görseller
sepulturasepultura
sepulturasepultura
belki ilginizi çeker
  1. · sepultura adana konseri
  2. · roots
  3. · cavalera conspiracy
  4. · chaos a d
  5. · unconscious
  6. · choke
  7. · titãs
  8. · yazarlardan hikaye
  9. · we who are not as others
  10. · zenci metalci
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · aylin aslım
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · thierry henry
  8. · fotojenik olamamak
  9. · garip gelen kısa mesajlar

sepultura  

sayfa  / 2
  1. thrash metal yapan çok sağlam bi grup ama max cavalera zamanında mükemmeldi en ii albümleri roots'tur
    (dreamy, 06.03.2004 15:52 ~ 15:59)
  2. trash değil thrash yapan slayer'dan baya etkilenmiş grup.
    en iyi albümleri:
    (bkz: arise) (1991)
    (bkz: chaos a.d.) (1993)
    (bkz: roots) (1996)
    (bkz: against) (1998)
    (soulforged, 06.03.2004 15:58 ~ 01.05.2006 21:24)
  3. ilk dinlediğimde bana hayatımın ohasını çektirmiş**, direk kasetçiye koşup, "abi sepultura varmı" dedirtmiş, heavy metalin merkezinden* çıkmış bi grup.. zamanla bayar..
    (my dying bride, 30.05.2004 01:21 ~ 01:22)
  4. politik ve anarşist şarkı sözleriyle anavatanları brezilyada hükümet tarafından pek sevilmeyen, son olarak roorback adında bir albüm çıkaran grup.
    (hellhammer, 27.07.2004 21:34)
  5. 23 mart çarşamba günü yeni melek gösteri merkezinde sahne alıcak olan grup.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 15.02.2005 11:04)
  6. zamanın en hızlı trash grubuydu.max ;zion isimli oğlunun kalp atışlarını anne karnındayken kaydedip chaos ad isimli albumun introsu yapmış idi.
    (marooned, 15.02.2005 11:23)
  7. bugün akşam saat 6 sularında istiklalde görülmüş grup.konserleri var ya bugün.yanlarında bronx clubun sahibi ile geziniyorlardı.
    (stars giggle meh every nite, 23.03.2005 23:49)
  8. yeni melek de ki konserlerinde lucy fear ve false in truth un ardından sahne alan,performanslarıyla çok da etki bırakmayan grup...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 27.03.2005 23:15)
  9. max cavaleranın eski grubu. o şimdi soulflyda. ama kardeşi igor cavaleranın hala bateristlik yaptığı gruptur yamulmuyorsam.
    (giberling, 06.04.2005 17:50)
  10. vakt-i zamanında (max varken) çok başarılı işlere imza atmış fakat o gittikten sonra tiksindirici bir çöküşe geçmiş ve son albümleri roorback ile daha kötüsü olamazdı dedirten grup
    (ecologist, 30.05.2005 03:47)
  11. ispanyolca mezar.
    (marsellus wallace, 03.07.2005 22:34)
  12. propaganda roots bloody rootscut throat gibi kült şarkılara damgasını vurmuş grup. ikiye ayrılır bunların dönemi; max'li ve max'siz. yeni solistleri olan şahıs, sepulturanın eski bir hayranıdır ve menajerler sayesinde gruba katılmıştır. max döneminde hem müzikal hem de siyasi duruşları açısından dikkat çeken grup, max gittikten sonra çöküşe geçmiştir, doğrudur. ne varsa eskilerde var azizim diyerekten, bakınız verilen tüm şarkıların maxli döneme ait olduğunu eklerim.
    (nightwish, 04.07.2005 20:54 ~ 17.10.2007 16:00)
  13. max cavalera' nın yeni arayışları sonucu ayrılıp soulfly'ı kurmasıyla piç olmuş gruptur. soulfly'dan da pek bişey olmadığını düşünürsek karşımıza 0+0=0 gibi bir sonuç çıkıyor. yazık.
    (lucifersheritagename, 04.07.2005 21:10)
  14. apocalyptica'nın 1998 de çıkardığı inquisition symphony albümünde refuse/resist inquisition symphony adlı şarkları oldukça başarılı coverlanmıştır.
    (darkness of misery, 04.11.2005 18:35 ~ 24.11.2005 19:08)
  15. ilk zamanlarında death metal (bestial devastation, morbid visions) , daha sonra death thrash (schizophrenia, beneath the remains) , sonra thrash (arise) sonrası malum indie metal(choas ad) , hard core(roots vs...) karışımı birşeyler yapan , özellikle roots albümüne kadar tüm şarkılarını ezbere bildiğim, brezilyada imkansız gibi görülen şeyi başarmış bir azim örneği.
    (zaknafein, 02.12.2005 21:53)
  16. igor cavalera ile yollarını ayırmış gruptur.iyice de boku çıkmaya başladı bitirsinler artık demek geliyor içimden.grubun son hali şöyle :

derrick green - vokal
    andreas kisser - gitar
    paulo xisto pinto jr. - bas gitar

jean dolabella da konserlerde yardım ediyormuş.
    (zaknafein, 15.06.2006 14:49)
  17. her ne kadar kalan elemanlar kabul etmese de çöküşe yüz tutmuş gruptur artık.kendileri sentenced gibi zirvede bitirmek yerine sürünüp bitirmek yolunu seçerse yazık olacaktır bu gruba.ama her ne olursa olsun efsaneler arasında yerlerini alacaklardır.
    (silentpain, 08.07.2006 03:15)
  18. bir çok kişi tarafından trash yaptıkları söylense de aslında melodi ve riff kalıpları bakımında death ve melodic death metal e öncülük ettiğini söyleyebileceğimiz gruptur zira arise albümü metal müzik türünde devrim niteliğinde rifflere sahiptir, bir çok günümüz grubuna ilham kaynağı olmuştur.
    ayrıca brezilya' da verdikleri konserler esanasında ve sonrasında ufak çaplı (konser kitlesi kadar ) ayaklanmalara vesile olmuşlardır.
    (panzerfaust, 04.01.2007 14:20)
  19. sanırım 28 mart'ta istanbul'a gelmek yerine29 mart'ta üsküp'te konser verecek olan grup. sanırım 30'undaki nicosia konseri için kıbrıs rum kesmine buradan gidemeyecek olmaları nedeniyle türkiye yerine makedonya'da sahneye çıkacaklar. yazık oldu.
    (kaşıntı, 16.03.2007 01:37)
  20. territory'nin klibinde filistin'li mücahitlerin otağında bağdaş kurup kendilerine ikram edilen (ince belli bardakta) çayı alırken -mücadelenize saygı duyuyoruz- mesajlı bakışlara sahip grup elemanlarının kıymetbilirliğini takdir eden arkadaşlara, kemaliye'de karlı bir gün kış gününde icra edilen faslı tavsiye ediyorum. kanımca grup, bu ağaların yürek dağlayan namelerini dinleseydi feshederdi kendini fesh.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (bee veil, 18.06.2007 10:46)
  21. elime chaos ad kaseti geçmiş ne güzel grupmuş bu diyerek dinliyorum. bide birinden hoşlanıyorum tanımadan etmeden adını bile bilmeden. adını öğreniyoruz da önemli değil şimdi konumuz sepultura. neyse günler böyle hoşlana hoşlana geçerken her cuma okul çıkışı mutlaka gittiğimiz bici bicici* ye gidiyoruz. gömülmüş bici bicimi yemekle uğraşırken birden ne göreyim..o geliyor. yanımızda bulunan üst sınıflarda onu tanıdığından gelip yanımıza oturuyor. ben hiç bişe anlamıyorum o saatten sonra bici biciden. muhabbet ediliyor heyecandan ağzımı açıp tek kelime edemiyorum. sonunda söylemez olsaydı dediğim cümlesi geliyor.

- sepultura geliyormuş
    ( ve ben hiç utanmadan şu soruyu soruyorum )
    - adana ya mı
    - ?!

ulan ne işi var sepultura nın adana da diye sövüp duruyorum kendime ama çok geç tabi. bitmiyor tabi bununla, o andan itibaren sepultura nın adana konserinin tek seyircisi diye bi sıfat ekleniyor bana. bitaneyim biliyorum*
    (mara despina, 03.07.2007 03:02 ~ 03:02)
  22. ilk dinlediğim chaos a.d. albümünden kopamadığım grup.. 10 yıl geçti hala sık sık dinlerim, 10 yıl sonrada böyle olacak gibi.. diğer albümleri beni pek sarmadı.. bir territory, bir the hunt şarkısı gelmez bir daha..
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 03.07.2007 03:09)
  23. max cavalera'nın grubu terketmesinden sonra resmenhardcore yapan bir zamanların ünlü brezilyalı thrash grubu.ha efsanedi o ayrı
    (neyazdiginibilmeyendengesizkisilik, 03.07.2007 03:13)
  24. (bkz: sepultura adana konseri)
    (bkz: yok artık)
    (rasputin, 03.07.2007 04:41)
  25. kafa dinlemek için kasetlerini sık sık walkmanime koyduğum gruptu. son ses ve kulaklıkları biraz kulağıma bastırarak bir kaç parçasını dinler, kulaklıkları çıkardıktan sonra oluşan sessizlik, sakinlikle adeta yeniden doğmuş gibi olurdum.
    (luto, 06.08.2007 00:07)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil