belki ilginizi çeker
  1. · biz aşık olmaktan ne zaman vazgeçtik
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · esbjorn
  9. · kayseri

sen bana aşık olsana  

1. sipariş cümlesi. şey gibi; "bakkal amca bana şurdan yarım kg kaşar sarsana "

ne farkı var? bakıyoruz, inceliyoruz, bulamıyoruz.

bana kalırsa bu entel,dantel, karizmatik insan modelinin "ben senden hoşlanıyorum" diyememesi sonucu ortaya çıkmıştır. temelinde "aslında söylenmek istenen" amacı güdüldüğünde sonuç basittir.

ama n'apar insanoğlu. ille olayları bir kaosa, sürümcemeye götürecek, net olmayacak, labirent içinde koşturan fare olacak ya böyle dolaylı anlatım ile ifade eder.

hiç sevmem öyle tipleri. yahu resmen bu durum hayatı zorlaştırıyor. üstüne saatlerce düşünüyorsun. acaba bunu mu ima etti, yok aslında canı sıkılıyor, şaka yapmıştır falan filan.

kafa patlatıyorsun. gereksiz bir ayrıntıya gömülüyorsun.
    zira bu cümlenin sonunda ne demek istedin diye sorsan, karşıdakinin götü yemeyeceğinden kesin kıvıracaktır.

al sana başka bir olay silsilesi.

kanımca bu cümleyi söyleyen kişiden intikamı hiç söylenmemiş gibi yapmaktı. duymamış gibi. görmemiş, okumamış gibi. varsa bir derdi ayan beyan eder. iş kolaylaşır.

ayrıca ;

(bkz: hayat ne güzel kediler böcekler falan)
    (komiknickbulamadim, 16.09.2009 19:39)
  2. (hebejhldmbep, 16.09.2009 20:22)
  3. potansiyel kitap ismi olabilecek söz öbeği.
    (ilsu, 16.09.2009 20:24)
  4. biraz kibalık katarsak ;

(bkz: bana aşık ol lütfen)

biraz alkol katarsak ;

(bkz: evinin kadını çocuklarının anası olacaksın)

biraz trakyalılık katarsak ;

(bkz: bana aşık ol beaa)

ege şivesi katarsak ;

(bkz: bana aşık oluve gari)
    (ozgurce, 16.09.2009 20:42)
  5. (mandalinaya parmağımı soktum parmağım şişti, 16.09.2009 20:56)
  6. (kowalski, 16.09.2009 20:57)
  7. çok sevimli bir cümle bana göre. sanki çoçuk saflığı var. hani çoçukken dersiniz ya '' bana pamuk şeker alsana'' onun gibi sanki. fazla basit ama fazla içten... bir de gözlerinin içine bakılarak söylenirse hayatın boyunca unutalamaz bir ana dönüşeceği kanaatindeyim.
    (just for now, 16.09.2009 20:59)
  8. ben sana doğuştan aşığım, hatta seninle aşk yapacağımız bu özel günün hayaliyle yanıp tutuşuyordum, çok sabırsızım hadi domal cevabı verilesi sorudur.

(bkz: domalınacak soruya, domaltacak cevap vermek)
    (secateurs, 16.09.2009 21:05)
  9. çocukça gibi duran bir temenni cümlesi.
    (bizden sonra gelen sessiz olsun, 16.09.2009 21:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil