sen ağlama   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kargonun yıllar sonra dinleyebileceğim şekle soktuğu sezen aksu şarkısı.
    (hepten aykırı, 31.08.2005 20:54)
  2. "badem" ;

kara gözlerinden bir damla yaş düşünce
    güzel yüzün yanakların ıslanır
    hüzün keder yüreğime yaslanır

sen ağlama, bir damla gözyaşın yeter..
    sen üzülme gülüm..

gece gökyüzünden bir damla yaş düşünce
    bahar gelir tüm çiçekler ıslanır
    hüzün keder yüreğime yaslanır

sen ağlama, bir damla gözyaşın yeter
    sen üzülme gülüm gamzende güllerin biter
    yollarıma taş koysalar döneceğim
    gözlerinden yaşlarını sileceğim..

insanı mahveder bu şarkı..
    (absinthe, 03.12.2005 03:00 ~ 12.12.2005 02:13)
  3. gayet güzel söylemişler az önce klibini de gördüm sinan çetin tarafından çekilmiş gayet hoş bir kliptir...akıllı 4 adamdan zaten başka ne çıkabilirki?nefis şarkılar artı mükemmel klipler...
    (obsession7, 03.12.2005 17:12)
  4. sezen aksu'nun enfes eseri. ancak kargo yorumunun verdiği tadın tarifini de yapamıyorum, hakkımızda hayırlısı:

hasret oldu ayrılık oldu
    hüzünlere bölündü saatler
    gördüm sarkan iki damla yaş
    ayrılık da sevgiyle beraber
    bir şarkı bir şiir gibi
    yaşadım canım acıları
    senden bana hatıra şimdi
    sakladığım sevgili kederler
    bir sır gibi saklarım seni
    bir yemin bir gizli düş gibi
    ben bu yükü taşırım sen git,
    git acılanma
    sen ağlama dayanamam
    ağlama göz bebeğim sana kıyamam
    al yüreğim senin olsun
    yüreğin bende kalırsa yaşayamam
    (dr conners, 09.01.2006 01:18)
  5. fazlası zarar şarkılardandır , ağlatır ...
    (glory, 14.02.2006 00:07)
  6. şarkıyı söylemek değil de ağlatmamak marifet
    (püskül, 16.09.2006 02:05)
  7. aşk acısı çektiğini düşündüğüm üst kat komşumuzun bütün bir gün boyunca emre aydın'ın belki bir gün özlersin'i ile beraber tekrar tekrar dinlediği, bütün mahalleye dinnlettiği, kimsenin şikayet etmeye kalkışamamasına sebep olan etkileyici badem şarkısı.
    (mazzo, 01.11.2006 03:58)
  8. sınav filmine çok şeyen katan ve sınav filminin çok şey kattığı dinlemeye değer badem şarkısı.
    (arinna, 10.12.2006 08:01)
  9. oyuncu(dan ziyade bayan) seçiminden dolayı klip yönetmenini kutlamak istediğim şarkı. vokal nedeniyle 1-0 yenik başlamasına rağmen iyi kotarmış.
    (togisama, 01.03.2007 09:30 ~ 09:31)
  10. bir arkadaşınızın moralini bozmak, hatta ağzına zıçmak isterseniz bu şarkıyı (badem) gönderin, tez vakitte sonucu alırsınız.
    (livingdeath, 01.03.2007 14:24 ~ 14:51)
  11. sezen aksu klasikleri arasındaki yerini hiçbir zaman kaybetmeyecek,insanın canını yakabilecek mükemmel şarkı..
    (8ortalıharitametoddefteri, 01.03.2007 14:50)
  12. "hüzünlere bölündü saatler".ne güzel bir dizedir bu şarkıdaki.
    (izmirist, 01.03.2007 14:52)
  13. sezen aksu'nun da, badem'in de yüreğinden kopan farklı notaları aynı isimli parçalarda buluşturmaları ne hoş bir tesadüftür. her iki parçada da sevdiceğe ağlama dersiniz ve iki parça da inadına ağlatır.

sen ağlama, dayanamam
    sen ağlama, bir damla gözyaşın yeter..
    (saçmaladı yine bu, 10.03.2007 10:21)
  14. sınav gibi gereksiz bi filmin içindeki bir sahneyi mükemmelleştirmeyi başaran şarkı..
    (dali, 10.03.2007 10:34)
  15. sınav filminde geçtiği yerde her seferinde izlediğimde 100% ağlatan hastalıklı şarkı..
    (bosvermis bunye, 11.04.2007 01:39)
  16. bademin harkulade şarksı. karşılıksız aşkın şarksı gibi geliyor bana...
    (absolution, 19.04.2007 01:03)
  17. bademin beni dinledikçe rumeli hisarüstü'ne götüren şarkısı. bu arkadaşların şarkıyı muhtemelen yapım yerleri olan boğaziçi üniversitesi'ne, oradan da öğrencilik yıllarıma gidiverdim. şarkıyı üst üste elli kere dinledim ama doyamadım, işte o anda ne kadar duru ve saf duygularla yazıldığını anladım. gerçek şarkılar insana işte böyle gerçer diye düşündüm. bu şarkının her notasının, her sözünün gerçek bir anıya dayandığına eminim. sen ağlama dese de ağlamaktan kendimi alamadım. gönüllerine sağlık.
    (pseudonym, 27.04.2007 00:57)
  18. sırf bu şarkıyla tanışmamı sağladığı için sınav filmine verdiğim puan artmıştır gözümde. badem diye hiç adını bile duymadığım bir grubun ilk dinleyişte alıp beni uzaklara götürdü. gerçekten son derece başarılı bir şarkı ama, sen ağlama derken insanı ağlatacak potansiyele sahip. hele bir de kara gözlerinize methiyeler düzen bir sevgiliniz varsa, şarkıyı ondan size geliyor kabul edip daha da duygulanabilirsiniz.

"yollarıma taş koysalar döneceğim
    gözlerinden yaşlarını... sileceğim.. " kısmı ise son derece ilginçtir. e be adam, madem kızın gözyaşları içine dağlıyor, niye çekip gidiyorsun. kal olduğun yerde, neyse hayatındaki sorunlar birlikte çözersiniz. aylar geçip sen hayatını yoluna koyduktan sonra gelip gözyaşlarını silsen nolur. ancak ve ancak gözyaşlarını silersin ama, ruhunda açtığın yaraları kapamak belki de yıllarını alır ondan sonra.
    (ascella, 06.05.2007 19:37)
  19. içini seni, dışı beni yakar dedirten şarkı. maalesef şarkının yazılış hikayesini, kime nasıl yazıldığını öğrendiğimde o eski tadı kalmadı bende. şarkının uğruna yazıldığı hatun kişi, yazan elemanı mütakip defalar aldatmış, bunu da bilen şarkı yazarı insanımız elini boş tutmamış, o da aldatmış. herkes birbirinin ilişki dışı ilişkilerini bilir durumdaymış. böyle postmodern bir yapıları varmış. hatta şarkının yazarı olan insanımız bayağı bir harem kurmuş. bütün bunlara rağmen çok idealize bir aşktan çıkmış izlenimi veren bir şarkı doğmuş ki hayret ki ne hayret.
    (pseudonym, 07.05.2007 16:12)
  20. duyguları bir sel gibi akıtan, üstüste defalarca dinlenebilen, dinlendikçe hüznü göğe çıkaran parça. her koşulda sevdiceğe kıyılamadığı bir kez daha vurgulanmıştır bu sözlerle.

sen ağlama, bir damla gözyaşın yeter
    sen üzülme gülüm gamzende güllerin biter
    (sahra, 22.06.2007 12:13)
  21. sertab erener in onno tunç şarkıları albümünde çok güzel yorumladığı, belleklere kazınmış sezen şarkısı
    (leyl, 27.06.2007 10:59)
  22. sınav adlı sinema filminde yürek burkacak bir anda girerek insana çok şeyler düşündüren ve badem isimli grubun seslendirdiği şarkı...
    (ageblood, 28.06.2007 00:33)
  23. badem grubunun şüphesiz en güzel şarkısıdır...insanı içine işler, alır götürür....özellikle şarkının son kısmı çok vurucudur...
    (joker, 28.06.2007 01:01)
  24. aynı isimli bademin sen ağlaması ve belkide dinlemediğimiz aynı isimli bir çok güzel şakıya rağmen ilk önce aklıma gelen ve gelecek olan enfes sezen aksu eserlerinden biri.

sezen aksu bu şarkıyı eski eşi sinan özerden ayrıldığı sıralar yapmıştır ve bir gece sabahın 3.30'nda hıncal uluç'u aramış 'şarkı bitti onno* çalıyor bende kulağına söyleyeceğim' demiştir ve ilk hıncal uluca dinletmiştir sen ağlamayı...
    (witchontheroof, 28.06.2007 01:35 ~ 01:37)
  25. sezen aksunun 1984'te piyasaya çıkardığı 6. albümüdür.

sen ağlama
    haydi gel benimle ol
    geri dönyeter
    bu gece
    dağlar dağlar
    çocuklar gibi
    tükeneceğiz
    bir başka aşk
    bindokuzyüzkırkbeş
    (sezenehir, 08.07.2007 17:39)
 sayfa  / 2