belki ilginizi çeker
  1. · çocuk kalmak isteyen bir yetişkin
  2. · sen daha çocuksun
  3. · seviyeli bi muhabbete ne dersin
  4. · sen daha salaksın
  5. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · aşk ı memnu
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · yılmaz özdil
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · doğu eşrefoğlu
  9. · dünyanın en mükemmel üçlüleri

sen daha çocuksun  

1. yaşın kesinlikle önemi yoktur bu söze maruz kalmak için hiçbir insan özellikle küçük kardeş kurtulamaz bu yakıştırmadan. ama neden ebeveynler çoğunlukla işlerine geldiğinde kullanırlar bunu? çocuksan çocuksundur büyüksen büyük. birgün olur da hiç yaşınıza uygun olmayan bir hareket yaparsanız veye bir istekte bulunursanız dün sen daha çocuksundiyen insanlar şuna bak sen büyüdün artık derler.ben de karar veremedim ben neyim diye belki çocuk kalmak isteyen bir yetişkin...
    (sophistique, 06.09.2005 16:50 ~ 16:51)
  2. - sen bunu nasıl yaparsın!

- sen ne laf anlamaz adamsın!

- sen ne zaman adam olacaksın!

- sen daha çocuksun!.. kendilerini birşey sanan yetişkinlerin sarfettiği cümlelerdir.aslında yetişkinlik şart değildir insan kendini bi bok sansın yeter...
    (sophistique, 06.09.2005 17:19)
  3. “yapma şunu!”

“neden böyle yapmıyorsun!”

“bunu yapmamalısın!”

“daha çok çalışmalısın!”

“çocuk gibi davranıyorsun!”... insanların kendilerine olan özgüvenlerini zedeleyecek cümle çeşitleridir...
    (sophistique, 06.09.2005 17:22)
  4. "ne mutlu bana" şeklinde cevap verilebilitesi yüksek,eleştiri olmaktan uzak bir cümledir.
    (guest8644, 06.09.2005 22:15)
  5. lisede yaptığım ilk çıkma teklifine benden 1 yaş büyük kızdan aldığım tepkidir. önceden çok büyüklerle çıkmış ta hayatı öğrenmiş. lise 2 de okuldan ayrılıp evlendi, haklıymış öğrendim.
    (gibigibi, 25.12.2007 15:05)
  6. sonunda "- büyü artık...-" gelir bu cümlenin.lan ne alakası var çocuk olmayla kıskanmak çocukluksa bırak öyle kalsın ve eğer yeni sevgilinle beni gördüğünde işte bu da by eldat eski sevgilim deyebilmekse büyümek al senin olsun büyümüyorum.
    (by eldat, 25.12.2007 15:29 ~ 15:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil