selpak satan çocuğa ayar vermek   

adana çık aradan

1. telefonunuz bir selpakçı çocuk tarafından çalınınca, yanınıza yaklaşan her selpakçı çocuğu hırsız belleyip ters ters konuşmak, kötü kötü bakmak, fazla ısrarcıysa polis çağırmakla tehdit ederek size bir daha yaklaşmasını engellemek.
    (anorash, 09.11.2005 22:25)
  2. -abi allah rızası için bir selpak alsana
    -kardeşim bana orta çağdan kalma dogmatik kavramlarla gelme yeni bir konsept oluştur. biraz yenilikçi ol hadi bakayım
    -??
    -hadi allah'a emanet ol
    (vincent vega, 20.08.2006 16:23 ~ 16:24)
  3. -abi selpak alsana ne olurrrrr
    -kardeşim selpak dediğin nesne mendil farkında mısın??... markalaşmaya tutulmuş gidiyosun küreselleşmenin kölesi olmuşsun aç artık gözünü aç uyuma..
    -?
    -hadi emekçi kardeşim yolun açık gönlün ferah olsun ...bi daha görmiyim kulağını çekerim
    (vincent vega, 20.08.2006 16:33 ~ 16:33)
  4. -abi selpak alsana lütfennnn
    -ne demek kardeşim tabi ki senden selpak alırım.hatta sözlükte densizin birisi senle ilgili selpak satan çocuğa ayar vermek başlığı altında dalga geçerse onada bi güzel cevabını veririm.
    -saol abi sende olmasan ne yapacaz
    -kardeşim kolay yoldan para kazansanız da yaşıtlarınız oto sanayide cılkı çıkıp iki kuruş para kazanmaya çalışsa da babalarınız mıdır herneyiniz sizi kullanıp milyarları cebe atsada siz ufak bir çocuksunuz kimse sizinle dalga geçmemeli
    -??
    -hadi bakalım hayırlı işler
    (vincent vega, 20.08.2006 16:58 ~ 17:03)
  5. olayları indirgedikten sonra çok basite kaçılabilen bir hadise. sözlük ortamının ne kadar eğlence ne kadar sosyal tespitler yapıp hayatın doğrularını ortaya döktüğümüz bir ortam olmasının tartışması bir kenara selpak satan çocuğu burda mağdur kişi olarak görüp eleştirmeyip, parasızlık ve hayatın koşulları yüzünden hırsızlık yapan ya da eğitimsizliği,işsizliği sonucunda gelecekte umut göremeyen beyni yıkanmış türk vatandaşı gençlerin kendi kardeşlerine kurşun sıkmak için dağda çayırda terörist eşkiya olmalarını eleştirirsek kendi içinde tutarsız bir ortama sürükleniriz.

yani uzun lafın kısası başka ülkelerde yaşanma olası olmayan ülkemize özgü trajikomik bir hadiseye mizah yolu ile eleştiride bulunmanın kişilerle özleştirerek basite kaçıp popülistlikten öteye gitmeyecek bir tutum sergilemek hata olcaktır.eğer bir günah keçisi aranacaksa selpakçıya ayar veren değil selpakçı çocuğu oralarda gezdiren sistem sorgulanmalıdır.
    (vincent vega, 20.08.2006 17:34 ~ 21.08.2006 14:08)
  6. pek hoş ,pek yerinde bir davranıştır . bunu yapana madalya takarak ödüllendirmek gerekir .zira o ki selpak satan çocuk , ona ayar vermek yürek ister! . selpakçı çocuğa ayar verdiniz mi okan bayülgen e ayar vermiş kadar olursunuz , egonuz tatmin olur .

daha iyisi için ;
    (bkz: tinerciye ayar vermek)
    (miçemez, 24.08.2006 21:06)
  7. eğer ankaradaki türev-integral çözebilen selpakçı çocuklara denk geldiyseniz işiniz biraz daha zordur.zira hiç çekinmeden mühendis eksiltmektedir veletler..
    (kingpin68, 24.08.2006 22:06 ~ 22:07)
  8. -meraba abi bi selpak al be
    +git lan başımdan,selpakçı parçası
    -abi okul bitirdin mi sen
    +bitirdim lan tabi,senin gibi mi olsaydım
    -okumuşsun ama adam olamamışsın
    +len ayarı ben veriyodum,başlık öyle değil miydi
    -abi rezil oldun koca sözlüğe,hadi bi selpak al.girine o kadar konu oldum
    +nerdeyim lan ben.tyler durden sen misin lan.what is matrix lan.remember remember the fifth of november lan.noluyo lan bana.
    (floydzede, 17.03.2007 08:07)
  9. dövülmeyle sonuçlanabilecek eylemdir.zira özellikle adanada bu meslek grubu büyük bir gruplaşma içerisinde .kısacası ayarı verdikten sonra bir ''ıslıkla '' dövüle dövüle ayar alabilirsiniz.bizden söylemesi.
    (jimmy, 04.05.2008 19:57)
  10. -abla bitane alsana..
    -(parayı) al, kaybol..

(bkz: demet akalın)
    (sıcak ekmek al he, 04.05.2008 20:09)
  11. (bkz: integral bildiğini iddia eden mendilci çocuk)
    (orpheus, 04.05.2008 20:12)
  12. sırf ekmek parası için sokakta selpak,su,limonata vs.. gibi seyler satmak isteyen insanlarla dalga gecen kişilerin acınası durumda olduklarını bir daha kanıtlayan baslık..
    (sajlii, 04.05.2008 20:49)
  13. selpak satan çocuk ukalalık falan yapmadığı sürece pek de yerinde olmayacak davranıştır. en güzeli nazikçe reddetmek ya da hiçbir şey söylemeden uzaklaşmak, veya gerçekten lazımsa bir peçete almaktır.
    (ntcik, 31.08.2008 01:03 ~ 01:09)
  14. +abi bi selpak alır mısın be abi?
    - abicim hiç bozuk yok. en ufak param 50 milyon. hep 100 lükler filan var.
    (busburak, 31.08.2008 01:07 ~ 01:09)
  15. gerekliliğini anlayamadığım durum.
    çok çaresizseniz, sizi bırakıp gitmesi için bir şey yapmalıysanız sadece az önce satın aldım gibi bir şeyler demek yeterlidir. anında vazgeçerler. ama kesin ayar vermem lazım diyenler için ankara da kocatepe civarında bulunanların sadece sinx cosx ve tanx in türevini bildiğini söyleyebilirim. sanırım lnx in türevini de biliyorlardı. integral de bilmiyorlar zaten.
    (en yavas kaplumbaga, 31.08.2008 01:19)
  16. sonucunda çocuğun da size ayar vermesiyle bitebilecek bir hadise.farz-ı misal;elli kuruşla zengin mi olcan senin gibi insan görmedim be abla.
    (gulsekizil, 31.08.2008 02:31 ~ 02:33)
  17. -abi be bi selpak alcan mı be?
    +??
    -iküüüzpinnira valla abi bi tane al hadi...çok ucuz abi.
    +bu şekilde olmamalı...satış stratejini değiştirmelisin. sana bi ayar çekmek lazım şöle.
    -tamam abi valla değiştircem söz ama sen bi tane al hadi.
    +bak mesela pazarladığın ürün hakkında ucuz tabirini kullanmamalısın. fiyatlarımız uygun sayın abim şeklinde sunuş yap.
    -tamam abi...hadi be abim...şimdiye aldıydın bi tane.
    +ayrıca ürün yelpazeni geniş tutmalı tek bir markaya bağımlı kalmamalısın.
    -e ommuğaaa goyim senin ben abi gibi...
    +hop hop müşteriye küfür edilmez...
    -sittir git...aplaa...apla bi seplak alcan mı be...
    *ne kadar?
    -sen ne kadar verirsen aplam be...
    +hmpss hmıpssffss...ayrıca sattığın ürüne belli bir fiyat koy mına kodumun evladı seni!
    -ühüü hüühüüü....bela mısın lan...üüühüh sittir git.
    (en sansli c, 31.08.2008 02:47)