yıkanıp içine sokulanlar dışında ne için ayaklandığının farkında bile olmayan, ne istediğini bilmeyen, rahat batan, henüz rahatsızlık görmeyen, mevcut barışın değerini bilmeyip "barış istiyoruz" diye yakıp yıkan kişilerin bir an önce bu işten bir ders çıkarması gerekir.

(, 07.12.2009 11:23 ~ 11:24)

@4249633

11. hümanizmin doruklarındaki aydın ve bilge kişiler bilmediler bu ismi. merak etmediler.
    kardeşlik uğruna yaktılar 17 yaşındaki serap'ı.
    faşistti çünkü o. yüzünde maske, elinde molotof sokaklara çöp konteyneriyle barikat kurup araç kundaklamadı.
    bir polisi yakalayıp kalabalığın içinde öldürmeyip öldürmekten beter etmedi.
    pusular kurmadı, mayınlar döşemedi.
    haketmişti serap ölmeyi. ne de olsa sistemin bi parçasıydı. hem de çok önemli bi parçası! hemen yok edilmeliydi. zira halkların kardeşliği serap'ın ölmesine bağlıydı.
    daha 17 yıl yaşayabildiği hayatı sonlandırılmalıydı.
    sonlandırıldı bu yüzden.
    yandı. küle döndü o güzel yüzü önce. sonra ne yüzünün önemi kaldı, ne güzelliğinin.
    bu sabah kapattı gözlerini son kez.
    ve biz bir daha görmüş olduk;
    komunizmden, sosyalizmden dem vuranların faşizmi bir can daha aldı,
    humanizm nağraları atılmadı, insan hayatının çok değerli olduğu konusundaki fiyakalı konuşmalar yapılmadı.
    bayrak yakmayı alay konusu haline getirenlerin o mükemmel, o aydın, o ilerici, o humanist, o sosyalist kafalarında insan yakmanın da ne kadar basit olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
    evet. yaşasın halkların -gerçekten- kardeşliği ve kahrolsun faşizm...

(, 07.12.2009 11:27)

@4249642

12. serap,
    sen öldün ama biz seni yakanlara su sıkmaya devam edip bir gün barışı sağlayacağız,ya da buna inanmaya devam edip iyice kör olup senin gibi daha niceleri bu hayata koskocaman bir hiç uğruna veda edecek.yinede oradan bakıp arada bu milletin haline gülümse çünkü iyi günlerimizde göçüp gittin,bu millet daha kötü günleri de görecek,masum insanların katilleri ile aynı masaya oturup pazarlık eder hale gelecek,daha neler görecek allah bilir.
    bu sebepten daha acılarını yaşamadan şehit oldun ve varsa şu an cennet denen yerdesin.
    sokaklar artık güvenli değil,sen güvendesin artık,gülümse.

(, 07.12.2009 11:30)

@4249647

13. tamamen demokrasi adına öldürülmüş insandır. zaten türk askeri de bir sürü adam yakmıştı. mazlumların insan yakma hakkını elinden alacak değiliz ya! demokrasi var. yaşasın halkların kardeşliği. yaşasın barış! bu arada imralıdaki hücre 1 cm küçükmüş. insan haklarına aykırıdır bu durum! büyütülsün.

(, 07.12.2009 11:31 ~ 11:41)

@4249648

14. ben bir anneyim. küçücük bir çocuğum olduğu için, anne olmazdan önce de zaten çocuklara karşı duyduğum şefkat ve sevgi annelikle birlikte giderek acıklı bir merhamet duygusu halini aldı. yakın zamana kadar dilencilere para vermeyen ben, çocuk dilenci ya da çocuklu dilenci görünce dayanamaz oldum. taa 12-13 yaşlarına kadar gördüğüm her çocuğa karşı dayanılmaz bir merhamet ve sevgi duygusu içine girdim son 4 yıldır. her dinden, her mezhepten, her milliyetten, her sosyal düzeyden ailenin çocuğu içimi acıtır. bir katilin, bir fahişenin, bir hortumcunun çocuğuna bile öyle birinin çocuğu olduğu için acırım. çok zengin, şımartılmış, paraya boğulmuş çocuklara da fakirhanelere özgü bazı lezzetlerden mahrum yetiştikleri için acırım. ama bu pkk'nın çocuklarına -çocuk demeye bile dilim varmıyor o... çocuklarına- zerre kadar acımıyorum. hani şu ekranlardaki gösterilerde; diyarbakır, mersin, gazi mahallesi gibi yerlerdeki olaylarda ellerine taş alıp polisi, jandarmayı taşlayan çocuklar var ya, onlar benim tüm anaç, merhametli ve sevgi dolu yüreğimi söküp atmama neden oluyorlar. onları oracıkta kurşunlamak, dar ağacında sallandırmak istiyorum. o an onları örgütleyen, öğütleyen ve kışkırtanlardan çok o çocuklardan iğreniyorum. onlar gözüme çocuk gibi bile görünmüyorlar, çok iğrençler, bakışları, o küçük vücutları bir çocuk masumiyetinde asla değil chucky bile onlardan daha sevimli, daha acınacak... bu orospu çocukları ile bunları körükleyen diğer orospu çocukları -ya çok üzgünüm ama seks içşiliği yaparak hayatını idame ettiren kadıncağızlara bile hakarettir bu adamlara o... çocuğu demek- bu ölüp giden gencecik kızın saçının bir teli kadar değerli değil benim gözümde. ama ne var ki mahkemeler bunları adam yerine koyup muhatap alıyor, ifade ve savunmalarını dinliyor. böyle zamanlarda şöyle eski model bir hükümdar olacak ki başta; yargısız, sorgusuz, sualsiz diyecek ki; tiz vurun kellesini. başlarını ibret-i alem olsun diye il il gezdirip meydanlarda kurda kuşa yem olsun diye assalar, kemiklerini il il dağıtıp oralarda köpeklerin önlerine atsalar, yağlarından sabun, saç ve kıllarından kürkler yapsalar, ben de o sabunlarla yıkanıp, o kürklerle gezsem zerre kadar canım acımaz. ha bu arada hayvanları çok sevdiğim ve uzak doğuda hunharca katledilip, kürk yapımında kullanıldıkları için kürk giymeye de giyenlere de karşı olmakla beraber bu piçlerin parçalarından yapılmış kürkleri giymek bana ayrı bir zevk ve şeref verecektir.

(, 07.12.2009 11:58 ~ 12:00)

@4249699

15. bir serap varmış gencecik, hayalleri kocaman. bir serap yok edilmiş... yok edilmiş... yok... hayaller...yanmış...bir serap...yok.

(, 07.12.2009 12:06)

@4249708

16. bir insan hayatının, hayalleriyle birlikte, birilerinin oyunları uğruna yitip gitmesinin en canlı örneğidir. bu saf kızın hatırası, ateş olup sorumluların boynuna dolanacaktır.

(, 07.12.2009 13:48)

@4249915

17. mekanı cennet olası insan... geride kalanlarına sabırlar dilerken, terörü de destekleyen, barışı köstekleyen herkese de allah'larından bulsun diyorum... daha çıkın da kurtulsun bu halk sizlerden... nasıl olsa 3 gün sonra devlet baba nerede diye dönersiniz dönekler sizi...

(, 07.12.2009 14:02)

@4249948

18. ölmüş. sevenlerinin başı sağolsun. bu saldırıyı yapan örgüt de kendisini feshetsin. neden mi?

1) bu saldırıyı eğer komünist bir örgüt yaptı ise bu komünist olmadıkları anlamına gelir. zira hiç bir komünist molotof atmak için belediye otobüsünü hedef seçmez. komünistin düşmanı sermayedir, dostu ise işçi sınıfı ve diğer tüm ezilenlerdir.
    2) bu saldırıyı eğer en kuvvetli ihtimal olarak karşımıza çıkan pkk yaptı ise onlar da kendini feshetmeli. bu kadar amı götü dağıtan bir örgüt eylemi olamaz çünkü.

(, 07.12.2009 14:09)

@4249969

19. bu gün serap'larına,
    yarın annene, kardeşine,
    öbür gün sana...

(bkz: serap 28 gün dayanabildi)

(, 07.12.2009 14:11 ~ 14:12)

@4249976

20. "allah rahmet eylesin ama..."cılara bir eleştirim olacak: hrank dink'in katledilmesinin ardından "o kadar askerimiz şehit oldu. hangisi için hepimiz mehmet'iz dediniz?" diye eleştiri getirenleri "sui misâl emsâl olmaz" diye babacan bi tavırla yatıştırmaya çalışan [ve bana göre haklı olan] adamlar, serap'ın ölümü üzerine kalkıp da "ama tee-cee'de adam öldürünce konuşmuyonuz. o zaman da konuşun!" derse, kendi eleştirdiği insanların konumuna düşer. o vakit de "dinime küfreden müslüman olsa" deyimini sonuna kadar hak ederler.

serap adındaki bu çocuk 28 gün boyunca bir yatakta ölüme direnmiş. okulda olması gereken günleri bir hastane odasında vücudu yanıklar içinde geçirirken biz burada birbirimize hak - eşitlik - özgürlük nutukları çekiyorduk.

serap adındaki bu çocuk 28 gün boyunca bir yatakta ölüme direnmiş. o 28 gün boyunca anne-babası hastane koridorunda doktorun ağzından çıkacak birkaç iyi haber için allah'a ne kadar dua etmiştir, hiçbirimiz bilmiyoruz.

serap adındaki bu çocuk 28 gün boyunca bir yatakta ölüme direnmiş. bundan sonra bizimkisi, çalınmış bir hayatın ardından edilen boş kelimelerdir.

(, 07.12.2009 14:24)

@4250009

21. (bkz: serap eser'in hayatını kaybetmesi)

"keşke serap yerine o molotofu atanlara sanal destek veren kırsal feminislerinden biri yansaydı" diye düşünmemek elde değil. serap yerine hepimiz olabilirdik ama o kızı yakanları hala korumaya çalışanlardan biri olsaydı en azından insanlık yoksunu olanların birinden kurtulurduk. suratına doğru gelen molotofu gördüğünde kime yalakalık yaptığını anlatacak 0.5 saniyesi olurdu belki.

(, 07.12.2009 14:34)

@4250027

22. "taraf gazetesi elli gün manşet yapıp, onun da hakkını arar mı" diye merak ettiğim çocuk.

güzel çocuk, baharını bırakıp gitmiş artık.bir insan ölmüş, hiç bir payı yokken hem de olan bitende. bir ailenin, belki bir sevgilinin dünyası söndü bugün. istediğiniz kadar siyaset yazalım şimdi. istediğiniz açılımı yapalım. o evlat, o güzel kız, o arkadaş bir daha evine doğru adım atamayacak. bir daha hep beraber içine sçtığımız bu topraklarda yürüyemeyecek. haydi siyaset yazalım, açılım diyelim, barış diyelim.... ucundan tutan katildir. serap'ın katilidir.
    ne bu ülkeyi bölenlere sövesim var bugün, ne de insanlara "yavaş" demeye.
    serap'ın annesi aklıma düşüyor her seferinde. her kızıp ayakladığımda, bir anda beni durduran.
    allah rahmet eylesin. allah acına katlanma gücü versin teyze'cim.

(, 07.12.2009 14:38)

@4250032

23. barıştan yana olan bir grup orospu çocuğunun yaktığı gencecik bir kızdır kendisi. allah rahmet eylesin. barış uğruna bok yoluna gitmiştir. evet molotofla saldıranlar barış yanlısıdır bizler ise barış istemeyen faşist ruhlu göt oğlanlarıyız. hani utanmasa bazı denyolar çıkıp bunu söyleyecek onların yerine ben söyleyeyim dedim.

(, 07.12.2009 14:51)

@4250070

24. mekanı cennet olsun. serap eser'in ölümüne neden olan şey bir terör eylemi, gerçekleştirenler, emir verenler, azmettirenler, yardım edenler suçludur. suçlular yakalanmalı, yargılanmalı, kanunda bu tip suçlar için öngörülmüş cezalara çarptırılmalıdır.

serap'ı ceylan'ın karşısına yerleştirip kafalarında tasarladıkları fantastik müsabakada durumu eşitlemeye savaşanlar, artık, lütfen, susmalıdır.

serap'ı öldürenlere hukukun vereceği cezayı peşinen beğenmeyip, viktoryen romanlara yakışacak işkence yöntemleri üzerinde çalışanlar, akıl sağlıklarını gözden geçirmelidir.

serap'ın ölümünü fırsat bilerek kendi primitif siyasi tahayyüllerini, idea zannettikleri vasat fundamentalizmlerini parlatacaklarını düşünenler, az da olsa, utanmalıdır.

korkarım serap eser'in ölümü türkiye'nin şanlı kan davaları tarihinde bir dönüm noktası olacak. bunu engellemek için ne mümkünse yapmak, felaket tellallarına "sen haklıymışsın abi" demek durumunda kalmamak gerek.

(, 07.12.2009 14:55)

@4250082

25. serap,

sana allahtan gani gani rahmet diliyorum. benim gibi birçok insanın da senin için dualarını esirgemediğini biliyorum. bunlar bi yana. duyguları olan birçok varlık sana üzülür bu su götürmez bi gerçek.

şimdi diğer tarafa bakıyoruz. zamanında, senin gibi suçsuz insanları öldürmüş bi takım şeyleri savunan insanlar şimdi çıkıp “yaeaea işte o ben de olabilirdim anlıyor müsünüz? ben de olabilirdim!!1” siksikiği yapıyor. hem de hiç utanmıyor.

bi yanda zamanında öldürmediği bi bizim mahallenin bakkalının kaldığı bir şey.

bir yanda henüz liseye giden, gecenin kör vaktinde iki tane orospu çocuğu yüzünden can vermiş gencecik bi yaşam.

şimdi gel de empati kur. empati diye yırtınan taraflarınıza benim kafa girsin.

(, 07.12.2009 15:12 ~ 10.12.2010 12:09)

@4250129

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5