senden bir yoğurt olmaz turgut 

adana çık aradan

1. başbakan recep tayyip erdoğan ın etiyopya ziyaretinde hediye dağıtan korumasına söylediği söz
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (vonalı, 31.01.2007 12:21)

2. başbakan'ın argo lügatının ne kadar geniş olduğunu bir kez daha gösterdiği cümle.bence tez elden bir 'argo kelimeler ve cümleler' kitabı çıkarmalı ve en azından hangi kelimeleri kullanmamamız gerektiğini bilmiş oluruz.kitabın ismi de ananı da al git olabilir mesela...
    (los lunes al sol, 31.01.2007 13:02 ~ 13:03)
  3. mevki olarak kendinden aşağıdaki şahsiyete gösterilen başbakan saygısızlığı sevgisizliği üslupsuzluğu.işyerindeki müdürünüzün, okuldaki öğretmeninizin, belki evde anne baba abinizin yapabileceği kadar basit, ama bu basitliği gerçekleştirenin başbakan olması kadar önemli bir nokta.ve bu zaattan hala 70 milyona saygı bekliyoruz. bekliyorsunuz yada.. tren gelir hoş gelir ley ley lümü lümü ley...
    (pabuçsuz joe jackson, 31.01.2007 19:14 ~ 01.02.2007 11:33)
  4. halbuki ikimiz birleşip cacık yapacaktık, yazık oldu diye devam edecek söz.
    (anarsist, 31.01.2007 23:31)
  5. aslı "ulan senden bir yoğurt olmaz turgut" olan rte tümcesidir. başbakanımızın "ulan" ve "lan"ı ne kadar profesyonel kullandığına bir kez daha şahit olunmuştur.
    (therion, 31.01.2007 23:38)
  6. rte- ulan turgut ne adamsın laa, senden cacık olmaz vesselam
    turgut- ulan mı? canın sağolsun be rte. la gidiyoz mu kahveye piştiye.
    rte- yok olm kantıra gitçez bizimkilerlen.
    turgut- canın sağolsun.
    (therion, 31.01.2007 23:42)
  7. göğüste yumuşatma cümlesiymiş, ben bugün öyle duydum. savaşın eşiğinden döndürmüş ülkeyi bu sözler. kendi kendime düşündüm sonra, çok ayıp ediyoruz, çok yükleniyoruz bu adama diye. yoksa dedim o anda kendi kendime, ben bu adamı savunuyor muyum... yok artık dedim akabinde, daha neler (kendi kendimi çok iyi kandırırım, övünmek gibi olmasın).
    (univercitizen the reincarnated, 01.02.2007 00:50 ~ 00:51)
  8. "senden bir kilo yoğurt olmaz" ya da "senden yoğurt olmaz" dil kullanımı açısından daha nizami olurdu. stoklarda hazır varken "senden bi' yol olmaz" da tercih edilebilirdi. ama yok "yo" ile başlasın ancak sıfır olsun, ikinci el olmasın, ilk ben kullanayım, koltuğuna ilk ben osurayım dersen buyur:

-senden bi' yosun olmaz turgut
    -senden bi' yonja olmaz turgut
    -senden bi' yobaz olmaz turgut
    -senden bi' yosma olmaz turgut
    -senden bi' yoga olmaz turgut
    -senden bi' yoyo olmaz turgut
    -senden bi' yokuş olmaz turgut

biraz daha kasarsam (bkz: bu giriden bi' skim olmaz)
    (oluroolur, 01.02.2007 01:38)
  9. (bkz: hepimiz turgutuz hepimiz yoğurtuz)
    (ocimen, 01.02.2007 01:51)
  10. sayın başbakan'ın korumasına hakaretten daha aşağıda söylediği bir espridir. o sözün aslı "b." olsa da, kibar olarak "senden bi' cacık olmaz" denir genelde. korumasını hıyarlıktan kurtarmıştır.
    (autumnsblack, 01.02.2007 02:14)
  11. "öyle deme başbakanım... ya tutarsa" demek istediğim başbakan sözü.
    (komediyat, 01.02.2007 13:11)
  12. -senden bir yoğurt olmaz turgut
    +hadi canım sende..
    -ne dedin sen?
    +siz varken diyorum estağfurullah!!
    -turgutttt!!!
    +yok cacık manasında demedim, siz varken ne haddime...
    (seanpenn, 01.02.2007 13:23)