seni seviyorum ile farkı sadece karşı tarafı tatmin etme amacıdır. yoksa seni seviyorum'dan farkı yoktur. çünkü ya seversin ya sevmezsin yada birşey hissetmez. miktarı olmaz. olsaydı seni birazcık seviyorum gibi saçma cümleler kullanırdık.
asla tarifi olmayan duyguları anlatmak istersiniz bazen...ama işte olmaz.hiçbir kelime yetmez anlatmaya.o an aklınıza gelir.ne gerek vardır ki süslü cümlelere kelimelere.içinizden gelerek candan bir seni çok seviyorum derseniz bilirsiniz ki "o" anlar zaten taşıdığı yükün ağırlığını.çünkü o da sizin gibi bilemiyordur nasıl anlatacağını...
birinin gözlerine bakarak, bütün aşkını sevgini, korkunu, üzüntünü, sevincini, mutluluğunu, hüznünü, yalnızlığını, yalınlığını, yakınlığını içine atıp o kelimenin birine söylemek için ben yıllar biriktirmekteyken yalnızlığımın heğbesinde, artık gençliğin 160 karakterlik sığ dehlizlerine kurban gitmiş.
-sçs- olarak kısaltılmış, sözüm söyleyene içine sıçılmıştır.
karşılığında "efendim baağa mı dedin??" cümlesini duyunca, "hay ağzımı kırayım" cümlesini de sarfettiren normal halinin arka planı sevgi silsilesiyle bezenmiş, duygu taşımı cümledir.
hadi daha öncesinde öküzdün yada gazozuna ilaç atmışlardı, kendini erol evginle sanarken yanındaki erol taş, o derece uçurum yani, adam dövüp bir de dilendiriyor sen yine aldığın darbelerden "seviyorum ben be galiba" diyorsun, mazoşist olmuşun sadist manyaan elinde aman neyse durum bunun gibi bişiydi diyelim önceden ama en azından bu cümleyi sarfederken itina ile davranmak esastır, boş konuşuyorum ama demişler bi kere ota da boka da...
(bkz: niye seviyon ki)
söylemesi kolay sözdür. ispatı da affedersiniz, kıç ister. sonuçta, 7 hece ve 16 harften oluşan bir cümledir. dedem de söyler bunu. icraat ister, icraat.
uzuuun bir süre platonik aşkla bağlı olduğunuz kişi ile yakınlaşmaya başladıktan sonra günün birinde kollarınıza girdiğinizde söylemesi hiç de kolay olmayan sözdür.
cep telefonları mesajları ve msn iletileriyle katledilmiş söylenmesi yaşanmasından daha zor olan cümledir.
sms atarken ve msn iletilerinde sçs olarak özetlendirilmektedir.
oysa ne anlamlar yüklenmiştir bu cümleye insanlar. ilk söylendiğinde kalbinin duracağını hisseder insan, bir daha bu cümleyi kurmak sanki mümkün değilmiş gibi düşünülerek hazırlanır insan. soru öbeği olmadığı halde hep cevap beklenir bu cümleye, cevabın iyi olmasından çok içten olması önemlidir, çünkü bazı insanlar sadece bir kere sevilip bir kere seveceğine inanmışlardır.
seni seviyorum cümlesini kullanmak kolay olmasından çok değerli olması düşünülmelidir, her gün kullanılan bir cümle olduktan sonra kıymeti yerdeki çamurdan farksızdır. hele telefon cümlelerinin kapatmadan önceki son cümlesiyse bu cümle orada tüm benliğini yitirir.