|
|
- babil asma bahçelerini de yaptıran asur kraliçesinin ismidir.
- ajda pekkan'ın kardeşinin de adı yamulmuyorsam
- geçen gün itüsohbete gelen kızın adıdır. slm nbr asl pls tşk dedik kaçtı.
- arnavutköy'e her yürüyüşümde gördüğüm ve acaba semiramis pekkan'ın mı diye düşündüğüm yatın ismi..
- ajda yarısı.
- ajda pekkan'ın ablası, fikret hakan tarafından cinsel ilişkinin tecavüz olarak adlandırıldığı zamanlarda tecavüze uğramış ve fikret hakan hapsi boylamasın diye evlenmek zorunda kalmışlar. sonradan da bi hintliyle birlikteydi ki atmıyosam* dodi el fayed'in babası falan da olabilir bu kişi ki ajda pekkan, ölmeseydi lady diana'yla akraba olacaktısından replikler dönmüştü.
(bkz: suyunun suyu)
edit: atmışım(bınar, 19.04.2005 16:14 ~ 16:23)
- 1972 yılında vokalistleri -henüz 15 yaşında olan- michele zarrillo tarafından kurulup, ardından dedicato a frazz isimli müthiş bir albüm yapıp dağılan italyan progressive rock grubu.
- tersten okunuşu winning eleven 6 oyunundaki japon spikerin gol vuruşu öncesi repliğine benzer....
- iö* 14. yüzyılda yaşamış, güzelliğiyle ve cinselliğe düşkünlüğüyle ünlü kalde ve asur kraliçesi; yakınlarıyla cinsel ilişkiyi hoş gören bir yasa çıkarttığı söylenir. dante* ilahi komeya’da vergilius ile cehennemde beşinci kantoda hakkında konuştukları kadındır. dante ve vergilius cehennemde ikinci daireye inmişlerdir.
havaya uzun bir çizgi çizip yakına yakına öterek geçen turnalar gibi kasırganın önüne kattığı ruhların, çığlıklarını ata ata geldiklerini görünce dedim ki: “usta,* bu kapkara havanın cezalandırdığı bunlar da kim?”
“kimliğini öğrenmek istediğin ilk kişi” dedi, “dilleri çok çeşitli halkların* kraliçesi; öyle şehvet düşkünüydü ki, yasal kılmıştı zevk alınan her şeyi örtmek için kendi ayıbını. semiramis’tir adı, ninus’un karısı olup, onun yerine geçtiği bilinir..."
- adını hatırlayamadığım insanlar için kullandığım güzel, özel isim.
- hababam sınıfı-askerde de beni yaran bir repliğin can alıcı noktası:
ercüment - baba valla çok komik olmuşsunuz haa. hehehe. ne yalan söyliyim, bi ara harbiden yutuyoduk… (hababamcılar’a) dimi lan?!.
bedri, kamil, niyazi ve demir buz gibi ifadelerle ercüment’e bakmaktadırlar…
ercüment sırıtmaya devam ederek, bıkkınca…
ercüment - hadi uzatmayın artık daa. tamam, eylendik işte.
bedri aynı soğuk ifadeyle…
bedri - adın ne senin asker?!.
ercüment alaycı bir sinirle…
ercüment - semiramis!.. baba dalga mı geçiyosun sen benle ya?!.
bedri, ercüment’i ensesinden sertçe tutar ve yerine götürürken, sakin ama sert bir ifadeyle…
bedri - semiramis bak evladım, şimdi beni iyi dinle. bir, bana komutanım diyeceksin, baba değil. iki, soru sorulmadan konuşmayacaksın. ve üç, çağırılmadan gelmeyeceksin… anlaşıldı mı?..
ercüment yine bıkkınca sırıtarak söylenir…
ercüment - hey allahım yaa!..
bedri - (çok sert) anlaşıldı mı diyorum asker?!.
ercüment tırsar ve korkuyla yutkunarak…
ercüment - a-anlaşıldı komutanım!..(alphi, 30.07.2007 01:54)
|