x yerine bilumum il ve ilçe ismi getirilmek suretiyle akp tarafından seçim sloganı olarak kullanılan kalıp.
bir önceki dönemde kendisinde olan üsküdar belediyesi için "üsküdar büyük düşünür, beş yıl daha kaybetmeyi göze alamaz" sloganıyla yola çıkarak saadet partisinden ayarı almış kalıptır ayrıca.
saygıyla eğiliyoruz.
kısacası "bak sen x'sin! büyük düşün,bizi başa getirdin,bak başına neler geldi.bundan sonra büyük düşün,mallık yapma,akıllı ol.oyunu adam gibi kullan" demek istenen cümle bence.ya da ben öyle anlatmak istiyor da olabilirim.
madem her il ve ilçe bu kadar büyük neden her yerde trafik sorunu var, kimisi varoş kimisi kaliteli, kiminde zenginler oturuyor kiminde iki torba kömüre muhtaç insanlar.
yaşadığım ilçe olan küçükçekmece'ye en çok yakışan akp nin yerel seçimler için kullandığı fix seçim afişleridir
(bkz: sen küçük istanbulsun büyük düşün!!!)
(bizim başkan küçükçekmece'ye küçük istanbul diyor,neden mi? tez konusu olabilir)
melih gökçek in kalpleri ısıtan gülümsemesi ile birlikte düşünüldüğünde etkileyici, bunu dev bir afişte görünce büyüleyici olan slogan.
baktıkça başka diyarlara gidiyorum melihle. her dörtyol ağzına alt geçit yapıyoruz beraber. ulaşıma zam yaptıkça doymuyoruz. kimseye adamakıllı su içirtmiyoruz ama şehrin her yerinden su fışkırtıyoruz. baloncuya gidip tüm balonların üzerine "kemal" yazıp, iğne vasıtasıyla patlatıyoruz. sayaçları 2 katı fiyatına satıyoruz, "artan parayı iddaa'ya basalım olm" diyorum, stockholm büyükşehir belediye son dakikada yiyor golü, tek maçtan yatıyoruz. football manager oynuyoruz, ankaraspor'u alıyoruz, messi'yi transfer ediyoruz, "messi snubs ankaraspor a.s." diyor, basıyoruz küfrü. "odtü'yü falan yıkalım, disneyland yapalım lan" diyor, tartışıyoruz bir ara, konuşturtmuyor beni, sıkılıyorum "aaaa melih" diyorum, "beeee" diyor. "yanımda kartlı sayaç getirdim lan sizin eve takalım mı?" diye ekliyor... biz melih'le çok büyük düşünüyoruz.
kıvırmadan söyleyeyim, akp' nin kuruluş aşamasındaki çıkış sloganı (zihniyetleri değiştirmeye geliyoruz) beni etkilemişti..ben de ülkedeki temel sorun olarak hep bunu düşünmüşümdür.. ne var ki bu topraklardaki teori ile pratiğin bir türlü uyuşamaması sorunu gene tekerrür etti ve sonuçlarını şu anda hep birlikte yaşıyoruz..
şimdiki sloganları da her ne kadar hamaset koksa da, özünde bence iyi kurgulanmış, içinde bir vizyon barındıran bir söz..ama en azından kendi adıma ben yemem..
- sen batman sın büyük düşün.
- hay amk alfred senin, büyük düşün büyük düşün, biraz da sen düşün olum.
- abi kızma hemen. joker zıçtı şehrin ağzına, bişeyler yapmak lazım. batman olarak büyük düşünmen lazım.
- lan batman batman diyip durma ikide bir. kırk yıldır yanımdasın hala adımı bile öğrenemedin deyyus. betmen betmen. e ile.
- her neyse abi düşündün mü?
- dur dur düşünüyoruz işte.