görseller
sembusek 

gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · domuz gribi
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · ankara da aşık olmak
  9. · hayal kırıklığı

sembusek  

1. kokusunu duyduktan sonra tokum diyen adamı bile baştan çıkaran mardin* yöresine ait yemek. diğer illerde kapalı pide olarak da bilinir. un, tuz ve suyla hazırlanmış hamura; kıyma, soğan ve baharat katılmış harcın konulmasıyla hazırlanır. çiğ börek görüntüsünde hazırlanıp üstüne yumurta sürülen sembuseği taş fırınlarda pişirmek en güzelidir. ama elimiz mahkum turbo fırınlarda yapıyoruz biz buralarda.

akşam akşam aç karnıma bana doldurmam için böylesi bir ukte bırakan sevgili hemşehrim depresife sevgilerimi yollayıp, iyice fena olmadan bu giriyi sonlandırıyorum.*

(bkz: alacağın olsun)
    (bkz: yazdım bunu bir kenara)
    (bkz: swh)
    (toşdidi, 13.10.2008 17:22 ~ 17:26)
  2. şambörek olarak da bilinen enfes yemek. çok lezzetli olmasının, uzun süre yenmeyince özlenmesinin haricinde yapmak için aile olmayı, kalabalık olmayı da gerektirir. elbette tek bir kişi de yapabilir bu yemeği ama en ideali birinin hamuru yapıp açması, birinin iç harcı hazırlayıp, sembusekleri yapması, birinin de pişirmesidir. çiğböreğin aksine yağda kızartılmaz, yağlanmış sac tavada pişirilir. pişirme sırasında etrafa yayılan koku ise baştan çıkarıcıdır.
    (chrystal, 13.10.2008 20:25)
  3. mardinin kalabalık ailelerini hatırlatan başka yerde bulamayacağınız kokusuyya baştan çıkaran tadıyla mest eden yanında buz gibi ayran içilmesi gereken enfes tad
    (sorunsal, 13.10.2008 20:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil