derin gözüken ama günümüzde anlamını tamamen yitiren sevgi sözcüğü. 9 denek üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, bir amaca ulaşma adına kullanılan şeyler arasında "seni seviyorum" kelimesi kullanıldığında 1/4 şansınız var. ama bu iki kelimeyi kullanmazsanız şansınız 4/5 'e yükseliyor(9 denek 4+5 olarak gruplandırılmıştır).*
hiç bir zaman söylenmemesi gereken, söylendiğinde kızlarda mutlaka göt kalkmasına neden olan cümle. erkekleri karıştırmıyorum, çünkü erkeğin götü kalkmaya niyetliyse kalkar. sevgiyle alakası yoktur.
sevgi ve aşk asla pazarlık konusu olmamalı, üzerinde konuşulmamalıdır. önemli ve derin duygular ağızlara sakız olursa hiç bir değeri kalmaz.
salak kızlar bunu sürekli duymak isterler. zorla söylettirirler. sonra söyleye söyleye bir anlamı kalmayınca artık sizden bıkıp terkederler. bütün kadınlar maymun iştahlıdır. hiç bir zaman tatmin olmazlar. insanı tüketirler.
sevgi gösterme şekilleri bulmada üstün yaratıcılığını kullanma açısından fakir olan insanoğlunun fazla yüklenerek anlamını kaybetmesine neden olduğu söz öbeği. yerinde ve zamanında ama az ve öz kullanıldığında hangi dilde söylenirse söylensin kulağa en hoş gelecek ses dizisi.
bir kişinin , kendisinden bağımsız bir diğerine karşı kısaca "sevgi" şeklinde ifade edilen , duyduğu hoş duyguları ifade etmek icin kullandığı , tahminimce daha çok anglo-sakson kültürü içerisinden çıkmış sinema filmlerinin ülkemizdeki kültürel şablonlaştırma etkisi ile anlamını yitiren , zamanımızda daha çok söylenmesi utanılır hale gelen , kalıplaşmış cümle.
-seni seviyorum ali.
-uff sıkıldım ya.
-seni seviyorum ama.
-pardon , buralarda su satılıyor mu ?
değerini bilen ve hisseden bir insanın,içten ve sadece kendisine söylenmiş bir şekilde duymak için her çılgınlığı yapabileceği, iki kelimelik yer kaplayan ama iki kitaba sığamayacak olan şiir
bir gece vakti boğazı izlerken istanbul ışıklarında şarabınız elinizde sigaranız tüterken ve yanınızda sadece aşkınızdan-ona her şey feda olsun diyebileceğiniz aşkınızdan- kulağınıza küçük bir öpücük ile bırakıldığında kalbinizde kraterlerin açılmasına neden olabilecek kadar güçlü bir sevgi sözü
ben de diye klasik bir cevap duymamak için karşınızdaki kişinin
sevildiğinden emin olabilirsin olarak söyleyip bunu açıkladığında sizin onda sen de diye yanıt verip kendisi deli edebileceğiniz
doğru kişi tarafından söylendiğinde iki kelimeyle sizi dünyanın en mutlu insanı yapabilecek cümle
'söyleyince anlamsızlaşıyo' diyerek söylemeyi beceremeyenin, ya da hiç duyamayanın * insanları kandırmaya çalıştığı, aslında karşında doğru insan olduğunda söylemenin de duymanın da hoşunuza gideceği söz
sevgilinizin ayda en az bir kere size ona söylemediğinizi hatırlatacağı ve uğruna tartışma yaratacağı kalıplaşmış kelime topluluğu,bazen her gün söylemeniz bile yetmeyebilir kendisi için.
eğer hissiyat içtense içerdiği anlamı kalıplara sığdıramazsınız
tabi o ayrı bir durum..
ilk duyduğumdan bu yana sık sık duymaya ihtiyacım olacağını düşündüğüm fakat değer kaybı ve samimiyet açısından hayatta sayılı olarak duyulması gerektiğine inandığım* söz grubu