belki ilginizi çeker
  1. · seramik mühendisi
  2. · dumlupınar üniversitesi
  3. · iki ucu boklu değnek
  4. · seramik mühendisi
  5. · cam seramikler
gündem
  1. · babaların garip huyları
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · ece gürsel
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · aşk ı memnu
  8. · evde kalmak
  9. · gelik

seramik mühendisliği  

1. mezunu olduğum, hala insanların 'ne iş yapar o' diye aşağılayıcı ibareler kullandığı bölüm. geçen yıl mezun olan arkadaşların sadece yüzde 5 i bu mesleği icra edebiliyor, ilk mezunların neredeyse yüzde 70 i yurtdışında. seramik mühendisi arayan işletmeler/fabrikalar bile alternatif olarak metalurji veya kimya mühendislerini tercih ediyor. nihayetinde aslında türkiye'de malesef okunulası bir bölüm değildir.
    şu güzelliği vardır ki diğer mühendisliklerden daha kolaydır, ortalama yapabilme şansı yüksektir, diğer mühendisliklere geçiş veya hiç bozmadan çift anadal yapılabilir. ha bunlar da olmadı diyelim, sonuçta bir mühendislik eğitimi veriliyor ve mezun olduktan sonra ilk etapta iş bulunmasa da kendini diğer mühendislere göre biraz fazla yırtıp çalışarak, daha güzel işlere el atılabilir.
    seramik mühendisliği aslında çok kapsamlı ve zevkli bir alandır. malzeme, maden ve jeoloji mühendisleri hocalarımız seramik alanını tercih etmiş kariyerleri için...
    günümüz ve türkiye şartlarında akademik kariyer dışında bir hedef belirlenmişse kişi asla bu bölümü yazmamalıdır.
    (beatrix, 10.08.2007 11:58)
  2. ayrıca dumlupınar üniversitesinde en okunulası mühendislik bölümüdür, diğer mühendislikler daha iyi üniversitelerde de olduğundan dumlupınarda mesela bir endüstri mühendisliği okumanın çok ta bir anlamı yoktur.
    (bkz: iki ucu boklu değnek)
    (beatrix, 10.08.2007 15:13 ~ 15:36)
  3. metal olmayan ve organik olmayan toprak malzemelerden üretim yapılan alanlarda eğitim veren sadece dumlupınar üniversite'sinde bulunan bölümdür. cam,çimento,tuğla,kiremit, karo, vitrifiye, porselen... gibi birçok ürünün üretim süreçleri hakkında eğitim verilir.
    (sipidiksipidikyuzenbalik, 13.07.2009 00:11 ~ 00:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil