bülent ortaçgil'in güzel bir şarkısı. az önce radyodan müslüm gürses'in yorumunu dinleme şanssızlığına uğrayarak nedense soğudum birden şarkıdan. (bkz. şarkıları arabeskleştirme)
niye her şarkıyı kendine özgü yorum saçmalığı altında piyasaya sürüyorlar keşke mükemmel haliyle kalsa keşke arabeskleştirilmese diye düşünürken kaybedilmiş bir bülent ortaçgil şarkısı
çok güzel bir bülent ortaçgil şarkısı.. kendi kendimize sorulan o soru var ya, niye diye, işte o yaraya parmak bastığı için gözümdeki yeri ayrıca özeldir. ve de en güzel yorumu müslüm gürses'in yaptığı kanaatindeyim, bir şarkı bu kadar mı etkileyici söylenir..
ilhan şeşenin aşk haklı albümünde yer alan,dinledikçe insanı aşk,sevgi pıtırcığı yapan,acıları depreştiren şarkısı...
bir dokun, bin ah işit, bugünlerde böyleyim
ister kal, ister git tarifsiz kederdeyim
gösterdin aşkın ucunu, öyle bıraktın gittin
bana attın suçunu, davayı ben kaybettim
aşk tanımaz gece gündüz birbirine katar gider
ne bahar dinler, ne güz güze bahar katar gider
ben böyle aşk görmedim, daha neler görmek var
ne istedin de vermedim, başka nasıl sevmek var
şu anda elimizdeki en düzgün yorumu levent yüksel'e aittir derim. oryantalist enstrumanlarla parçanın yorumu gerçekten çok özgün ve kulağa hoş geliyor. bülent ortaçgil'in yine parçanın kendisini kusursuz yapıp yorumlayamadığı bir eser olmuş ne yazık ki.
en sevilen için söylenebilcek olası bir cümledir.o olmadan başınıza neler gelebileceğini önceden sezersiniz ve bu cümleyi ona sarf ederek durumun ehemniyetini anlamasını sağlarsınız.
"anlamak çözmeye yetmez, sensiz olmaz" kısmı hayatımın en "sensiz olmaz" kısmında duygularımın göçmesine engel olup beni bir nebze kurtarmıştır. bülent ortaçgil muhteşem bir bestekar olmasına rağmen nedense şarkılarını yorumyalamıyor bence. yani bülent ortaçgil şarkılarını başkalarından dinlemek daha güzel oluyor. sensiz olmaz, bence en iyi müslüm gürses tarafından seslendirilmiştir. ordaki tüm arabesk, romantik, yaşanılası ve anlatılası duyguları hissettirebiliyor. bu durum bülent ortaçgil için de geçerli kanımca ki şarkısını müslüme vermiş.iyi de etmiş bence.
genelin aksine ilk duyduğumuz kişi (bkz: bülent ortaçgil) harici yorumlayanlarin da(bkz: müslüm gürses)(bkz: levent yüksel)gayet iyi yorumladığı muhteşem şarkı ama yinede bülent ortaçgil yorumu varsa diğerleri tercihim değildir belirteyim