görseller
sen x sin büyük düşünsen x sin büyük düşün

belki ilginizi çeker
  1. · büyük düşünsem oyumu sana vermem
  2. · büyük düşün afişinin önünde poz veren insan modeli
  3. · gaza getiren özlü sözler
  4. · sen domalan sın büyük düşün
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · onur öymen
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · 2012
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · dersim katliamı
  7. · zongul ducks
  8. · fecri ebcioğlu
  9. · charles whitman

sen x sin büyük düşün  

sayfa  / 2
  1. x yerine bilumum il ve ilçe ismi getirilmek suretiyle akp tarafından seçim sloganı olarak kullanılan kalıp.
    bir önceki dönemde kendisinde olan üsküdar belediyesi için "üsküdar büyük düşünür, beş yıl daha kaybetmeyi göze alamaz" sloganıyla yola çıkarak saadet partisinden ayarı almış kalıptır ayrıca.
    saygıyla eğiliyoruz.
    (hypothetic, 02.03.2009 23:49)
  2. (bkz: büyük düşünsem oyumu sana vermem)
    (koyden indim sehre, 02.03.2009 23:51)
  3. her kim ki bu cümleyi kuruyorsa yalanları sıralamaya hazırlanıyordur,bu böyle biline!
    (protestocu, 02.03.2009 23:52)
  4. (bkz: büyük derken)
    (bkz: büyük ne lan)
    (bkz: göte giren büyük şemsiye)
    (lucifer morningstar, 02.03.2009 23:57)
  5. (bkz: kutumda büyük hissediyorum tayyip)
    (hı hı evet, 02.03.2009 23:58)
  6. kısacası "bak sen x'sin! büyük düşün,bizi başa getirdin,bak başına neler geldi.bundan sonra büyük düşün,mallık yapma,akıllı ol.oyunu adam gibi kullan" demek istenen cümle bence.ya da ben öyle anlatmak istiyor da olabilirim.
    (kurdeşendöken, 03.03.2009 00:00)
  7. - sen x sin büyük düşün!
    - eee?
    - al şu kömürü bir süre idare et işte aq.
    (lebowski, 04.03.2009 21:18)
  8. "sen torbalısın büyük düşün. " misalidir. sağ eli sol göğsünde eyvallahhareketi yapan bir adam da vardır üzerinde.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (idiot, 04.03.2009 21:22)
  9. kişinin büyük düşünmesi gerektiği için söylenmiş bir söz gibi duruyor.güzel bir ironi.
    (misstick, 04.03.2009 21:24)
  10. madem her il ve ilçe bu kadar büyük neden her yerde trafik sorunu var, kimisi varoş kimisi kaliteli, kiminde zenginler oturuyor kiminde iki torba kömüre muhtaç insanlar.
    (axel fox, 04.03.2009 21:24)
  11. - sen x sin büyük düşün!
    - yalancıyı x'inler mi?
    (hiç yoktan hiç, 04.03.2009 21:37)
  12. oy verirken sen x'sin büyük düşün
    seçimlerden sonra sen hiçsin, artislik yapma lan, ananı da al git, şimdi küfür ettireceksiniz bana...
    (polikina, 04.03.2009 21:44)
  13. yaşadığım ilçe olan küçükçekmece'ye en çok yakışan akp nin yerel seçimler için kullandığı fix seçim afişleridir
    (bkz: sen küçük istanbulsun büyük düşün!!!)
    (bizim başkan küçükçekmece'ye küçük istanbul diyor,neden mi? tez konusu olabilir)
    (sıradan kireç önleyici, 04.03.2009 21:55)
  14. melih gökçek in kalpleri ısıtan gülümsemesi ile birlikte düşünüldüğünde etkileyici, bunu dev bir afişte görünce büyüleyici olan slogan.
    baktıkça başka diyarlara gidiyorum melihle. her dörtyol ağzına alt geçit yapıyoruz beraber. ulaşıma zam yaptıkça doymuyoruz. kimseye adamakıllı su içirtmiyoruz ama şehrin her yerinden su fışkırtıyoruz. baloncuya gidip tüm balonların üzerine "kemal" yazıp, iğne vasıtasıyla patlatıyoruz. sayaçları 2 katı fiyatına satıyoruz, "artan parayı iddaa'ya basalım olm" diyorum, stockholm büyükşehir belediye son dakikada yiyor golü, tek maçtan yatıyoruz. football manager oynuyoruz, ankaraspor'u alıyoruz, messi'yi transfer ediyoruz, "messi snubs ankaraspor a.s." diyor, basıyoruz küfrü. "odtü'yü falan yıkalım, disneyland yapalım lan" diyor, tartışıyoruz bir ara, konuşturtmuyor beni, sıkılıyorum "aaaa melih" diyorum, "beeee" diyor. "yanımda kartlı sayaç getirdim lan sizin eve takalım mı?" diye ekliyor... biz melih'le çok büyük düşünüyoruz.
    (dünyanın en yüzeysel adamı, 04.03.2009 22:21)
  15. kıvırmadan söyleyeyim, akp' nin kuruluş aşamasındaki çıkış sloganı (zihniyetleri değiştirmeye geliyoruz) beni etkilemişti..ben de ülkedeki temel sorun olarak hep bunu düşünmüşümdür.. ne var ki bu topraklardaki teori ile pratiğin bir türlü uyuşamaması sorunu gene tekerrür etti ve sonuçlarını şu anda hep birlikte yaşıyoruz..

şimdiki sloganları da her ne kadar hamaset koksa da, özünde bence iyi kurgulanmış, içinde bir vizyon barındıran bir söz..ama en azından kendi adıma ben yemem..

"sen x sin büyük düşün" e cevabım;

(bkz: düşün düşün boktur işin)
    (füçır, 04.03.2009 22:31)
  16. bana devamlıx sensin y de sana girsin önermesini hatırlatan,akp sloganı..böyle bişeye çağrışım yapmasından dolayı pek bi sevmekteyim, olmuş olmuş..
    (zephyr, 08.03.2009 04:12)
  17. -sen x'sin büyük düşün!...düşündün mü?
    -evet de ne olacak bu?
    -seçimlerden sonra girecek sana.
    (powerslave, 08.03.2009 04:19)
  18. professor x'in x-men'lere söylemesi olası cümlecik.
    (archi, 12.03.2009 05:39)
  19. (bkz: sen çok düzüldün, ona göre düşün)
    (ceyyar kermit, 12.03.2009 17:35)
  20. "spor ayakkabısı pazarlar gibi siyaset pazarlama"nın örneği, akp sloganı.
    (renkler, 12.03.2009 17:55 ~ 17:55)
  21. altında ufkabakan gülen suratlar bulabileceğiniz bir afiş cümlesidir, ama gülenlerin neden güldükleri tartışmaya açıktır
    (farewell, 12.03.2009 17:58)
  22. bir çeşit gaza getirici laf salatası. sen yaparsın, sen verirsin, seni kesseler* acımaz be!
    (spitzer, 16.03.2009 14:53)
  23. - sen batman sın büyük düşün.
    - hay amk alfred senin, büyük düşün büyük düşün, biraz da sen düşün olum.
    - abi kızma hemen. joker zıçtı şehrin ağzına, bişeyler yapmak lazım. batman olarak büyük düşünmen lazım.
    - lan batman batman diyip durma ikide bir. kırk yıldır yanımdasın hala adımı bile öğrenemedin deyyus. betmen betmen. e ile.
    - her neyse abi düşündün mü?
    - dur dur düşünüyoruz işte.
    (mistir loba loba, 21.03.2009 17:24)
  24. (bkz: recep beye teşekkürler)
    (bkz: yokuuuum diyooooor)
    (dertli bahattin, 21.03.2009 17:25)
  25. "sen erzurum'sun büyük düşün!"

ahmet küçükler

akp erzurum büyükşehir belediye başkan adayı

ilginç tabi.
    (malpolitikası, 21.03.2009 17:26)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil