bazen şaşkınlıktan ve sevinçten de bir şey diyemediğimizde yaptığımız şey.
bakılan varlık büyük ihtimal trendir.
(camel, 13.12.2005 02:53)
bünyenin tutukluk yapması
söylenen sözün ne kadar içten olup olmadığını hissetmek için dikkatlice gözlerinin içine öylece bakmaktır.
erkek arkadaşınızı bir türlü sevemiyorken ilişkiyi sürdürdüğünüzde başınıza gelen durum
(libra, 14.12.2005 01:47)
natasha bedingfield gibi biri gelip size " i love you is that ok"(these words'un son sözü gibi) derse kaçınılmaz olan durum.
n.b. : i love you is that ok?
fakespeare: (tek kelime edemez ama aklından geçenler şöyledir):
---> ne?kim?nasıl ay lav yu?nasıl okey mi ya?deli misin.öyle bi okey ki.yihhuuuu hobareeeeyy...
fakespeare yerden 7500 feet yükselir ama ağzından tek bir kelime çıkmaz.
erkek bireylerin "ulan dalga mı geçiyor yoksa ciddi mi?" diye düşünmesi sırasında gerçekleşen eylem.
yakup kadri karaosmanoğlu'nun şöyle bir sözü vardır:
"hiç bir kadın yoktur ki 'seni seviyorum' sözü önünde hissiz ve ilgisiz kalabilsin"
meali: eğer bir kadın "seni seviyorum" sözü karşısında öylecene bakakalıyorsa o kadın duygusuz ve acımasızdır.
işte maalesef tüm genellemeler yanlıştır ama geçerli olduğu doğru ve karakter tahlili yapılabilecek bir öenrme nitekim. tabi ki hiç bir şey analiz yapmak için tek başına yeterli olmuyor zaten aksini savunmak ön yargılı olmak anlamına gelebilir gelmeyebilir de. bi şeyler bi şeyler.
(viola, 15.12.2005 22:58)
sadece arkadaş olarak görülen birisi "seni seviyorum" dediğinde olması muhtemel şey.
fakat aynı şey hoşlanılan birisinden duyulunca da aynı tepki verilebilir.
tabi ki boş boş değil de,"gözlerinin içinde boğuluyorum,gel ve kurtar beni" der gibi bakılması gerekli.
(çarut, 17.12.2005 00:48)
öyle çok başıma gelmiştir ki...
burada yazıldığı gibi karşıdaki kişiye olan sevgi ya da güven eksikliğinden değil, dudaklardan dökülecek kelimelerin o anın büyüsünü bozmasından korkmaktan kaynaklandı hep...tabi ki ''ben de seni seviyorum'' diye karşılık vermek en mantıklısıdır ancak bazen öyle çok seversiniz ki söylemeye bile kıyamazsınız...zorlasanız da o kelimeler dökülmez dudaklarınızdan...
bir de seni seviyorum diyince duymamazlıktan gelen tip vardır kendim olurlar salakça ve öküzce birşeydir kendi başınıza denemeyin. tabii en kötüsü sana aşığım diyince gülmekten sandalyeden düşme tehlikesi geçirmektir.
çocuk bu salak ana tanık olmadı korkmayın.
çok beğendiğiniz birinden geliyorsa bünyede richter ölçeğine göre 8 şiddetinde depremler yaratabilen bir durum karşısında bünyede yaşanan sarsıntının etkisiyle konuşamamaktır. konuşulsa ebele kübele gibi anlamsız sözler çıkacağından bu sessizlik bir süre için iyidir. uzatılırsa tadı kaçar.
içinden şehirler geçmesi .
(camel, 14.07.2007 13:11)
''sen seviyorum'' cümlesini hiç beklememek, duyduktan sonra dumur olmak ve söyleyen kişiye öylece bakmak...
'' ben de seni seviyorum '' denilemediği anlarda yapılacak en mantıklı harekettir. günler sonra hakkınızda '' öküz-tren '' dedikoduları çıkabilir fakat aldırmayınız, zira öküz de, tren de '' yalan '' dan çok daha üstün ve yararlı şeylerdir.
seni seviyorum diyene teşekkür etmekten daha mantıklı bir davranıştır. bazen öyle anlar gelir ki susmak en iyi cevaptır, gözler kalbin aynasıdır. ama karşıdaki insan da hep cevabını duymak ister, kelimeleri her tekrarlayışta tekrar hissetmek ister. evet atalarımız demiş söz gümüşse sükut altındır diye ama bunu hayat felsefesi olarak kullanmamalı; ilişkiyi kurtarmak, bir nevi götü sağlama almak için dikkatli hareket etmek de gerekir.