belki ilginizi çeker
  1. · insanın içini bir anda acıtan sözler
  2. · doğru kişiyi bulduğunda bana teşekkür edeceksin
  3. · sevgiliden ayrılma metodları
  4. · her şey muhteşemdi on üzerinden üç
gündem
  1. · boylumlama
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · zalad
  9. · gol atan futbolcu tripleri

sen çok iyi bir insansın ama  

sayfa  / 2
  1. devamı bu sıra birisine bağlanmak istemiyorum olduğu zaman insanda karşıdakinin ağzını burnunu kırma isteği uyandıran söz öbeği
    (altan ve babası, 05.04.2008 11:40)
  2. ama'nın akabinde gelen her şeyin asıl söylenmesi gerekenler olduğunu anlamayan insanların inanabileceği yalanların en güzel başlangıcıdır... agıza bir parmak bal çalınır ve kişi o balın tadıyla tatmin olurken acı tüm vucuduna sinsice yüklenir...

bir de bu iyilik neye göre belirleniyor ki?

yani kime göre iyiyiz?

ya da iyilik nedir?

eğer ben iyi bir insansam sen kötü birisi mi oluyorsun?

yoksa, yoksa sen de mi bana layık değilsin?

iyilik görecelidir ve kişiye göre değişir... iyi olmak kaybetmenin birinci kuralıdır... kazanmak için iyi görünmek ama kötü olmak gerekir...

"sen çok iyi bir insansın ama..."
    (seksek oynayan mafya babası, 05.04.2008 11:41)
  3. (centrocampista, 05.04.2008 11:43)
  4. sevgiliden ayrılırken söyleneni en yavşakçası,pis olanıdır.mal olma durumunu yaşar "ama"lı iyi insan..söyleyen bi an önce gitmek ister, hemencecik iş bitsin ister..dinleyenin yapacağı en artislik şey tam "ama" anında parmağını dudağına götürüp sus işareti yapmak, "tamam, biliyorum, boşver, yorma kendini" demektir..bu olur mu, olmaz tabi.hay skym falan der içinden , dışından ağlar bazen, bazen de üste çıkar sktr lan sen de götsün falan der..oysa sandalyesinden kalkıp gitse, ardına bakmasa, kamera arkadan çekse onu, söyleyen "ulen acaba yanlış mı yaptım" falan diye düşünse ne kadar karizma olurdu..
    (zeushera, 05.04.2008 11:48)
  5. - sen çok iyi bir insansın, ama..

-ama ne !

- ekonomi bitik, yuro yükseldi,doğuda terör, heryerde akp kadrolaştı, ergenekon diye beynimizi siktiler lan!

- evet, doğru.
    (scherzi, 05.04.2008 11:48)
  6. (çılgın orman meyvesi, 05.04.2008 12:11)
  7. ama....

-burnun çok büyük ve de kemerli
    (sadakatsiz, 05.04.2008 12:13)
  8. bana kimsenin söylemesini istemediğim yan cümle, kimse tamamlasın istemem
    (neva, 05.04.2008 12:14)
  9. "defol lan uza git karşımdan" benzeri karşılıkları kendisine yeğ tuttuğum sıfır samimi hadi canım poi poi cümlesi. mealen kalp kırmadan sevgili olmayı reddetme durumudur, feci koyar.
    (broken promises, 05.04.2008 12:18 ~ 12:18)
  10. bunu sevdiyseniz bunları da seveceksiniz:
    (bkz: tipim değilsin)
    (bkz: arkadaş olarak görüyorum)
    (bkz: henüz bir ilişkiye hazır değilim)
    (bkz: sorun sende değil, bende)

yakışıklı değil ama sempatik erkeğin/güzel değil ama tatlı kızın maceralarından bir bukledir
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 05.04.2008 12:26 ~ 12:35)
  11. iyiliğin bir ölçü olmadığını gösteren söz öbeği.. hep bir ama vardır. iyiysem neyim iyi? devamında ama varsa neyim kötü. bir insanı tanıtmak için kullanılabilecek en kötü sıfattır "iyi". sizin hakkınızda yapılan yorum sadece "iyi bir insan" sa kendinizi hiç anlatamamışsınız demektir. "sen çok cömert bi insansın ama.. " "sen çok merhametlisin ama..""sen çok çalışkansın ama.." daha net ve daha tanımlayıcı, en azından devamında neyin geleceğine dair bir fikir uyanırıyo.
    (roxanne, 05.04.2008 12:43)
  12. karşı cinse söyleniyorsa, acıma ile karışık red cümlesidir. yedekte tutma amacıyla, kırmamak için de söylenmiş olabilir. gerisini dinlemeye gerek yoktur aslında.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 05.04.2008 18:05)
  13. (jenesaispas, 05.04.2008 21:49)
  14. saçmalığının daniskasıdır bu cümle. bunu kuran kişi bir bok yemektedir, yiyecektir, yemiştir. sadece şirinlik olsun, karşımdakini kırmadan işi bitireyim ayağına yatmaktadır. halbuki bu saçmalıktır. bok yemenin alasıdır. madem ki yapmaya cesaretin var, söylemeye de yüzün ve cesaretin olmalı. madem ki yaptın, o zaman bir zahmet yüzüne tükürülmesi ihtimalini de göze alacak cesarette ol. ki, biliyorsun içten içe, köpekler gibi biliyorsun, yüzüne tükürülmesini hakettiğini. daha beter olsun bu cümle bozuntusunu kuran insan e mi?
    (böcürtlen reçeli, 05.04.2008 22:10)
  15. -sen çok iyi bir insansın ama..

+ ama?

- ama ben ibneyim işte.

+ inanmam

- valaha bak.

+ hadi yaa..

- anlıcan sorun sende değil bende..

+ anladım

- seni arkadaşım olarak görüyorum. ayrıcada tipimde değilsin.

+ haaa!?.sen şimdi henüz bir ilişkiyede hazır değilsidir?

- ay sorma cok kafam karışık ayolll..

+ güzin abla moduna sokmadan beni, siktir git hadi ibne oğlu ibne.!
    (stay away, 05.04.2008 22:24)
  16. "... çok pis osurdum hafız öyle böyle değil valla içim çürümüş peeeeeeeeeeeeeeeeh." şeklinde devamı getirilirse karşı tarafın kalbi kırılmadan da iş tatlıya bağlanabilir.
    (tobiyas makkenzi, 05.04.2008 22:27)
  17. - sen çok iyi bir insansın be abi.
    + teşekkür ederim. leyla bak, arkadaşlarım arasında çok saygı gören birisiyim ben.
    * ayy eveet.
    - abi ama yeter artık. daha fazla dayanamacağım. leyla, bu puşt zorla bana iyi sözler söyletiyor. kurtar beni bu manyaktan.
    * ayy ne diyor bu adam böyle?
    + bakma sen ona. şaka yapıyor. ara sıra takılırız böyle birbirimize.
    - ne şakası lan? leyla senin de amına koyim. bu denyoyu bulmak için çok mu uğraştın?
    * ayy yeter. ben gidiyorum.
    + leyla bari şu içkiden bir yudum alsaydın.
    - içine hap attı, içme.
    + siktirip gitsene artık sen.
    - olur.
    (marlon branda, 05.04.2008 22:31)
  18. devamında kalbinizin kırılacağı cümlelerin gelmesi muhtemel cümledir. mesela ;

- sen çok iyi bir insansın ama...
    - ama?
    - sana aşık değilim çok çok üzgünüm... keşke olabilsem. denedim inan ama yapamadım...
    (billy, 05.04.2008 22:56)
  19. (floydian, 05.04.2008 22:59)
  20. bağlaçlar ağzımıza sakız olmuş, tükürüp tükürüp yeniden çiğniyoruz. hele ki zıtlık bildirecek, hadisenin sonuna bir olumsuzluk koyacak bağlaçlar çelişkilerin kaynağı ve sonu olmuş. nedir yani sürekli bağlaçlarla mı insanların kafasını karıştırıp, gözlerinde popüler olup, çelişkiler arasında pırıl pırıl parıldıyacağız? yaratılan suni kaoslar, çelişkiler kimseyi göklere taşımaz, kimseye rant vermez. bırakalım bağlaçlarla konuşmayı, cümle kurmayı, terkedelim ama'ları, lakinl'eri, fakat'ları.

evet ben iyi bir insanım ve bir ama'm var. işte bu benim! ister ye ister yeme evet ben bir ama'nın sınırlandırdığı bir adamım. bunu sen de farkettin ne yazık ki, işte benim bittiğim yeri sen de gördün. ne yapacağız şimdi? çekip gidecek misin? terk mi edeceksin artık beni ama'mla. sen olmadan ben nasıl bakarım bu ama'ya? ne yaparım ama'mla yalnız başıma. neden sustun?

biliyor musun ben iyi biri falan değilim. ben benim işte. benim ama'mı sen yarattın, beni bu iyi biri kılığına sen soktun. sen mi çıkaracaksın şimdi? hiç zannetmiyorum, sen o kadar vasat birisini ki beni bu iyi biri kılığına soktun yanına da bir ama kondurdun. herkesten ne farkın var ki ? bak sen de insanların basit acizliklerini taşıyorsun. senin de insanları sokabildiğin kılıklar var elinde. sen de vıcık vıcık, yılışık ama'lara sahipsin. herkes gibi sen de korkuyorsun gerçekleri görmekten, kendi istediğin gibi görmek için kumandaları eline alıyorsun, kukla yapmaya çalışıyorsun insanları. ben benim işte, iyi biri falan değilim, ama'nı da istemiyorum senin olsun, başkalarına takarsın ama madalyonunu.

şimdi ne yapacağız mı diyorsun? bak söyleyeyim. biz bir şey yapmayacağız, ben yapacağım. zaten bana büyük gelmişti giydirdiğin elbise, bak şimdi çıkardım ve çıplağım. ama'nı da elbiselerinin yanına koydum, benim senin ama'larına, cam fanuslarına, demir perdelerine ihtiyacım yok. ben gidiyorum, ama'ların ve yeni kuklalarınla sana mutluluklar diliyorum.
    (14ncu havari, 12.04.2008 15:45)
  21. karşımızdakinin bir kusurunu daha kibarca, daha az inciterek yüzüne vurmak için kullanılan yan cümle. aynı zamanda inceltilen ses tonuyla birlikte uzlaşmacı bir hal de alır.
    (epicomius, 12.04.2008 16:09)
  22. amanın ardından söyleyeceklerime dikkat et demektir.
    (roselife, 12.04.2008 16:20)
  23. (thedewil, 14.10.2008 20:14)
  24. (robadan, 14.10.2008 22:22)
  25. (orpheus, 14.10.2008 23:03)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil