ikilemde bırakan, duyulduğu anda "nasıl yani?" sorusunu sordurtan bir cümledir. eğer ortada bir ilişki yoksa "ee napayım" dersiniz ama bir ilişki varsa da çok uzun sürmez üç vakte kadar biter.
seni seviyorum ama sana karşı tutku ya da heyecan hissetmiyorum demektir. sevgiliye söyleniyorsa söyleyen adına üzücü birşey, çünkü aşık olmadığı bir insanla sevgiliyse niyedir yani? bu niye sorusunun cevapları söyleyen kişinin içinde bulunduğu acı tabloyu oluşturur.
iki kelimeyle özetlemek gerekirse "deli saçması" denebilir. çünkü bu sözü söyleyecek konuma gelmeden önce bütün bunları düşünmek gerekmeli ve ona göre hamle yapılmalıdır. aksi takdirde bu söze maruz kalan kişi tek taraflı aşk batağının içine düşebilir ki bu çok kötü bi durumdur. dolayısıyla kişiyi kendine bağlamadan önce hisler kontrol edilmelidir. bu insani bir görevdir.
sevgim hiç bitmeyecek sana karşı ;ama aşık olmuş olsaydım belki çoktan bitmiş olurdu gibi çok optimistik bir yaklaşımla ele almak ilişki açısından daha iyi olur zannımca.(bkz: bu ne yaman çelişki böyle
"sensiz yapamam, senin olmadığın yerde duramam ama sana karşı hissettiğim o ateşli, heyecanlı, dizgin vurulamaz, aklı bir karış havada gezen duygular yok artık." anlamına gelen bir söz olsa gerektir. ilişkinin daha sağlam temellere oturduğuna delalettir.
-seni seviyorum bilal ama aşık değilim
-normaldir himmet arkadaşız sonuçta
-evet evet arkadaş kalalım onu diyorum
-himmet arkadaşız zaten
-öyle kalalım
-tamam
-ama sıcak bir yakınlaşma olsa fena da olmaz hani
-himmet sapıtma gene
-aşk yok yav sadece sevgi yani
-vela havle
-beline kuvvet
-illa bilal yatır beni zik diyon
-öyle evet ama aşk yok
-hey allahım koca translantikten şu abazan ibneyle düşürdün ya beni şu adaya ben daha bi şey demiyorum.
-kırıcı oluyosun bilal bazen.
-bi git hindistan cevizi topla noolur.
-severim hindistan cevizini ama aşık değilim bak ona da.
-aferim
-sana hindistan cevizim diyebilir miyim.
-de amına koyim onu da de dodo kuşu de istersen bi onu demedin zürriyetini siktiğim.
daha çok ilişkinin ilerlediği hayli zaman geçtiği,ilişkinin alışkanlık haline geldiği dönemlerde söylenen cümle.bazen de sevmesen bile sırf durumu kurtarmak karşıdakini incitmemek adına söylenen kurtuluş cümlesi.sevmiyorum diyememenin kıvırtması.
mantıklı bir önermedir çünkü aşk hayranlıktır ve siz o insanı keşfettikçe hayranlığınız sevgiye dönüşmeye başlar.tabi herşeyde olduğu gibi zıttı da mümkün;nefrete de dönüşebilir.bu yüzden aşk aslında kalıcı birşey değildir,emek isteyen sevgidir.aşık olduğunuz bir insana "senden nefret ediyorum." demeniz çok zor değilken sevdiğiniz bir insana demeniz için kalbinizin çok kırılması gerekiyor ve kesinlikle daha yıpratıcı olur ve de kesinlikle "sana aşığım ama sevmiyorum."dan daha iyi bir cümledir.
kendine güvenmeyen, ne istediğini bilmeyen, iki lafından biri yalan olan kaypak insanların aşkı sevgiyi kendi bataklıklarında batırmaya çalıştıkları cümledir. zaten bu tiplerin iki dudağı arasından bundan hayırlı bir laf da çıkamaz, doğalarına aykırı olur. cümleyi duyan kişi sarfeden gibi olmak istemiyorsa, cümlenin akabinde olay mahalini kaçmak suretiyle terk etmelidir.
hadi ya ne kadar da hoşuma gitti tarzında cevap alması muhtemel kişinin söylediği cümledir.ne alakadır ki aşkı maşkı karıştırıyorsun o zaman kardeşim denir kendisine ve muhtemelen bir daha da görüşülmez.