ne söylediğinin farkında olmayan sevgilidir. kesinlikle böyledir.
öncelikle ne dediğini tekrar hatırlatalım '' senin için ölürüm'' . niye? niye yani sen öldükten sonra sevgilin dünyayı mı kurtaracak ? ya da sen öldükten sonra ebedi bir yasa bürünüp demir bakire mi olacak ? arkandan günlerce- haftalarca- aylarca ağlayıp yas mı tutacak?
''hayır''
öleyse niye ölüyorsun ? niye kendini bu kadar değersiz bu kadar leş bu kadar ebleh gösteriyorsun ? senin annen baban senin arkadandan boşuna mı ağlayacak ? soranlara ''sevgilisi için öldü'' mü diyecekler?
hayır yani bunu söylerken çok ciddi olanlar var böyle. kafelerde filan görüyorum. ''ay tatlım ben senin için ölürüm ya'' akabinde ''ehi ehi çok tatlısın '' ulan bu ne kadar kıymetsiz bir şey ya. yani canını , seni az da olsa sevenleri bir çırpıda bir ''ay çok tatlısına '' çatıra satıveriyorsun. aklın yok mu lan senin?
sorsana bi kendine sen öldükten sonra ne olacak diye?
ben söyleyim bebişim. sen ölürsün. hatun*oğlan 3 gün ortalarda dolaşır ''nasıl ölür'' diye. sonra yavaş yavaş etrafta ,ortamlarda belirmeye başlar. muhtemelen en yakın,en teselliperver erkek arkadaşıyla kütüre, patıra, çatır çatır çıkar. erkek içinse durum biraz farklı olabilir.
yani diyeceğim o ki sen onun için ölürsün ama dünyada hiçbir sikim değişmez. bu sebepten her gece gel ya da bu gece gel ya bu gece gel ya da yine de gel.
-ölmeye ölmeye ölmeye geldiiiik
-berkecan sen ne diyorsun ya, ne ölmesi?
-senin için ölürüm diyorum necla senin için ölürüm.
-ben ne yapayım lan senin ölünü
-ama necla ben düşünmüştüm ki
-düşünme sen berkecan, düşünme. bak düşünce ne kadar saçmalıyorsun.
-tamam necla, ne yesek akşama?
nefes alsın yeter düsturundan haberdar olmayan sevgilidir. nefes almak yetmese de başat ilke, nefes almaktır.
ayrıca hayat; eft'si havalesi olan bir şey değildir. "allahım ben ölüyorum ama kalan ömrüm şunun olsun" gibi bir pazarlığın söz konusu dahi olacağını sanmıyorum. olsaydı sanırım sevdiğimize ömrümüzden bölümler hediye etmekten hiçbirimiz kaçınmazdık.
partnerinden "ölüm,ölüm dediğin nedir gülüm? ben senin için yaşamayı göze almışım." gibi bir cevap gelirse fazlasıyla arabesk bir ilişki yaşayan sevgili olabilir.
büyük laflar etmeyi seven sevgilidir. muhtemelen her zaman süslü cümleler kurmakta ama iş bu sözlerin gerçekliğini göstermeye, yani davranışlara geldiğinde yine başka süslü laflarla, geçiştirmelerle idare etmektedir.
(bkz: ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz)