belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · domuz gribi
  7. · insanın hayatına sıçan şeyler
  8. · mercedes travego
  9. · şekip at şekeri

seneye de giyersin diye büyük kıyafet alan anne  

1. yokluk görmüş, çocuklarını da yokluk içerisinde büyütmeye çalışan annedir. tüketim kültürünün dayattığı tüketim çılgınlığına kapılmamıştır aynı zamanda bu anne. bir de bu annelerin çocuklarının ders kitapları, bir üst sınıfa geçen birinin kitapları olur genelde.
    (aytok, 07.04.2007 14:04)
  2. çocuğun büyüme dönemini aile bütçesine en az zararla nasıl geçiririm diyen anne tipidir.haklıdırda zira çocuk herşeyin pahalısını ister ve 6 ay sonra giyecek çöpe gider.ama bunların içinde en fecisi ayakkabının büyük alınmasıdır.çünkü topa vurulduğunda ayaktan fırlayan ve arkadaşının kafasına isabet eden,sokağın ortasında biri bastığında ayaktan çıkan bir ayakkabı insanı oldukça zor duruma düşürmektedir.
    (muvo, 07.04.2007 14:46 ~ 14:46)
  3. genelde çocuğuna aldığı ayakkabıyı da bir-iki numara büyük alan, yol için hazırladığı yolluğu da üç gün yetecek kadar hazırlayan, harçlık olarak sana yeteceğinden de fazlasını vermeye çalışan annedir.
    (katalizör, 07.04.2007 14:47 ~ 14:51)
  4. (bkz: anneeeee seni arıyorlar)
    (steinmetz, 07.04.2007 14:51)
  5. çocukluğumda sık duyduğum cümledir:

--biraz büyük olsun,seneyede giyersin...

buraya kadar tamam,kıyafetleri anladım,ayakkabıyı anladım ama ulan bisiklette büyük alınır mı be??

ama alındı işte,kaldırımdan binip,kaldırıma yanaşıp iniyordum.şu hayvani,aynalı,kornalı bisikletlerden...pinokyolara ve bmx lere imrenirdim bee hey gidi günler...
    (uçanfil, 17.11.2009 20:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil