|
|
- geçmiş zamanda kalan her şey gibi acı verir bu kelimeyi de duymak bazen. karşınızdakine duyduğunuz histen çok, artık eskisi kadar sevilmemek, önemsenmemek insana acı verir. ben ne yaptım da bu değerim değişti diye.
bazen de size sevgisini zamanında söyleyememiş birinden duyarsanız. halbuki o zaman siz de onu deli gibi sevmekteyseniz, cidden yazık olmuş demektir. o zaman bu söz cesaretsizlik yüzünden yaşanamamış, iki taraf için de platonik olarak kalmış bir aşkı anlatır.
- (bkz: bana böyle gelme)
- (bkz: seni sevmiştim)
- seni seviyordum ve senin haberin yoktu.
saçlarını izliyordum uzaktan,
kulağının arkasına düşüşü ve burnun herkesten başkaydı işte.
güldüğün zaman yukarıya bakardın.
yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı, ne güzeldiler...
sen bilmiyordun, ben seni seviyordum.
kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler.
duvarlara, vitrin camlarına kaldırımlara çarpıyordu.
geri dönüyordu çoğalarak.
senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi,
her şeyi erteleyişim oluyordun.
kalp ağrısı oluyordun, birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun.
mevsimler değişiyor ve büyüyorduk.
dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyor ve bazen tekin olmayan suların
üzerinden atlıyorduk.
cesurduk...
ufuk çizgisi maviydi,gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller.
ben seni seviyordum, bilmiyordun.
sevinçlerim oluyordun arasıra, sen hiç bilmiyordun.
sonra herhangi biri oldun.
bütün sevinçlerim bittikten sonra yağmurlar yağdı serin haziran akşamları...
sonra bir gün uzaktan gördüm seni.
saçların bana inat, başın her şeye meydan okuyarak.
işte yine aynı...
kalbimi acıttın.
her zamanki gibi.
değiştik sanıyordum.
ve sen yine bilmiyordun.
simdi bunu anlatsa sana birileri. kimbilir?
ya da bosver... bilme en iyisi...
not: yazı bana ait değildir.(mualla, 01.05.2006 21:17 ~ 07.11.2007 11:42)
- "senin için n* dersten kaldım ben" "yemek yiyemiyorum" "sana tam üç yıldır aşığım" gibi cümlelerle desteklendiği takdirde tadından yenmeyecek bir nidadır. inceliyoruz:
-haluk biliyor musun ne oldu?
-ne oldu hülya'cıım?
-biz metinle çıkmaya başladık
-nası olur. ama, ama ben sana aşığım hülyaaaa, bunu bana nası yaparsın. senin yüzünden 8 dersten kaldım, okul uzadı bıdı bıdı bıdı
-e ama biz sadece arkadaştık*
-hayatımı mahvettin ulan, hülya parçaladın laan ciğerimi(yazar notu: dikkatinizi çekmek istiyorum, er kişi aniden sinirin de verdiği gazla sertleşmye, çirkefleşmeye başlamıştır)babamla kavga ettim senin için, senin için yaptıklarımı bi düşünsene(iyiliklere yüze vurma mode:on)
-e ama, şey, ben, kem küm... (y.n.:e kızcağız ne diyebilir ki böyle bir durumda, çocuk hayatını mahvetmiş, kızın bi boktan haberi yok, o sümüklü metine kaçmış, kem küm etsin tabi, haktır, revadır)
-seni seviyordum hülyaaa........!!!!! (y.n.: buradaki geçmiş zaman çok önemlidir, zira çocuk nankörlük olarak nitelendirdiği eylemin sonucu olarak bir anlık da olsa sevmemektedir artık kızı. fakat ne derler bilirsiniz: .ikilmiş .ötün davası olmaz.)
örneğimiziden de görüldüğü üzere bu cümle bu haliyle pek bi şeye yaramaz, sadece olayları kötüleştirir. bu nidanın işe yarayan versiyonu için: (bkz: seni seviyorum)
allah hepimize cümlelerimizi doğru zamanda doğru yerde doğru zaman kipiyle söylemeyi nasip etsin*(ba of, 01.05.2006 22:39 ~ 22:40)
- ne hoştur birini sevme sürecinde dinlenebilecek en iyi şiirlerden birisi. evet onu seviyordum ama o bilmiyordu. ve her gece yatmadan dinlerdim.
- -dum ekinden de anlaşılacağı gibi. artık sevme eyleminin yapılmadığını belirten cümle. ama eskiden yapılıyorumuş.
- kimi yerde seni seviyorum cümlesinden daha güçlü bir etki yaratır, lakin: durumu çözülemez hale getirmekten başka bir işe yaramaz... uzak durmak gerekir. bazı kelimeler kendinden menkul, tehlikelidir zira. yine de duramaz, edemez kullanırsanız, size kolay gele!
- iclal aydın'ın kasedinde yer alan,platonik aşkların istiklal marşı....
simdi bunu anlatsa sana birileri. kimbilir??
ya da bos ver...bilmesin en iyisi...
- (bkz: love will tear us apart)
- (bkz: sen sevme beni)
- eksik bir cümledir. zira tamamı şöyle olmalıdır:
"seni seviyordum, seni seviyorum, seni hep seveceğim...(emigrant, 21.10.2007 06:40 ~ 23.10.2007 08:35)
- onu en son bir sabahın gündüze kavuştuğu an hızlı hızlı yürürken görmüştüm.
fazla değil bundan dört yıl önce. ama ona onu sevdiğimi söyledikten tam altı yıl sonra.
beni o tanıdı. sevinmeliydim. ama şaşkınlıktan kelimeler çıkmıyordu ki ağzımdan.
seni hala seviyorum demeliydim oysa...
gene büyüyecekti gözbebekleri. ve gene incelecekti gözlerinin maviliği. ve ihtimal ki gene bana altı yıl önceki gibi bakacaktı. ve ihtimal ki ben gene midemin ağrısından uyuyamayacaktım geceleri...
seviyordum ben onu.
akmış günler su gibi... değişmiş hayat... benim farklı dertlerim olmuş köprülerin altından sular akarken.
sonra eğlenmek için açılmış bir sitede arkadaşımın arkadaşının sayfasında gördüm adını. o kadar küçüktü ki resmi.gözleri zor seçiliyordu... yüzünde hiç göremeyeceğim kadar tatlı bir gülümseme...
ama belliydi hayalimde, gözbebeklerinin incelttiği maviliği..
seviyordum ben onu...
- (bkz: oysa ben seni tüm yalanlardan daha çok seviyordum)
- (bkz: ah ne kadar az duydum)
- içinde bir çok yaşanmışlık barındıran,çok güzel bi iclal aydın yazısı belki de şiiri bilemedim
|