söylendiği ortama bağlı olarak şoka uğramış olması muhtemel sevgilidir.
platonik olması mümkün olan olağan sevgilidir.
muhtemelen duygularınız gerçek mi diye gözlerinizden okumaya çalışan eşşek sevgilidir..
bir de yüzü kızarıyorsa, mahçuplaşıyorsa bir anda... bi insandaki utangaçlığın en tatlı, en sevimli halidir bu, sevilesidir.
ben susayım da karşımdaki bu sessizlikten istediği anlamı çıkarsın o mutlu olsun benim de başım ağrımasın düşüncesinde olabilir kendisi.
içinden geldiği zaman söylemeyi bekliyordur, rol yapmıyordur, endişelenmeyiniz, mutlu olunuz.
belki de söylenene inanmayan sevgilidir. o kadar yıpranmış öyle yormuşsunuzdur ki seni seviyorum sözünüz güvensizliğine yenilmiştir .
daha önce belki kendisinin onu sevip sevmediğini düşünmemiş ya da bir sonuca varamamış ve onu o anda kafasında tartan sevgilidir...
-hımm beni seviyormuş..peki ben de gerçekten seviyor muyum?ya sevmiyorsam!yalan söylemiş olurum..pufff öle de boş boş suratına bakıyorum..bir şey desem bari!hah!
-teşekkür ederim!
bu sözü çok erken duyduğu için samimiyetine inanmayan ama inanmak isteyen, korkak sevgili de olabilir bu.
utangaç sevgilidir kendileri.
bu sözün bir cevap beklentisiyle söylenmemesi gerektiğine inanan ve de içinden geldiği anda sevdiğini ifade etmek isteyen sevgili de olabilir.
-seni seviyorum
-ben de...
-
anlıyorum
daha fenası da mümkündür tabii:
-seni seviyorum
-...
-sen?
herşeyin altında bir artniyet aramamak gerekir belkide sadece bu güzel cümleyi duymuş olmanın mutluluğunu içine sindirmeye; o anı dolu dolu uzun uzun yaşamaya çalışıyordur.
+ seni seviyorum
- (............)
+ ziya!
- (............)
+ duymadın mı? seni seviyorum dedim
- ha öylemi pardon, iyi, güzel.
+ ziyaa!
- ne var ya?
+ hayvansın!
acaba diğeri bunu bana daha mı içten söyledi diye düşünmeye ihtiyaç duyan bir adem çocuğudur.
hayatınızın film şeridi gibi gözünüzün önünden geçmesi geyiğinin geyik olmadığınızı anlamanızı sağlayan, cevabı alana kadar ecel terleri dökmenize neden olan sevgili.
belki gözlerinin haddinden fazla manalı baktığına inanan biri olup "söylememe ne lüzum var, ne güzel bakıyorum işte" diyerek bel bel sevgilisine bakmayı yeterli bulan sevgili örneğidir.
sizi sevmeyen bir sevgilidir; işte o anda onun hiç bir zaman sevgiliniz olmadığını anlarsınız.
"sadece takıldığımızı sanıyordum" diyen sevgiliden yeğdir.
(bkz:
beterin beteri var)
(ozerk, 29.09.2007 13:41)
%99 sevmeyen sevgilidir
belki de hayatına daha önce girenlerin soğukluğuna o kadar alışmıştır ki kendi içi de soğumuştur. güzel cümleler, seni seviyorum'lar filan etkilememektedir onu artık. "bi çekil kenara, daralttın beni." demeyi öğrenmiştir belki de maalesef.
hangisini tercih ederdi sevgili?
+ tüm içtenliğiyle "seni seviyorum" diyebilmiş olana karşılık, yalanlardan kurduğu bir dünyada ilişkiyi yaşatmaya çalışan birinin "ben de" diyebilmesini mi??
+ yoksa "seni seviyorum" sözünün içtenliğinden memnun kalıp, şaşırıp, utanıp, sessizliğe bürüneni mi?
bazen sözlerden çok mimiklerin önemli olduğunu kavramak gerek. susup kalmışsa sevgili belki gözleri ışıl ışıldır. belki dudaklarına masumane bir gülücük yayılmıştır. belki de susuyordur evet, ama dudaklarıyla iletişime geçmiştir bile...
kısaca yalandan bir "seni seviyorum" yerine, hissetmeden söylenen bir "seni seviyorum" yerine, sırf karşıdaki söyledi diye söylenen bir "seni seviyorum" yerine; sessizliği seçmek en mantıklısıdır. önemli olan gönül birlikteliğiyse, önemli olan anlaşabilmekse; ve siz hala çıkıp ona "sevgili" diyebiliyorsanız, susup kalmasının altındaki gerçek önemlidir. susarken takındığı ifade, öpücüklerinin sıcaklığı... tüm bunlar anlatır gerçeği. belki de anlarsınız yakında, ama doğru kişiyi bulunca...
(elera, 19.12.2007 14:24)
eğer aynı şekilde karşılık verirse evlenmenin önünde bir engel kalmayacağını kavramış, ama ona da yanaşmak istemeyip, bunu nasıl söyleyeceğini o ana dek ertelemiş ve hazırlıksız yakalanmış sevgilidir.
eğer sevgili erkekse panik yapmanıza gerek yoktur. o da sizi seviyor olabilir.
eğer sevgiliniz kızsa panik yapmanıza gerek vardır. yüzde yüz sevmiyordur.
o an göz göze gelindiği zaman söylenirse böyle bir durumun gerçekleşmesi normaldir. hayat sadece sevgilinin gözlerinin içerisinde saklıdır. kendini ve yaşama hevesi orada bulunur.