|
|
- yıllardır adam öykü dergisinin yayın yönetmenliğini yapan, radikalde bir dönem futbol üzerine yazılar yayınlamış, doğan kitap tarafından edebiyat yazıları kitap haline getirilmiş, vusat bener, adalet ağaoğlu üzerine yazdıkları da kitap olarak yazın macerasına eklemiş, fethi naci'nin keşfettiği eleştirmeci yazar.
- kendisi için eleştirmen dense de, aslında o kitap tanıtım yazsından, beğendim beğenmedim demekten öteye gidemeyen, bunu da esere ve yazara müdahale etmemek adına yaptığını söyleyerek, tüm eleştirmenlerin böyle olması gerektiğini savunan yazılar yazan, edebi eser eleştirisi üzerinde fikir yürütmenin ötesinde kapsamlı eserleri okuyup bir kez daha düşünmesi gerektiğine inandığım kişi.
eğer bunu yaparsa kendisinden belki bir köy olabilir. yoksa oturduğu yerden nedenlerini, gerekçelerini okura sunmadan yorum yapmasıyla pek de dikkate alınacağını sanmıyorum. ha bu zamana kadar dikkate alınmış mı?! hayır.. yazılarından onun bir eleştirmen olduğunu söyleyebilenler, semih gümüşün yaptığı ayrımla niteliksiz okur kategorisine girerler..
- "gençlere çağdaş türk öykücülüğünün toplamını sunmaya çalışırken, hem onlara yakın gelecek öykülerin yazarlarını ortaya çıkardım, hem de öykücülüğümüzün geniş yelpazesini yansıtmaya çalıştım" diyerek derlediği öyküler günışığı kitaplığı'ndan dikkat kırılacak eşya ismiyle ve gençlere çağdaş türk edebiyatından öyküler 1 alt başlığıyla basılmıştır. notos kitap'tan çıkan diğer antolojisi de öykünün şimdiki zamanı'dır.
notosöykü dergisinin bir kardeşi olan blog sitesinde de yazılar yayınlamakta ve yeni tartışmalar açmaktadır.
http://notoskitap.blogspot.com/
|