gündelik hayatta sık kullanılmasa da düz mantıkla bakıldığında doğru bir cümle olabilir.
orijinali olan
sana sırılsıklam aşığım cümlesindeki
sırılsıklam ın aşık olma derecesinden başka bir işlevi yoktur. cümledeki sırılsıklam yerine; deliler gibi, hayvanlar gibi... vesair haşin bir benzetmeyle eylem niteleme şekilleri de kullanılabilir pekala. kulağı tırmalamaz.yerine göre haz verir, haz almaya nedendir.
aynı mantıkla
senden sırılsıklam hoşlanıyorum cümlesine baktığımızda sırılsıklam hoşlanmanın derecesini gösteriyor olabilir. hoşlanmanın anlamındaki zayıflıktan dolayı absürt olduğu malumdur ama henüz aşk
olacak kadar olgunlaşmamışsa nihayetinde o da "kabul edilebilir" bir durumdur.
hoşlanmak eylemini sırılsıklam kelimesi yerine "deliler gibi" yle güçlendirelim şimdi,
senden deliler gibi hoşlanıyorum. sırılsıklamdan daha az vurucu olmakla birlikte kulağa daha normal gelir. olay sırılsıklam ile aşık olmayı bağdaştıran zihinde düğümlenir kalır. düğümü çözecek değilim, zaten bu işlerden hiç anlamam. ama amaç
zarfların eylemin etkisini arttıracak şekilde kullanılmasıysa ve karşımdakine duygularımı en saf halinde anlatmaya karar vermişsem,
yeri gelir bardaktan boşalırcasına hoşlanırım. sevdiceğim hariç, kimse yargılamasın beni rica edicem.