belki ilginizi çeker
  1. · evlilik sendromu
  2. · hafta sonu yine bitti
  3. · ermeni tehcirine özür dilememe mitleri
  4. · üstün ırk
  5. · amok koşucusu
  6. · yaşasın linux
  7. · boiling frog syndrome
  8. · ertesi gün sınav var ben sözlükteyim
  9. · gilbert sendromu
  10. · sözlük ninni söyle lan allahsız
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · yetenek sizsiniz türkiye
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · öğretmenler günü
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · billy idol
  9. · amerikan iç savaşı

sendrom  

1. özel bir bozukluğu belirleyen, bir arada görülen, teşhisi kolaylaştıran bulgu ve belirtilerin tümü..
    *
    (zeus, 17.12.2005 15:19)
  2. belirti, semptom.
    (x sentos, 03.11.2007 08:08)
  3. 64292539461 farklı çeşidi bulunabilir. öncüleri pazartesi sendromudur.
    (aşağıda okuyacaklarınız tamamen alıntıdır)

gözleriniz yaşardığında kapıldığınız telaşın adı "makyajım akacak sendromu", eve geç kaldığınızda "akşam oldu hüzünlendim ben yine sendromu", uzakta bir dostunuza habersiz giderken yaşadığınız halin adı "ya evde yoksan sendromu", okuldan sinemaya kaçarken "mahmut hoca sendromu", fıkra anlatmadan önce ya kimse gülmezse de rezil olursamdan doğan ikilemin adı "adamın biri bir gün sendromu", kontörlü cep telefonu olanlarda hızlı konuşmaya neden olan "aradığınız numaraya uyuz olunuyor sendromu", kalabalıkta sulu bir meyve yerken duyulan endişeye "fışşt diye fışlatma sendromu", sinemada ya önüme iki metrelik bir herif oturursa korkusuna "ense tıraşını görelim sendromu", borç isteme endişesine "borç isteme benden buz gibi soğurum senden sendromu"...

bu hikaye bitmez sendromu!
    (berrak, 18.01.2008 22:21)
  4. inanılmaz aile diye gösterime girip çıkmış olan the incrediblesta gerçek adı buddy pine olan kişinin sonradan kötü olunca kendine verdiği syndrome isiminin türkçede kullanılan versiyonu.
    (vjeshtitza, 21.09.2008 20:56)
  5. anlamı, bildiğimiz belirtidir; ama sendrom diyince daha havalı oluyor herhalde.

(ara: ... sendromu)
    (senin olmaya geldim, 23.04.2009 23:35 ~ 23:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil