görseller
sensiz istanbul a düşmanım 

belki ilginizi çeker
  1. · kaybetmenin tiryakisi bir çocuk gibi
  2. · ben yazmalıydım dedirten şarkı sözleri
  3. · kelimelerden alacaklı bir sağır gibi
  4. · şehirlere anlamlar yüklemek
  5. · gripin hastası olmak
  6. · uzak mesafe ilişkisi
  7. · kaybetme tiryakisi olmak
  8. · gripin
  9. · ağlatan şarkılar
  10. · emre aydın
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  4. · ezel
  5. · zongul ducks
  6. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · araban var mı sorusuna verilebilecek cevaplar
  9. · git de yatağı ısıt lan karı

sensiz istanbul a düşmanım  

sayfa  / 2
  1. geçtiğimiz yıl 22 kasımda yüxexeste ilk kez canlı söylendiğinde aklımıza kazınmış şarkı..akabinde 24 kasımda emre aydının studio livedaki konserine gittik gördük bir daha alkışladık..buyurdu geldi gripin yıktı geçti hepimizi..utanmasak emre sen in gripin kalsın diyecektik..fazlasıyla dinlenesidir lakin sakıncalı olabilir..herşeye rağmen 'gel gel gel gel' derken birol abimiz ne kadar yürekten çağırdığını anlarsınız başlarsınız siz de..istanbulu sizin için anlamlı yapan biri yoksa bile yüzleşirsiniz şehirle ,kendinizle..
    (dasein, 30.01.2007 19:54)
  2. fazla dinlenmemesi gereken parçalardandır kendileri. birol denen adamın sesi en eğlenceli şarkıyı bile içinize saplanabilecek keskin bir bıçak formuna sokabiliyorken, düşünün gerçekten içinde hüzün barındıran bir şarkıyı ne hale getirir, yüreğinizi nasıl dağlar.
    (kuzudis, 10.02.2007 12:54)
  3. ümit yaşar oğuzcan'ın zamanında biraz farklı dile getirdiği ruh halini anlatan sözdür.

"...
    istanbul neyin nesi
    bu yaşamak da ne oluyor
    senin olmadığın bütün şehirlere küskünüm.
    .."
    (neyapmali neetmeli, 01.03.2007 20:17)
  4. istanbulu seninle tanıdım ben.
    sen yoksan bu şehir kararır.ışıklar söner.
    sen yoksan uçmaz martılar bu şehirde, denize küserler.
    sen yoksan istanbul bakmaz yüzüme, gülümsemez boğaz ortaköyden yüreğime...
    sen yoksan bu şehir ağlar sevgilim.ıslanır kaldırımlar.
    sessizlik yankılanır ıssızlığımda.
    sensiz istanbula düşmanım sevgilim...
    seveceksem, sen olmalısın bu şehrin sokaklarında
    ayağının tozunu sürmelisin yollarına
    gölgen düşmeli kaldırımlara
    sen yoksan, ben olamam bu şehirde sevgilim...
    seveceksem sen olmalısın
    yoksan, bu şehre düşman yüreğim...
    (blinkin, 01.03.2007 20:57 ~ 21:19)
  5. cankoparan fırtınası mı gelen
    acıları ve umarsızlığıyla
    bu kaçıncı bölünüşü yüreğimin
    yeniden çoğalmalarda
    en olmayacak serlerde büyütürüz
    sancılı sevgileri
    kırgınlık kalır avuçlarımızda
    yakınmalar buz çiçeklerinde solar
    neden hep ayrılık üretir türkülerimiz
    ve hep suskundur eski geceler
    zaman tutsağı sevgilerimiz
    açar dağbaşlarının yalnızlığında...

-gönül duranoğlu
    (langstrand, 04.03.2007 11:07)
  6. her yerinde bu şehrin, beraber attığınız adımlarınız vardır onunla, o izler silinecek diye tek başınıza tekrar basmaya korkarsınız. çıkamazsınız bu yüzden evden günlerce, belki aylarca. işte yavaş yavaş aşkınızın en büyük tanığı o şehir kararır gözünüzde. onsuz nefes alamaz olursunuz sokaklarında. geldiğiniz en son nokta ise üstünden seneler geçmesine rağmen evinizde, onu her zaman beklediğiniz koltukta oturup umutsuzca gelmesini beklerken bu şarkıyı söylemektir. ve malesef yürekten sevmeyi bilmeyen kadınlar daha pek çok düşman yaratacaktır bu şehre.
    (navalboy, 04.03.2007 12:14 ~ 12:15)
  7. emre aydın ve gripin düeti şarkı..
    dinlenesi..
    (zeynepp, 04.03.2007 21:42)
  8. bir arkadaş yollar sana , dinlersin ama eksik kalan birşeyler vardır.o an duygusallığın en karanlık noktasındaysan dahada canını acıtır sözler.sonra koşarsın yanına sevgili olsun diye alkole sığınırsın, bir bakarsın saat daha çok erken ağlamak için..içersin, dinlerken akan gözyaşların bu kez yüzüne değil kalbine akmaya başlar ve sen zamanın sonu gelene kadar dinlemeye devam edersin..
    (violets, 12.03.2007 22:25 ~ 22:35)
  9. anıları gömmemek, gömdürmemek, geleceğe inat bir yanının geçmişte yaşaması. kahrolasıca bir boş anda fırsat bulup istanbul'a gitmişken hatıraların bulunduğu gizli yerden hortlayıp gün yüzüne çıkması sonucunda, gittiğine gideceğine pişman olmak. yanında olmamasına kızıp,arayıp küfretmek. bulunabileceğin mekanın bilinmesi sonucunda bir süreliğine eskiyi yaşamak. ama eski eskidedir ve aynı tadı vermemektedir. onu yanında tam olarak hissedemediğinden, bir anlık geçiçi varlığın anlamsız kalması sonucu inatla bir suçlu bulmaya çalışarak, çok sevdiğin uğruna birçok şeyi yok saydığın ve hala düşünmeden sayabileceğin birçok şey olmasına rağmen sırf o istanbul'da yaşyor diye istnabul'a düşman olmak.
    (rednext, 12.03.2007 22:41)
  10. gerçekten çok güzel sözleri olan bir gripin parçası...emre aydına da buradan selam etmek gerek herhalde...
    (cankush, 13.03.2007 08:15)
  11. hiç bir zaman yalnızlığın, ayrılık sonrası kadar koymayacağını düşünür insan. zaten çekilmez bir haldedir istanbul. hep koşuşturma, hızlı hızlı atılan adımlar ama nereye gideceği belli olmayan insanlar. asık suratlar, umutsuz yarınlar. hep de bu zamanlarda özlenir zaten, gülücüklerle uyanılan sabahlar..

"kestiğim ümitlerden yelkenler yaptım ama
    yokluğunda ne gidebildim ne de kaldım.."
    (mor kedi, 21.03.2007 18:50)
  12. istanbul sensizken günde en az 3 kere acaba beni özleyen benim için ah eden var mı lan diye düşünülerek dinlenen şarkıdır. sonra bu düşünceler yerini istanbulsuz ben bi hiçim lan a bırakır, her türlü acıtabildiğinden istabul'da olmayıp da şarkının hastası olduğunda sözlerin nerden gelip nereye gittiğine bakılmadan istanbul'u ve istanbul'da bıraktıklarını özletir.
    youtube daki klibi de izlenesedir:
    http://youtube.com/...
    (nasy, 21.03.2007 19:22)
  13. insanın içine derin bir hüzün yerleştiren şarkı... gripin'in böyle kahpedir dünya ile birlikte gözümde gral grup noktasına çıkmasını sağlayan iki şarkıdan biri. daha önce de boşver, üç, daha gençsin gibi güzel şarkılar yapmışlardı ama sanırım artık "oldu" bu adamlar.

yüzünü ilk kez gören bir çoçuk gibi
    gördüm kendimi gördüm!
    kırıldı ayna paramparça
    paramparça ne varsa kadınım,
    yokluğunda kaç damla göz yaşı eder adın?
    ne olur, gel, gel, gel, gel!...
    ben sensiz istanbul’a düşmanım!... *
    (haşmet asilkan, 26.03.2007 00:59)
  14. kanırtan gripin emre aydın şarkısı. acayip birşey.

ayrıca klip çalışmaları başlamış olan şarkı. klipte emre aydın'da oynuyor, performans klibi olacakmış ve arkada istanbul görüntüleri izleyecekmişiz.

bekliyoruz.
    (clementine, 16.04.2007 11:04)
  15. (bkz: kaybetmenin tiryakisi bir çocuk gibi)
    (justfrozen, 16.04.2007 11:06)
  16. sevgi kelebeği olup hüzünlü günler geçirenin söylediği sözdür. kendi fikrim, istanbul'un kendi başına aşık olunacak bir kavram olmasıdır. istanbul senle de sensiz de platonik aşkımdır. karşılıksız seviyorum.
    daha önce bir arkadaşımın dedigi gibi: "istanbul öyle bir kızdır ki, ona ne kadar sinirlenirsen sinirlen, yeniden aşık olmak için bir kere daha dönüp bakman yeterlidir."
    (pedagojik formasyon, 16.04.2007 11:26)
  17. ne gripin ne de emre aydın dinlemeyen şahsıma sesini duyurmuş, kendine müptela etmiş parçadır.
    aşkını istanbulla özdeşleştiren bünyelere ilaç gibi gelmemesi beklenirken, içimi acıtarak istanbuldan soyutlamayı hedeflediğini parçayı 354. kez dinlediğimde 243. kez çözümlerken anlamıştım sanırım.
    hayır, içinde istanbul kelimesi geçen parçaları zaten dinlenesi bulmamak elde değil*, fakat yokluğunda ne gidebildim ne de kaldım diyerek istanbula düşman olsan ne yazar, yerindesin işte kıpırdamadan, hediye süsü verilmiş ayrılıklarını düşünürkenkaçsana yiyosa.. dedirtmesi fevkaladenin fevki gibi gelmiştir.ya da öyle bişey işte.
    (babykaos, 25.04.2007 01:08)
  18. bir zamanlar içimden geçirdiğim ve neredeyse sözlerini ben yazsam herhalde çok farklı olmazdı diye düşündüğüm emre aydın'ın başarılı çalışması.
    (anlamam dane işi, 03.05.2007 02:41)
  19. her dinlediğimde, birileri ben giderken böyle hissetti mi acaba diye düşündüren şarkı.ben istanbul'un yokluğuna bunca küfrederken...istanbul benim yokluğuma küfrediyor mu?
    (bkz: istanbul)
    (bkz: @904068)
    (fitnefücur, 14.05.2007 16:32 ~ 22.05.2007 14:14)
  20. sevgiliden yeni ayrıldığınızda dinlenmemesi gereken şarkılar listesinde başı çeker.
    (capibara, 14.05.2007 16:46 ~ 16:50)
  21. dün akşamki emre aydın konserinde gözlemlediğim kadarıyla herkesin en çok eşlik ettiği, en çok alkış alan parçaydı. müziğin girmesiyle birlikte "heyy oo, eğlenelim bahar şenliği!!!" psikolojisinde olan gençler bir anda hüzünlenmiştir.
    (fb, 15.05.2007 08:37)
  22. sürekli olarak hilâl özellikle de üç hilâl figürleri gözüken bir klibe sahip.

00:18
    http://img527.imageshack.us/...

00:33
    http://img518.imageshack.us/...

01:46
    http://img522.imageshack.us/...

04:06
    http://img524.imageshack.us/...

04:15
    http://img527.imageshack.us/...
    (venom, 27.05.2007 17:58)
  23. (bkz: istanbul dan nefret etmek)
    (choochoo, 04.06.2007 10:43)
  24. olabilecek en iyi türkçe rock şarkı(lardan biri bence).
    (anfinindistortiondugmesi, 11.06.2007 11:11)
  25. başka bir şehir olsa olur yani dedirten şarkı.
    (witchontheroof, 11.06.2007 12:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil